To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Ändra aviseringsinställningarna för Nest

Alla Google Nest-produkter kan skicka varningar så att du vet när något i hemmet behöver åtgärdas. Det kan vara pushmeddelanden till telefonen, e-postmeddelanden eller båda. De skickas för att meddela dig om viktiga händelser, nödsituationer och tekniska problem.

Du kan ändra aviseringsinställningarna när du har lagt till en kompatibel produkt i kontot i Google Home- eller Nest-appen. Om du vill ändra de här inställningarna väljer du Aviseringar på inställningsmenyn i appen.

Ändra aviseringsinställningarna i appen

Obs! Den app du använder för att ändra aviseringsinställningarna är samma som du använde för att konfigurera produkten. Du kan till exempel använda Nest-appen för att ändra aviseringarna för Nest Protect, och Home-appen för högtalare och skärmar från Google.

Home-appen

Aviseringar är inaktiverade som standard i Home-appen. Om du konfigurerar appen för första gången eller om du lägger till en ny enhet i hemmet blir du tillfrågad om du vill aktivera aviseringar i appen. Om du inte aktiverar aviseringarna får du inga varningar om aktivitet i hemmet, till exempel om en kamera registrerar rörelser eller om någon ringer på dörrklockan.
  1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Inställningar följt av Aviseringar.
    • Om pushmeddelanden inte har aktiverats i telefonens inställningar visas en banner högst upp på skärmen. Om du vill aktivera pushmeddelanden i telefonens inställningar trycker du på länken i bannern och följer anvisningarna.
  3. Välj Allmänna aviseringar.
  4. Aktivera eller inaktivera aviseringar.
    • Om du aktiverar viktiga varningar men inte har aktiverat dem i telefonens inställningar visas en banner högst upp på skärmen. Om du vill aktivera viktiga varningar i telefonens inställningar trycker du på länken i bannern och följer anvisningarna.

Du kan läsa mer om övriga aviseringar i Home-appen i artikeln Hantera aviseringar i Google Home-appen.

Nest-appen

1. Öppna Nest-appen.
  2. Tryck på Settings ikon för Nest-inställningar på startskärmen.
  3. Välj Notifications.
  4. Välj den Nest-produkt du vill ändra aviseringarna för eller välj alternativ för Nest Home Report eller Rush Hour Rewards. Varje objekt i listan har olika aviseringsalternativ. Dessa sammanfattas nedan.

Viktiga varningar

Viktiga varningar informerar dig om viktiga händelser, till exempel rök- eller kolmonoxidlarm, även om telefonens volym är låg och du har aktiverat Stör ej. Om du vill få viktiga varningar från Google Nest måste du aktivera dem både i Allmänna aviseringar i Home-appen och i telefonens inställningar.

Så här konfigurerar du viktiga varningar:

1. Öppna Home-appen tryck på Inställningar ikon för Nest-inställningarAviseringar Allmänna aviseringar.
  2. Aktivera viktiga varningar.
  3. Titta efter en banner högst upp på skärmen.
    • Om det visas en banner med texten Viktiga varningar har inaktiverats i enhetens inställningar trycker du på Aktivera viktiga varningar och följer sedan anvisningarna för att slutföra konfigureringen i telefonens inställningar.
    • Om det inte finns någon banner är det klart.

Aviseringsalternativ för de olika Nest-produkterna

Om du vill veta mer om vilka aviseringsalternativ som finns för varje Nest-produkt väljer du ett av avsnitten nedan.

Kameror och videodörrklockor från Nest

Varningar för kameraaviseringar i Google Nest är lite mer komplexa än för andra Nest-produkter eftersom du kan ställa in varningar vid rörelser och ljud och ändra hur och när du får dem.

Nest-termostater

Luftfilterpåminnelse

Om du använder ett system för uppvärmning eller nedkylning med forcerad luft kan du välja att aktivera eller inaktivera luftfilterpåminnelser. Dessa hjälper dig att veta när det är dags att byta luftfiltret så att systemet fungerar effektivt.

Om du inte har anslutit ett system för uppvärmning eller nedkylning med forcerad luft till Nest-termostaten visas inte alternativet att ställa in påminnelser för luftfilter i appen eller på termostaten.

Säkerhetstemperaturer

Med säkerhetstemperaturer kan du se till att rören inte fryser eller att det inte blir för varmt i hemmet även om termostaten är inställd på Av eller Eco Temperatures. Du får ett meddelande när hemmet har uppnått de säkerhetstemperaturer du har angett och ett andra meddelande när situationen har återgått till det normala. Så länge säkerhetstemperaturerna är inställda är aviseringar alltid aktiverade.

Du kan inaktivera säkerhetstemperaturerna om du inte vill få dessa aviseringar. Om du gör det skyddar termostaten inte hemmet vid extrema temperaturer när du är borta.

Nest Protect rök- och kolmonoxidlarm

Google Nest Protect använder rösten och lamporna för att meddela dig om eventuell fara och var i hemmet händelsen sker. Den kan även skicka aviseringar till din telefon om hemmets wifi- och internetanslutning fungerar.

Eftersom de gäller säkerhet kan inte Nest Protects aviseringar om rök, kolmonoxid, låg batterinivå, offlinestatus, sista giltighetsdatum eller sensorfel inaktiveras med Nest-appen. Därför finns det inga alternativ för dessa aviseringar i inställningsmenyn för Protect.

Obs! Av säkerhetsskäl har alla rök- och kolmonoxidlarm ett sista giltighetsdatum. 1:a generationens Nest Protect är giltig i sju år från tillverkningsdatumet och 2:a generationens Nest Protect är giltig i tio år från tillverkningsdatumet. Läs mer i artikeln När behöver Nest Protect bytas ut?.

Sound Check för 2:a generationens Protect-enheter

Sound Check-självtestet som Nest Protect kan köra automatiskt varje månad skickar en avisering fem minuter innan testet körs. Aviseringen innehåller en varning och du kan hoppa över testet om du vill.

Om du inaktiverar Sound Check-testet i appinställningarna får du inte längre aviseringen om förhandstestet, men vi rekommenderar att du låter Sound Check vara aktiverat.

Aviseringar med videoklipp

Om du utöver en Nest Protect även har en Nest-kamera och det uppstår en nödsituation där det förekommer rök eller kolmonoxid får du ett e-postmeddelande om att kameran har sparat en video som spelades in under händelsen. Den här funktionen är aktiverad som standard och kan inte inaktiveras i Nest-appen. Den är även beroende av hemmets fungerande wifi- och internetanslutning. Inspelning av videoklipp i nödsituationer är inaktiverat som standard. Så här aktiverar du det:

1. Öppna Nest-appen och välj Protect.
  2. Tryck på Inställningar And then Works with Protect och välj de kameror som du vill spela in på.

Obs! Den här funktionen är beroende av att wifi och internetanslutningen fungerar i hemmet.

Nest × Yale-lås

Google Nest × Yale-lås har en inbyggd högtalare. Du hör ljudsignaler och ljudvarningar på låset och får även aviseringar på telefonen.

I appen kan du ändra inställningarna för att aktivera eller inaktivera aviseringar när dörren är låst eller olåst.

Tips! Om någon använder ett lösenord eller Nest-appen för att låsa upp dörren eller använder Nest-appen för att låsa dörren visar aviseringen det namn du gav personen i appen.

Du kan även granska historiken i tio dagar för låset i Nest-appen.

Det finns ytterligare aviseringar från låset, men dessa går inte att inaktivera. Några av de här aviseringarna skickas

• när låsets batteri håller på att ta slut
  • om någon med Home Entry Only använder ett lösenord utanför sin schemalagda tid
  • när någon anger ett felaktigt lösenord fem gånger
  • om låset är offline i mer än tio minuter
  • när kolvlåset inte fälls ut eller dras in
  • vid manipuleringsdetektering.

Nest Home Report

Nest Home Report är ett e-postmeddelande som du får en gång i månaden och som sammanfattar aktiviteten för alla Nest-produkter i ditt konto i Nest-appen, till exempel termostatens rapporterade energianvändning, rök- och kolmonoxidhändelser från Protect med mera. Om du inte vill få rapporten via e-post kan du inaktivera den. Du kan också välja språk för din Home Report.

Rush Hour Rewards

Kvalificerade kunder kan registrera sig för Rush Hour Rewards hos sina elleverantörer. När du har gått med i programmet kan du få aviseringar på Nest-termostaten och i Nest- eller Home-appen om att en energitopp närmar sig, med information om när den börjar och när den slutar.

Om du stänger av aviseringar om energitoppar får du inga aviseringar om energitoppar på termostaten eller telefonen.

Läs mer om Rush Hour Rewards

Konfigurera aviseringar i ett delat Nest-hem

Med Family Accounts kan du dela åtkomsten till Nest-hemmet med andra. När någon ändrar sina aviseringsinställningar kan det dock påverka alla andra.

Välj din produkt för mer information.

Kameror och videodörrklockor från Nest

Varje person kan göra sina egna inställningar utan att det påverkar någon annan.

Du kanske till exempel vill få en avisering varje gång kameran upptäcker rörelse medan din partner inte vill få några aviseringar. Du kan välja vilka aviseringar du vill ha i Nest-appen.

Nest × Yale-lås

Varje person kan göra sina egna inställningar utan att det påverkar någon annan.

Du kanske till exempel vill få en avisering när någon låser eller låser upp dörren medan din partner inte vill få några aviseringar. Du kan välja vilka aviseringar du vill ha i Nest-appen.

Nest Home Report

Varje person kan göra sina egna inställningar utan att det påverkar någon annan.

Du kanske till exempel vill att vi skickar din Nest Home Report varje månad till din e-postadress medan din partner inte vill få den till sin e-postadress. I Nest-appen kan ni välja individuellt.

Alla andra Nest-produkter

Om du ändrar en aviseringsinställning i appen ändras den inställningen också för de andra som delar kontrollen över enheter i hemmet.

Varje person kan dock ändra sina egna aviseringsinställningar utanför Nest-appen.

Skapa ett e-postfilter: Om du inte vill få e-post kan du skapa ett filter i e-postappen, till exempel Gmail eller iCloud, som automatiskt arkiverar eller tar bort e-postmeddelanden från Nest.

Ändra telefonens aviseringsinställningar: Om du inte vill få aviseringar kan du ändra aviseringsinställningarna för operativsystemet på Android-enheten eller iOS-enheten för att blockera pushmeddelanden från Nest-appen. Tänk på att om du gör det får du inget meddelande om vad som händer i Nest-hemmet.

Åsidosätta Stör ej-läget

Obs! Det här alternativet är bara tillgängligt för Android-telefoner.

När Stör ej är aktiverat på telefonen får du som standard inga appaviseringar. Du kan dock ställa in Nest-appen eller Home-appen på att åsidosätta Stör ej-läget så att du fortfarande kan ta emot viktiga aviseringar.

Du kan till exempel tillåta att Nest-appen skickar aviseringar om larm från Nest Protect.

Läs mer om hur du låter appar åsidosätta Stör ej-läget i hjälpcentret för Android.