Instellingen voor meldingen wijzigen

Nadat je een geschikt product voor de app aan je account hebt toegevoegd, kun je instellingen voor meldingen kiezen via de Nest- of Home-app. Als je die instellingen wilt wijzigen, selecteer je Meldingen in het menu Instellingen van de app.

Elk Nest-product kan meldingen sturen om je te laten weten dat iets in huis je aandacht nodig heeft. Je kunt instellen of je pushmeldingen op je smartphone, e-mails of beide wilt krijgen om je te waarschuwen voor belangrijke gebeurtenissen, noodgevallen en technische problemen.

Belangrijk: De app die je gebruikt om instellingen voor meldingen te wijzigen, is de app die je hebt gebruikt toen je het product voor het eerst installeerde. Je gebruikt bijvoorbeeld de Nest-app om instellingen van het Nest Secure-alarmsysteem en de Nest Protect te wijzigen en de Home-app voor de instellingen van Google-speakers en -schermen.

How to customize notifications in the Nest app

Nest-app:

1. Tik rechtsboven in het startscherm van de Nest-app op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  2. Selecteer Meldingen.
  3. Kies het Nest-product waarvoor je de meldingen wilt wijzigen of selecteer opties voor het Nest-rapport of Piektijdvoordelen. Elk item in de lijst heeft verschillende meldingsopties die hieronder in het kort worden beschreven.

Home-app:

Ga naar De meldingen van de Google Home-app beheren voor instructies voor de Home-app.

Belangrijk:

• Je krijgt meldingen zolang je ingelogd bent bij de app. Als je de app sluit, ben je nog niet uitgelogd.
  • Als je de instellingen voor meldingen in de app wijzigt, geldt de wijziging misschien voor iedereen met gedeelde toegang tot hetzelfde huis. Dit is afhankelijk van het product. In de gedeelten hieronder vind je hier meer informatie over.

Essentiële meldingen

Essentiële meldingen brengen je op de hoogte van belangrijke gebeurtenissen, zoals een rook- of koolmonoxidealarm. Deze meldingen krijg je zelfs als het volume van je telefoon zacht staat en bij Niet storen. Als je essentiële meldingen van Google Nest wilt krijgen, moet je dat instellen bij 'Algemene meldingen' in de Home-app en bij de instellingen van je telefoon.

Zo stel je essentiële meldingen in:

1. Open de Home-app Google Home-app en dan tik op Instellingen  en dan Meldingen en dan Algemene meldingen.
  2. Zet Essentiële meldingen aan.
  3. Check of je bovenaan het scherm een banner ziet.
    • Zie je een banner waarin staat dat essentiële meldingen niet aanstaan voor dit apparaat? Tik dan op Essentiële meldingen inschakelen en volg de stappen om het instellen af te ronden via de instellingen van je telefoon.
    • Als je geen banner ziet, ben je klaar.

Meldingsopties per Nest-product

Selecteer een van de onderstaande gedeelten voor meer informatie over de meldingsopties per Nest-product.

Nest-camera's en de Nest Hello

De meldingen voor Google Nest-camera's zijn iets ingewikkelder dan die voor andere Nest-producten. Er zijn namelijk instellingen voor bewegings- en geluidsmeldingen. Ook kun je aanpassen hoe en wanneer je deze krijgt.

Als je een betaald abonnement of actief proefabonnement op Google Nest Aware hebt, kun je daarnaast nog persoonsmeldingen en meldingen over activiteit in aangepaste activiteitszones krijgen. Klik op de link naar het artikel hieronder voor meer informatie over de instellingen voor meldingen van de camera.

Meer informatie over de meldingen die je van de camera krijgt

Nest-thermostaten

Luchtfilterherinneringen

Bij heteluchtverwarming of een koelsysteem kun je de Luchtfilterherinneringen aan- of uitzetten. Door deze herinneringen weet je wanneer je het luchtfilter moet vervangen, zodat je systeem efficiënt blijft werken. Heb je geen heteluchtverwarming of koelsysteem gekoppeld aan je Nest-thermostaat, dan zie je in de app of op de thermostaat geen optie om Luchtfilterherinneringen in te stellen.

Luchtfilterherinneringen staan standaard uit. Volg de instructies in het onderstaande artikel om ze aan te zetten.

Meer informatie over Luchtfilterherinneringen

Veiligheidstemperaturen

Met Veiligheidstemperaturen kun je ervoor zorgen dat je waterleidingen niet bevriezen of dat het niet extreem warm wordt in huis. Deze instelling werkt zelfs als de thermostaat uit staat of als Ecotemperatuur is aangezet. Je ontvangt een bericht als je huis de ingestelde Veiligheidstemperatuur heeft bereikt en een tweede bericht als de situatie weer normaal is. Zolang Veiligheidstemperaturen zijn ingesteld, staan de bijbehorende meldingen altijd aan.

Je kunt Veiligheidstemperaturen uitzetten als je deze meldingen niet wilt ontvangen. In dat geval kan de thermostaat je huis niet beschermen tegen extreme temperaturen wanneer je weg bent. Klik op deze link voor een artikel met instructies:

Hoe Veiligheidstemperaturen werken

Nest Protect rook- en koolmonoxidemelder

De Google Nest Protect gebruikt zijn stem en lampjes om je attent te maken op mogelijk gevaar en waar in huis het gevaar is. Hij kan zelfs meldingen naar je smartphone sturen als er een werkende wifi- en internetverbinding in je huis is.

Omdat het om je veiligheid gaat, kunnen meldingen van de Nest Protect over rook, koolmonoxide, lege batterijen, offline status, vervaldatum en sensorstoringen niet worden uitgezet met de Nest-app. Daarom vind je in het instellingenmenu van je Protect geen opties voor deze meldingen.

Opmerking: Vanwege de veiligheidsvoorschriften hebben alle rook- en koolmonoxidemelders een vervaldatum. De 1e generatie Nest Protect vervalt na 7 jaar en de 2e generatie Nest Protect vervalt na 10 jaar. Lees het artikel Wanneer je de Nest Protect moet vervangen voor meer informatie.

Geluidscheck voor 2e generatie Nest Protects

De 2e generatie Nest Protect heeft één melding die je kunt aan- of uitzetten. De Nest Protect kan elke maand automatisch een zelfcontrole van de Geluidscheck uitvoeren en je vijf minuten vóór de test een melding sturen. Zo ben je gewaarschuwd dat de test wordt uitgevoerd en kun je hem eventueel overslaan als het geen geschikt moment is. Als je de zelfcontrole van de Geluidscheck uitzet, zet je ook de melding voorafgaand aan de test uit. We raden je echter aan Geluidscheck aan te laten staan.

Meer informatie over de Geluidscheck

Videoclipmeldingen

Als zich een noodgeval met rook of koolmonoxide voordoet en je naast een Nest Protect ook een Nest-camera hebt, ontvang je een e-mail om je te laten weten dat de camera een videoclip heeft opgeslagen die tijdens de gebeurtenis is opgenomen. Deze functie staat standaard aan en kan niet met de Nest-app worden uitgezet. Voor deze functie heb je ook een werkende wifi- en internetverbinding nodig in je huis. Het opnemen van clips bij noodgevallen staat standaard uit. Zo zet je deze functie aan:

1. Open de Nest-app en selecteer je Protect.
  2. Tik op Instellingen en dan Werkt met Protect en selecteer de camera's waarmee je wilt opnemen.
    • Opmerking: Voor deze functie moeten je wifi- en internetverbinding in huis werken.

Hoe Nest-producten samenwerken

Nest Secure-alarmsysteem inclusief Guard en Detect

De Google Nest Guard gebruikt zijn stem, lampjes en sirene om je te informeren over mogelijke beveiligingsgebeurtenissen. Je kunt meldingen als pushmelding en als e-mail op je smartphone of tablet krijgen voor de volgende gebeurtenissen:

• Herinneringen om het systeem aan of uit te zetten als je dat bent vergeten. Meer informatie over hoe herinneringen werken.
  • Technische problemen die je aandacht vereisen, zoals een batterij die bijna leeg is, een hardwarestoring of een Google Nest Detect die geen draadloze verbinding meer heeft met je Guard.
  • Als een beveiligingsalarm of paniekalarm afgaat.

Opmerking: De Google Nest Secure moet verbinding met internet hebben om meldingen te sturen. Als je er zeker van wilt zijn dat je Nest Secure verbinding met internet houdt, zelfs als je wifi-netwerk uitvalt, kun je als onderdeel van een product- of servicebundel van onze partner voor professioneel toezicht een abonnement op mobiele back-up nemen.

Meer informatie over Mobiele back-up

Meldingen van de Nest Secure aan- of uitzetten

Meldingen voor alarmen en technische problemen kun je niet uitzetten met de Nest-app, omdat deze je waarschuwen voor beveiligingsdreigingen.

Elke gebruiker in je huis kan wel de herinneringen van de Nest Secure aan- of uitzetten.

Hoe je herinneringen gebruikt

Als je beveiligingsmeldingen wilt krijgen, zorg je ervoor dat meldingen van Nest aanstaan in je Android-instellingen.

Nest x Yale slot

Het Google Nest × Yale slot heeft een ingebouwde speaker. Je hoort een belgeluid en krijgt geluidsmeldingen op je slot. Daarnaast krijg je meldingen op je smartphone.

Via de instellingen in de app kun je de volgende meldingen aan- of uitzetten:

• Als je deur op slot wordt gedaan
  • Als je deur van het slot wordt gehaald

Tip: Als iemand een toegangscode of de Nest-app gebruikt om de deur van het slot te halen, of als iemand de Nest-app gebruikt om de deur op slot te doen, geeft de melding de naam weer die je in de Nest-app aan die persoon hebt gegeven.

Je kunt in de Nest-app ook een 10-daagse geschiedenis bekijken voor je slot.

Je kunt nog andere meldingen van je slot krijgen, maar deze kun je niet uitzetten. Dit zijn onder andere de volgende meldingen:

• Als de batterij van het slot bijna leeg is
  • Als iemand met Alleen toegang tot huis buiten de geplande tijd een toegangscode gebruikt
  • Als iemand 5 keer een onjuiste toegangscode opgeeft
  • Als je slot langer dan 10 minuten offline gaat
  • Als het nachtslot niet kan worden in- of uitgeschoven
  • Manipulatiedetectie

Nest-rapport

Het Nest-rapport is een maandelijkse e-mail met een overzicht van de activiteiten van alle Nest-producten in je account in de Nest-app, zoals het energieverbruik zoals dat door je thermostaat is doorgegeven, meldingen met rook en koolmonoxide van de Nest Protect en meer. Wil je geen rapport ontvangen, dan kun je deze optie uitzetten. Je kunt ook de taal van je Nest-rapport kiezen.

De taal van het Nest-rapport wijzigen

Piektijdvoordelen

Klanten die hiervoor in aanmerking komen, kunnen zich bij hun energieleverancier aanmelden voor Piektijdvoordelen. Als je voor dit programma bent aangemeld, kun je op je Nest-thermostaat en in de Nest- of Home-app meldingen krijgen als er binnenkort een piektijd aanbreekt. De meldingen tonen wanneer de piektijd start en eindigt. Als je meldingen voor piektijden uitzet, krijg je geen piektijdmeldingen op je thermostaat of smartphone.

Meer informatie over Piektijdvoordelen

Meldingen instellen in een gedeeld Nest-huis

Met Gezinsaccounts kun je de toegang tot je Nest-huis delen met andere mensen. Als iemand de meldingsinstellingen aanpast, kan dat gevolgen hebben voor alle anderen.

Selecteer je product voor meer informatie.

Nest-camera's en videodeurbellen

Iedereen kan eigen voorkeuren instellen zonder dat dit gevolgen heeft voor anderen.

Misschien wil je bijvoorbeeld een melding ontvangen telkens wanneer de camera beweging detecteert, maar wil je partner helemaal geen meldingen. In de Nest-app kiest iedereen zelf de gewenste meldingen.

Nest Secure-alarmsysteem

Iedereen kan eigen voorkeuren instellen zonder dat dit gevolgen heeft voor anderen.

Misschien wil je bijvoorbeeld een herinnering ontvangen als je de laatste persoon bent die het huis verlaat zonder het alarm in te stellen, maar wil je partner deze functie niet gebruiken. In de Nest-app kiest iedereen zelf de gewenste meldingen.

Nest x Yale slot

Iedereen kan eigen voorkeuren instellen zonder dat dit gevolgen heeft voor anderen.

Misschien wil je bijvoorbeeld een melding ontvangen telkens wanneer iemand de deur op slot doet of ontgrendelt, maar wil je partner helemaal geen meldingen ontvangen. In de Nest-app kiest iedereen zelf de gewenste meldingen.

Nest-rapport

Iedereen kan eigen voorkeuren instellen zonder dat dit gevolgen heeft voor anderen.

Misschien wil je bijvoorbeeld het maandelijkse Nest-rapport ontvangen op je eigen e-mailadres, maar heeft je partner daar geen behoefte aan. In de Nest-app kun je dit afzonderlijk instellen.

Alle andere Nest-producten

Wijzig je een instelling voor meldingen in de Nest-app, dan wordt die instelling ook gewijzigd voor alle anderen met wie je het huis deelt.

Wel kan iedereen eigen meldingen of e-mails kiezen door de instellingen buiten de Nest-app te wijzigen.

• Een e-mailfilter maken: Heb je geen behoefte aan e-mails, dan maak je een filter in je e-mail-app, zoals Gmail of iCloud Mail. Op die manier kun je e-mails van Nest automatisch archiveren of verwijderen.
  • De instellingen voor meldingen van je smartphone wijzigen: Als je geen meldingen wilt krijgen, wijzig je de instellingen voor OS-meldingen op je Android-apparaat om pushmeldingen van de Nest-app te blokkeren. Als je dat doet, blijf je dus niet op de hoogte van alle gebeurtenissen in je Nest-huis.