Meer informatie over meldingen en hoe je instellingen kunt wijzigen

Zodra je een Nest-product hebt toegevoegd aan je account, kun je in de Nest-app de instellingen voor meldingen kiezen. Als je deze instellingen wilt wijzigen, selecteer je Meldingen in het menu Instellingen van de app.

Elk Nest-product kan meldingen sturen om je te laten weten wanneer iets in huis je aandacht nodig heeft. Je kunt instellen of je meldingen op je smartphone of e-mails (of beide) wilt ontvangen, om je te waarschuwen voor belangrijke gebeurtenissen, noodgevallen en technische problemen. Met de Nest-app kun je de meldingsinstellingen wijzigen voor elk Nest-product in je huis.

1. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen in de rechterbovenhoek
    van het startscherm van de Nest-app.
  2. Selecteer Meldingen.
  3. Kies het Nest-product waarvoor je meldingen wilt wijzigen
    of selecteer opties voor Nest-rapport of
    Piektijdvoordelen. Voor elk item in de lijst staan er verschillende
    meldingsopties die hieronder kort worden beschreven.

Belangrijk:

• Als je meldingen wilt ontvangen, moet je ingelogd zijn bij de
    Nest-app. Je wordt niet uitgelogd bij de app als je die sluit.
  • Als je de meldingsinstellingen in de Nest-app wijzigt, geldt de wijziging mogelijk voor
    iedereen met wie je de toegang tot dat Nest-huis deelt.
    Dit is afhankelijk van het Nest-product.
    Zie de onderstaande gedeelten voor meer informatie.
nest app notifications

De opties voor meldingen van elk Nest-product

Selecteer een van de onderstaande gedeelten voor meer informatie over de opties voor meldingen van elk Nest-product.

Nest-camera's en de Nest Hello

De meldingen voor Nest-camera's zijn iets ingewikkelders dan die voor
andere Nest-producten. Er zijn namelijk instellingen voor bewegings- en
geluidsmeldingen. Ook kun je aanpassen hoe en wanneer je
deze ontvangt.

Als je een proefabonnement of betaald abonnement op Nest Aware hebt,
kun je ook persoonsmeldingen en meldingen over
activiteit in aangepaste Activiteitszones ontvangen. Zie het onderstaande artikel voor meer informatie over meldingsinstellingen
van de camera.

Meer informatie over de meldingen die je van de
camera ontvangt >

Nest app camera notifications page

Nest-thermostaten

Luchtfilterherinneringen

Bij heteluchtverwarming of een koelsysteem kun je
de Luchtfilterherinneringen in- of uitschakelen. Hiermee
weet je wanneer je het luchtfilter moet vervangen,
zodat je systeem efficiënt blijft werken. Heb je geen
heteluchtverwarming of koelsysteem aan je
Nest-thermostaat gekoppeld, dan wordt de optie om Luchtfilterherinneringen
in te stellen niet in de app of op de thermostaat getoond.

Luchtfilterherinneringen staan standaard uit. Volg de
instructies in het onderstaande artikel om ze in te schakelen.

Meer informatie over Luchtfilterherinneringen >

Nest app air filter reminder

Veiligheidstemperaturen

Met Veiligheidstemperaturen kun je ervoor zorgen dat je waterleidingen niet bevriezen of dat het niet extreem warm wordt in huis. Deze instelling werkt zelfs als de thermostaat uitstaat of als Ecotemperatuur is ingeschakeld. Je ontvangt een bericht wanneer je huis de ingestelde Veiligheidstemperatuur heeft bereikt en een tweede bericht wanneer de situatie weer normaal is. Zolang Veiligheidstemperaturen zijn ingesteld, zijn de bijbehorende meldingen altijd ingeschakeld.

Je kunt Veiligheidstemperaturen uitschakelen als je deze meldingen niet wilt ontvangen. Maar in dat geval kan de thermostaat je huis niet beschermen tegen extreme temperaturen wanneer je weg bent. Klik op de link naar onderstaand artikel voor instructies.

Meer informatie over Veiligheidstemperaturen >

Nest Protect rook- en koolmonoxidemelder

De Nest Protect gebruikt zijn stem en lichten om je attent te maken
op een mogelijk gevaar en waar in huis
het gevaar is. Hij kan zelfs meldingen naar je smartphone sturen
als er een werkende wifi- en internetverbinding in je huis is.

Omdat het om je veiligheid gaat, kunnen meldingen van de Nest Protect
over rook, koolmonoxide, lege
batterijen, offline status, vervaldatum en sensorstoringen
niet worden uitgeschakeld met de Nest-app. Je vindt dus geen
opties voor deze meldingen in het menu met instellingen
voor Nest Protect.

Geluidscheck voor 2e generatie Nest Protects

De 2e generatie Nest Protect heeft één melding
die je kunt in- of uitschakelen. De Nest Protect
kan elke maand automatisch een zelfcontrole (Geluidscheck) uitvoeren
en je vijf minuten vóór de test
een melding sturen. Zo ben je gewaarschuwd dat de test wordt uitgevoerd en kun je hem eventueel overslaan
als het geen geschikt moment is. Als je de Geluidscheck uitschakelt,
schakel je ook de melding voorafgaand aan de test uit. We raden je echter aan
Geluidscheck ingeschakeld te houden.

Meer informatie over de Geluidscheck >

nest app sound check

Videoclipmeldingen

Als zich een noodgeval met rook of koolmonoxide voordoet en je naast een Nest Protect ook een Nest-camera hebt, ontvang je een e-mail om je te laten weten dat de camera een videoclip heeft opgeslagen die tijdens de gebeurtenis is opgenomen. Deze functie is standaard ingeschakeld en kan niet met de Nest-app worden uitgezet. Voor de functie heb je bovendien een werkende wifi- en internetverbinding nodig in je huis.

Hoe Nest-producten samenwerken >

Nest-rapport

Het Nest-rapport is een maandelijkse e-mail met
een samenvatting van de activiteit van alle Nest-producten in je
Nest-account, bijvoorbeeld de melding van je thermostaat
over het energieverbruik, Protect rook- en koolmonoxidemeldingen en meer. Als
je geen rapport wilt ontvangen, kun je deze optie
uitschakelen. Je kunt ook de taal van je Nest-rapport
kiezen.

De taal van het Nest-rapport wijzigen >

nest app home report

Meldingen instellen in een gedeeld Nest-huis

Met Gezinsaccounts kun je gedeelde toegang tot een Nest-huis krijgen. Maar als iemand de meldingsinstellingen aanpast, kan dat gevolgen hebben voor alle anderen.

Selecteer je product voor meer informatie.

Nest-camera's en videodeurbellen

Iedereen kan zijn eigen voorkeuren instellen zonder dat dit gevolgen heeft voor anderen.

Misschien wil je bijvoorbeeld een melding ontvangen telkens wanneer de camera beweging detecteert, maar wil je echtgenoot helemaal geen meldingen. In de Nest-app kies je beiden welke meldingen je wilt.

Nest-rapport

Iedereen kan zijn eigen voorkeuren instellen zonder dat dit gevolgen heeft voor anderen.

Misschien wil je bijvoorbeeld het maandelijkse Nest-rapport ontvangen op je eigen e-mailadres, maar heeft je echtgenoot daar geen behoefte aan. In de Nest-app kun je dit afzonderlijk instellen.

Alle andere Nest-producten

Wijzig je een meldingsinstelling in de Nest-app, dan wordt die instelling ook gewijzigd voor alle anderen met wie je het huis deelt.

Wel kan iedereen zijn eigen meldingen of e-mails kiezen door de instellingen buiten de Nest-app te wijzigen.

• Een e-mailfilter maken: Heb je geen behoefte aan e-mails, dan maak je een filter in je e-mailprogramma, zoals Gmail of iCloud Mail. Op die manier kun je e-mails van Nest automatisch archiveren of verwijderen.

• De meldingsinstellingen van je smartphone wijzigen: Als je geen meldingen wilt ontvangen, wijzig je de instellingen voor meldingen van je OS op je iOS-apparaat of Android-apparaat om pushmeldingen van de Nest-app te blokkeren. Maar als je dat doet, blijf je dus niet op de hoogte van alle gebeurtenissen in je Nest-huis.