To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Instellingen voor Nest-meldingen wijzigen

Elk Google Nest-product kan meldingen sturen om je te laten weten dat iets in huis je aandacht nodig heeft. Je kunt instellen of je pushmeldingen op je telefoon, e-mails of beide wilt krijgen om je te waarschuwen voor belangrijke gebeurtenissen, noodgevallen en technische problemen.

Nadat je een compatibel product hebt toegevoegd aan je account in de Google Home- of Nest-app, kun je de instellingen voor meldingen wijzigen. Als je deze instellingen wilt wijzigen, selecteer je Meldingen in het menu Instellingen van de app.

Instellingen voor meldingen wijzigen in de app

Opmerking: De app die je gebruikt om instellingen voor meldingen te wijzigen, is de app die je hebt gebruikt toen je het product voor het eerst installeerde. Je gebruikt bijvoorbeeld de Nest-app om instellingen van de Nest Protect te wijzigen en de Home-app voor de instellingen van Google-speakers en -schermen.

Home-app

Meldingen in de Home-app staan standaard uit. Als je de app voor het eerst instelt of als je een nieuw apparaat aan je huis toevoegt, vraagt de app of je meldingen wilt aanzetten. Laat je meldingen uitstaan, dan krijg je geen meldingen over activiteit in je huis, bijvoorbeeld als een camera beweging waarneemt of als iemand aanbelt.
  1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Instellingen en dan Meldingen.
    • Als je pushmeldingen niet hebt aangezet in de instellingen van je telefoon, zie je bovenaan het scherm een banner. Als je pushmeldingen wilt aanzetten in de instellingen van je telefoon, tik je op de link in de banner en volg je de stappen.
  3. Selecteer Algemene meldingen.
  4. Zet meldingen aan of uit.
    • Als je essentiële meldingen aanzet, maar deze niet aanstaan in de instellingen van je telefoon, zie je bovenaan het scherm een banner. Tik op de link in de banner en volg de stappen om essentiële meldingen aan te zetten in de instellingen van je telefoon.

Ga naar Meldingen van de Google Home-app beheren voor andere meldingen in de Home-app.

Nest-app

1. Open de Nest-app.
  2. Tik in het startscherm op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Selecteer Meldingen.
  4. Kies het Nest-product waarvoor je de meldingen wilt wijzigen of selecteer opties voor het Nest-rapport of Piektijdvoordelen. Elk item in de lijst heeft verschillende meldingsopties die hieronder in het kort worden beschreven.

Kritieke meldingen

Kritieke meldingen brengen je op de hoogte van belangrijke gebeurtenissen, zoals een rook- of koolmonoxidealarm. Deze meldingen krijg je zelfs als het volume van je telefoon zacht staat en bij Niet storen. Als je kritieke meldingen van Google Nest wilt krijgen, stel je dat zowel via Algemene meldingen in de Home-app als via de instellingen van je telefoon in.

Zo stel je kritieke meldingen in:

1. Open de Home-app  tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingenMeldingen Algemene meldingen.
  2. Zet kritieke meldingen aan.
  3. Check of bovenaan het scherm een banner wordt getoond.
    • Wordt er een banner getoond waarin staat dat kritieke meldingen uitstaan voor dit apparaat? Tik dan op Kritieke meldingen aanzetten en volg de stappen om het instellen af te ronden via de instellingen van je telefoon.
    • Als er geen banner wordt weergegeven, ben je klaar.

Meldingsopties per Nest-product

Selecteer een van de onderstaande gedeelten voor meer informatie over de meldingsopties per Nest-product.

Nest-camera's en -videodeurbellen

Meldingen van Google Nest-camera's zijn iets ingewikkelder dan die van andere Nest-producten, omdat je instellingen voor bewegings- en geluidsmeldingen kunt kiezen. Ook kun je aanpassen hoe en wanneer je de meldingen krijgt.

Nest-thermostaten

Luchtfilterherinneringen

Bij heteluchtverwarming of een koelsysteem kun je de Luchtfilterherinneringen aan- of uitzetten. Door deze herinneringen weet je wanneer je het luchtfilter moet vervangen, zodat je systeem efficiënt blijft werken.

Heb je geen heteluchtverwarming of koelsysteem gekoppeld aan de Nest-thermostaat, dan zie je de optie om Luchtfilterherinneringen in te stellen niet in de app of op de thermostaat.

Veiligheidstemperaturen

Met Veiligheidstemperaturen kun je ervoor zorgen dat je waterleidingen niet bevriezen of dat het niet extreem warm wordt in huis. Deze instelling werkt zelfs als de thermostaat uitstaat of als Ecotemperaturen aanstaan. Je krijgt een bericht als je huis de ingestelde Veiligheidstemperatuur heeft bereikt en een tweede bericht als de situatie weer normaal is. Zolang Veiligheidstemperaturen zijn ingesteld, staan de bijbehorende meldingen altijd aan.

Je kunt Veiligheidstemperaturen uitzetten als je deze meldingen niet wilt ontvangen. In dat geval kan de thermostaat je huis niet beschermen tegen extreme temperaturen wanneer je weg bent.

Nest Protect rook- en koolmonoxidemelder

De Google Nest Protect gebruikt een stem en lampjes om je attent te maken op mogelijk gevaar en waar in huis het gevaar is. Het apparaat kan zelfs meldingen naar je telefoon sturen als er een werkende wifi- en internetverbinding in je huis is.

Omdat het om je veiligheid gaat, kunnen meldingen van de Nest Protect over rook, koolmonoxide, batterijen die bijna leeg zijn, offline status, vervaldatum en sensorstoringen niet worden uitgezet met de Nest-app. Je ziet dus geen opties voor deze meldingen in het menu met instellingen voor de Protect.

Opmerking: Vanwege de veiligheidsvoorschriften hebben alle rook- en koolmonoxidemelders een vervaldatum. De 1e generatie Nest Protect vervalt 7 jaar na de productiedatum en de 2e generatie Nest Protect 10 jaar na de productiedatum. Ga voor meer informatie naar het artikel Wanneer je de Nest Protect moet vervangen.

Geluidscheck voor 2e generatie Nest Protects

De Nest Protect kan elke maand automatisch een zelfcontrole via de Geluidscheck uitvoeren en je 5 minuten vóór de test een melding sturen. Zo ben je gewaarschuwd dat de test wordt uitgevoerd en kun je die eventueel overslaan als het geen geschikt moment is.

Als je de zelfcontrole van de Geluidscheck uitzet in de app-instellingen, krijg je geen melding voorafgaand aan de test meer, maar we raden je aan Geluidscheck aan te laten.

Videofragmentmeldingen

Als zich een noodgeval met rook of koolmonoxide voordoet en je naast een Nest Protect ook een Nest-camera hebt, ontvang je een e-mail om je te laten weten dat de camera tijdens de gebeurtenis een videofragment heeft opgenomen. Deze functie staat standaard aan en kan niet met de Nest-app worden uitgezet. Voor deze functie heb je ook een werkende wifi- en internetverbinding nodig in je huis. Het opnemen van fragmenten bij noodgevallen staat standaard uit. Zo zet je deze functie aan:

1. Open de Nest-app en selecteer je Protect.
  2. Tik op Instellingen And then Werkt met Protect en selecteer de camera's waarmee je wilt opnemen.

Opmerking: Voor deze functie moeten je wifi- en internetverbinding in huis werken.

Nest x Yale slot

Het Google Nest × Yale slot heeft een ingebouwde speaker. Je hoort een belgeluid en krijgt geluidsmeldingen op je slot. Daarnaast krijg je meldingen op je telefoon.

Via de instellingen in de app kun je meldingen aan- of uitzetten voor wanneer de deur op slot wordt gedaan of van het slot wordt gehaald.

Tip: Als iemand een toegangscode of de Nest-app gebruikt om de deur van het slot te halen, of als iemand de Nest-app gebruikt om de deur op slot te doen, geeft de melding de naam weer die je in de Nest-app aan die persoon hebt gegeven.

In de Nest-app vind je ook een 10-daagse geschiedenis terug voor je slot.

Je kunt nog andere meldingen van je slot krijgen, maar deze kun je niet uitzetten. Dit zijn onder andere de volgende meldingen:

• Als de batterij van het slot bijna leeg is
  • Als iemand met Alleen toegang tot huis buiten de geplande tijd een toegangscode gebruikt
  • Als iemand 5 keer een onjuiste toegangscode opgeeft
  • Als je slot langer dan 10 minuten offline gaat
  • Als de nachtschoot niet kan worden in- of uitgeschoven
  • Manipulatiedetectie

Nest-rapport

Het Nest-rapport is een maandelijkse e-mail met een overzicht van de activiteiten van alle Nest-producten in je account in de Nest-app, zoals het energieverbruik zoals dat door je thermostaat is doorgegeven, meldingen met rook en koolmonoxide van de Nest Protect en meer. Wil je geen rapport krijgen, dan kun je deze optie uitzetten. Je kunt ook de taal van je Nest-rapport kiezen.

Piektijdvoordelen

Klanten die hiervoor in aanmerking komen, kunnen zich bij hun energieleverancier aanmelden voor Piektijdvoordelen. Als je voor dit programma bent aangemeld, kun je op je Nest-thermostaat en in de Nest- of Home-app meldingen krijgen als er binnenkort een piektijd aanbreekt. De meldingen tonen wanneer de piektijd start en eindigt.

Als je meldingen voor piektijden uitzet, krijg je geen piektijdmeldingen op je thermostaat of telefoon.

Meer informatie over Piektijdvoordelen

Meldingen instellen in een gedeeld Nest-huis

Met Gezinsaccounts kun je de toegang tot je Nest-huis delen met andere mensen. Als iemand de meldingsinstellingen aanpast, kan dat gevolgen hebben voor alle anderen.

Selecteer je product voor meer informatie.

Nest-camera's en -videodeurbellen

Iedereen kan eigen voorkeuren instellen zonder dat dit gevolgen heeft voor anderen.

Misschien wil je bijvoorbeeld een melding krijgen telkens wanneer de camera beweging waarneemt, maar wil je partner helemaal geen meldingen. In de Nest-app kiest iedereen zelf de gewenste meldingen.

Nest x Yale slot

Iedereen kan eigen voorkeuren instellen zonder dat dit gevolgen heeft voor anderen.

Misschien wil je bijvoorbeeld een melding krijgen telkens wanneer iemand de deur op slot doet of van het slot haalt, maar wil je partner helemaal geen meldingen krijgen. In de Nest-app kiest iedereen zelf de gewenste meldingen.

Nest-rapport

Iedereen kan eigen voorkeuren instellen zonder dat dit gevolgen heeft voor anderen.

Misschien wil je bijvoorbeeld het maandelijkse Nest-rapport wel op je eigen e-mailadres krijgen, maar heeft je partner er geen behoefte aan. In de Nest-app kun je dit afzonderlijk instellen.

Alle andere Nest-producten

Wijzig je een instelling voor meldingen in de Nest-app, dan wordt die instelling ook gewijzigd voor iedereen die het beheer van apparaten in je huis deelt.

Wel kan iedereen de eigen instellingen voor meldingen buiten de Nest-app wijzigen.

Een e-mailfilter maken: Heb je geen behoefte aan e-mails, dan maak je een filter in je e-mail-app, zoals Gmail of iCloud Mail. Op die manier kun je e-mails van Nest automatisch archiveren of verwijderen.

De instellingen voor meldingen van je telefoon wijzigen: Als je geen meldingen wilt krijgen, wijzig je de instellingen voor OS-meldingen op je Android-apparaat of iOS-apparaat om pushmeldingen van de Nest-app te blokkeren. Als je dat doet, blijf je dus niet op de hoogte van alle gebeurtenissen in je Nest-huis.

De modus Niet storen overschrijven

Opmerking: Deze optie is alleen beschikbaar op Android-telefoons.

Als de modus Niet storen aanstaat op je telefoon, krijg je standaard geen app-meldingen. Je kunt wel instellen dat de Nest-app of Home-app de modus Niet storen overschrijft voor belangrijke meldingen.

Je kunt bijvoorbeeld toestaan dat de Nest-app alarmmeldingen van je Nest Protect stuurt.

In het Helpcentrum van Android vind je meer informatie over hoe je apps de modus Niet storen kunt laten overschrijven.