To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Nest-ilmoitusasetusten muuttaminen

Kukin Google Nest ‐tuote voi lähettää sinulle ilmoituksia, kun jokin kotonasi kaipaa huomiota. Tulivatpa ilmoitukset sitten puhelimeen, sähköpostiin tai molempiin, ne yrittävät ilmoittaa sinulle tärkeistä tapahtumista, hätätilanteista ja teknisistä ongelmista.

Voit muuttaa ilmoitusasetuksia, kun olet lisännyt yhteensopivan tuotteen tilillesi Google Home‐ tai Nest-sovelluksessa. Jos haluat muuttaa asetuksia, valitse sovelluksen Asetukset-valikosta Ilmoitukset.

Ilmoitusasetusten muuttaminen sovelluksella

Huom. Ilmoitusasetusten muuttamiseen käytettävä sovellus on sama, jolla alun perin otit tuotteen käyttöön. Esimerkiksi Nest Protectin ilmoituksia muutetaan Nest-sovelluksessa ja Google-kaiuttimien ja ‑näyttöjen ilmoituksia Home-sovelluksessa.

Home-sovellus

Home-sovelluksen ilmoitukset ovat oletuksena pois päältä. Jos otat sovellusta käyttöön ensimmäistä kertaa tai olet lisäämässä uutta laitetta kotiisi, sovellus kysyy, haluatko laittaa ilmoitukset päälle. Jos pidät ilmoitukset pois päältä, et saa ilmoituksia tapahtumista kotonasi, esim. jos kamera havaitsee liikettä tai joku soittaa ovikelloa.
  1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Valitse Asetukset ja sitten Ilmoitukset.
    • Jos ilmoitukset eivät ole päällä puhelimesi asetuksissa, näytön yläreunassa näkyy banneri. Voit laittaa ilmoitukset päälle puhelimesi asetuksissa klikkaamalla bannerin linkkiä ja seuraamalla ohjeita.
  3. Valitse Yleiset ilmoitukset.
  4. Laita haluamasi ilmoitukset päälle tai pois päältä.
    • Jos laitat tärkeät hälytykset päälle mutta ne eivät ole päällä puhelimesi asetuksissa, näytön yläreunassa näkyy banneri. Voit laittaa tärkeät hälytykset päälle puhelimen asetuksissa napauttamalla bannerin linkkiä ja seuraamalla ohjeita.

Artikkelissa Google Home ‐sovelluksen ilmoitukset on lisätietoa muista Home-sovelluksen ilmoituksista.

Nest-sovellus

1. Avaa Nest-sovellus.
  2. Valitse aloitusnäytöltä Asetukset Nest-asetukset-kuvake.
  3. Valitse Ilmoitukset.
  4. Valitse Nest-tuote, jonka ilmoituksia haluat muuttaa tai valitse Nest Home Reportin tai Rush Hour Rewardsin asetukset. Kullakin kohteella on omat ilmoitusvaihtoehdot, joiden yhteenvedon löydät alta.

Tärkeät hälytykset

Tärkeät hälytykset kertovat sinulle tärkeistä tapahtumista, kuten savu- tai häkähälytyksestä, vaikka puhelimesi äänenvoimakkuus olisi asetettu matalaksi ja olisit laittanut Älä häiritse ‑tilan päälle. Jos haluat saada tärkeitä hälytyksiä Google Nestiltä, sinun on laitettava ne päälle sekä Home-sovelluksen yleisissä ilmoituksissa että puhelimen asetuksissa.

Tärkeiden hälytysten käyttöönotto:

1. Avaa Home-sovellus valitse Asetukset Nest-asetukset-kuvake Ilmoitukset Yleiset ilmoitukset.
  2. Laita tärkeät hälytykset päälle.
  3. Katso, näkyykö näytön yläreunassa banneri.
    • Jos näet bannerin, jossa lukee "Tärkeät hälytykset on laitettu pois päältä tämän laitteen asetuksista", valitse Laita tärkeät hälytykset päälle ja viimeistele käyttöönotto puhelimen asetuksissa seuraamalla ohjeita.
    • Jos banneria ei näy, käyttöönotto on valmis.

Nest-tuotteiden ilmoitusasetukset

Lisätietoa kunkin Nest-tuotteen ilmoitusvaihtoehdoista saat etsimällä tuotteen alla olevista osioista.

Nest-kamerat ja ‐video-ovikellot

Google Nest ‑kameroiden ilmoitukset ovat hieman monimutkaisempia kuin muiden Nest-tuotteiden, sillä voit valita ilmoitusasetukset liikkeelle ja äänelle sekä muuttaa sitä, miten ja milloin saat niitä.

Nest-termostaatit

Muistutus ilmansuodattimesta

Jos sinulla on pakkoilmalämmitys- tai ‑viilennysjärjestelmä, voit laittaa ilmansuodatinmuistutukset päälle tai pois päältä. Ne muistuttavat sinua, kun on aika vaihtaa ilmansuodatinta, jotta järjestelmä toimii tehokkaasti.

Jos Nest-termostaattiin ei ole yhdistetty pakkoilmalämmitys- tai ‑jäähdytysjärjestelmää, et voi laittaa ilmansuodatinmuistutuksia päälle sovelluksella tai termostaatilla.

Turvalämpötilat

Turvalämpötilat voivat auttaa varmistamaan, että putket eivät jäädy tai koti ei kuumene liikaa, vaikka termostaatti olisi poissa päältä tai asetettu ekolämpötiloille. Saat ilmoituksen, kun koti on saavuttanut asetetut turvalämpötilat, ja toisen, kun tilanne on palannut normaaliksi. Kun turvalämpötilat on asetettu, niiden ilmoitukset ovat aina päällä.

Jos et halua saada ilmoituksia, voit laittaa turvalämpötilat pois päältä. Huomioi kuitenkin, että termostaatti ei silloin auta suojaamaan kotiasi äärimmäisiltä lämpötiloilta, kun olet poissa.

Nest Protect ‑savu- ja häkävaroitin

Google Nest Protect ilmoittaa äänellä ja valoilla mahdollisista vaaroista ja siitä, missä niitä tapahtuu kotonasi. Se voi lähettää ilmoituksia myös puhelimeesi, jos kodin Wi-Fi- ja internetyhteys toimivat.

Koska kyse on turvallisuudesta, Nest Protectin ilmoituksia savusta, häästä, alhaisesta virrasta, offline-tilasta, vanhentumisesta ja anturivioista ei voi laittaa pois päältä Nest-sovelluksella. Et siis löydä näiden ilmoitusten asetuksia Protectin asetusvalikosta.

Huom. Turvallisuusmääräysten vuoksi kaikki savu- ja häkävaroittimet vanhenevat. 1. sukupolven Nest Protect vanhenee seitsemän vuoden kuluttua sen valmistuspäivästä ja 2. sukupolven Nest Protect vanhenee 10 vuoden kuluttua valmistuspäivästä. Lue lisää artikkelista Milloin Nest Protect on vaihdettava uuteen.

2. sukupolven Protectien Sound Check

Sound Check Self Test, jonka Nest Protect voi suorittaa automaattisesti kuukausittain, voi lähettää ilmoituksen viisi minuuttia ennen testin suorittamista. Ilmoituksessa näkyy varoitus, ja halutessasi voit ohittaa testin.

Jos poistat Sound Check ‐testin käytöstä sovelluksen asetuksista, et enää saa siitä ilmoitusta. Suosittelemme kuitenkin, että pidät Sound Checkin päällä.

Videoklippi-ilmoitukset

Jos sinulla on Nest-kameran lisäksi Nest Protect ja tapahtuu hätätilanne, johon liittyy savua tai häkää, saat sähköpostin, jossa kerrotaan, että kamera on tallentanut tapahtuman aikana nauhoitetun videoklipin. Tämä toiminto on oletuksena päällä, eikä sitä voi laittaa pois päältä Nest-sovelluksella. Toiminto edellyttää, että kodin Wi-Fi- ja internetyhteys toimivat. Hätätilanneklipin nauhoitus on oletuksena pois päältä. Näin voit laittaa sen päälle:

1. Avaa Nest-sovellus ja valitse Protectisi.
  2. Valitse Asetukset And then Works with Protect ja valitse sitten kamerat, joiden haluat nauhoittavan.

Huom. Tämä ominaisuus vaatii Wi-Fi- ja internetyhteyden.

Nest x Yale ‑lukko

Google Nest × Yale ‐lukossa on sisäänrakennettu kaiutin. Kuulet lukon summerin ja joitakin ääni-ilmoituksia. Lisäksi saat ilmoituksia puhelimeesi.

Voit valita sovelluksessa, saatko ilmoituksia, kun ovi lukitaan tai lukitus avataan.

Vinkki: Jos joku avaa oven tunnuskoodilla tai Nest-sovelluksella tai jos hän lukitsee oven Nest-sovelluksella, ilmoitus näyttää kyseiselle henkilölle sovelluksessa antamasi nimen.

Voit tarkastella lukon 10 päivän historiaa Nest-sovelluksessa.

Lukko lähettää myös muutamia muita ilmoituksia, mutta näitä ei voi laittaa pois päältä. Esimerkkejä tällaisista ilmoituksista:

• Lukon virta on vähissä
  • Joku, jolla on pelkkä kulkuoikeus, käyttää tunnuskoodia ajoitetun ajan ulkopuolella
  • Joku kirjoittaa väärän tunnuskoodin viisi kertaa
  • Lukko on offline-tilassa yli 10 minuuttia
  • Suoratelki jumiutuu
  • Peukalointia havaitaan

Nest Home Report

Nest Home Report on kuukausittainen sähköposti Nest-sovelluksen tapahtumista. Se sisältää yhteenvedon tilisi Nest-tuotteiden tapahtumista, esimerkiksi termostaatin ilmoitetusta energiankulutuksesta ja Protectin savu- ja häkätapahtumista. Jos et halua saada raporttia sähköpostitse, voit laittaa sen pois päältä. Voit myös valita Home Reportin kielen.

Rush Hour Rewards

Ehdot täyttävät asiakkaat voivat rekisteröityä Rush Hour Rewardsiin energiayhtiönsä kautta. Kun olet mukana ohjelmassa, voit saada Nest-termostaattiin ja Nest- tai Home-sovellukseen ilmoituksia, kun korkean kulutuksen jakso on pian alkamassa sekä siitä, milloin se alkaa ja milloin se päättyy.

Jos laitat korkean kulutuksen jaksoja koskevat ilmoitukset pois päältä, et saa kyseisiä ilmoituksia termostaattiin tai puhelimeen.

Lue lisää Rush Hour Rewardsista

Ilmoitukset jaetussa Nest-kodissa

Perhetileillä voit jakaa pääsyn Nest-kotiin. Huomaa kuitenkin, että kun joku muuttaa ilmoitusasetuksiaan, se saattaa vaikuttaa kaikkiin muihin.

Valitse tuote saadaksesi lisätietoa.

Nest-kamerat ja ‐video-ovikellot

Jokainen voi valita omat asetuksensa, eivätkä ne vaikuta muihin.

Saatat esimerkiksi haluta ilmoituksen aina, kun kamera havaitsee liikettä, mutta puolisosi ei ehkä halua saada lainkaan ilmoituksia. Nest-sovellus antaa kummankin valita haluamansa ilmoitukset.

Nest x Yale ‑lukko

Jokainen voi valita omat asetuksensa, eivätkä ne vaikuta muihin.

Saatat esimerkiksi haluta ilmoituksen aina, kun joku avaa tai lukitsee oven lukituksen, mutta puolisosi ei ehkä halua saada lainkaan ilmoituksia. Nest-sovellus antaa kummankin valita haluamansa ilmoitukset.

Nest Home Report

Jokainen voi valita omat asetuksensa, eivätkä ne vaikuta muihin.

Saatat esimerkiksi haluta, että lähetämme kuukausittaisen Nest Home Reportin sähköpostiisi, mutta puolisosi ei ehkä halua saada sitä omaansa. Nest-sovellus antaa kummankin tehdä valinnat erikseen.

Kaikki muut Nest-tuotteet

Jos muutat ilmoitusasetusta Nest-sovelluksessa, asetus muuttuu kaikille, jotka jakavat kodin laitteiden hallinnan.

Kaikki voivat kuitenkin muuttaa omia ilmoitusasetuksiaan Nest-sovelluksen ulkopuolella.

Luo sähköpostisuodatin: Jos et halua saada sähköpostiviestejä, voit luoda sähköpostisovelluksessasi (esim. Gmail tai iCloud Mail) suodattimen, joka arkistoi tai poistaa Nestin lähettämät sähköpostit automaattisesti.

Muuta puhelimen ilmoitusasetuksia: Jos et halua saada ilmoituksia, voit muuttaa käyttöjärjestelmän ilmoitusasetuksia Android-laitteella tai iOS-laitteella niin, että Nest-sovelluksen ilmoitukset estetään. Huomaa, että jos teet tämän, et saa ilmoituksia Nest-kodin tapahtumista.

Älä häiritse ‐tilan ohittaminen

Huom. Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Android-puhelimilla.

Kun puhelin on Älä häiritse ‐tilassa, et oletuksena saa sovellusilmoituksia. Voit kuitenkin asettaa Nest- tai Home-sovelluksen ohittamaan Älä häiritse ‐tilan, jotta voit edelleen saada tärkeitä ilmoituksia.

Voit esimerkiksi sallia hälytykset, joita Nest Protect lähettää Nest-sovelluksen kautta.

Katso Android-ohjekeskuksesta, kuinka sovellukset voivat ohittaa Älä häiritse ‐tilan.