To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Google Home för webben och Nest-webbappen

Webbversionerna av Google Home- och Nest-appen har optimerats för att dra nytta av datorns större skärm och mus. Du kan till exempel redigera automatiseringar med skriptredigeraren, se livestreamar från flera Nest-kameror samtidigt eller låta livestreamen spelas upp i bakgrunden medan du håller på med annat.

Google Home för webben

Använd en webbläsare, till exempel Chrome, för att se kameror och dörrklockor från Nest som du har i Home-appen. Du kan öppna Google Home för webben på en dator eller mobil enhet.

Om du vill använda Google Home för webben med enheter som ursprungligen konfigurerades i Nest-appen behöver du migrera ditt Nest-konto till ett Google-konto.

Kom igång

1. Besök home.google.com i en webbläsare med stöd för WebRTC och MSE (Media Source Extensions).
  2. Logga in på det Google-konto som du använder för att hantera enheterna i mobilappen.

Om du har loggat ut sedan ditt senaste besök måste du välja Go to Google Home för att logga in igen.

Obs! Internet Explorer har inte stöd för Google Home för webben. På iPhone och iPad har Google Home för webben inte stöd för kameror som ursprungligen konfigurerades i Nest-appen. Det innebär att äldre kameror som Nest Cam (1:a generationen) kanske inte visas.

Byta konto och hem

• Välj Google-kontots profil Account icon om du vill logga ut eller byta till ett annat konto.
  • Välj namnet på det nuvarande hemmet om du vill byta till en annan hemstruktur.

Gå med i eller lämna den offentliga förhandsversionen

Den offentliga förhandsversionen ger dig förtur till de senaste funktionerna i Google Home-appen innan de blir allmänt tillgängliga. Deltagarna kan testa de nya funktionerna och lämna feedback så att Google kan fortsätta att förbättra funktionerna innan de lanseras för allmänheten.

Du kan när som helst gå med i eller lämna den offentliga förhandsversionen.

1. Öppna home.google.com och logga in.
  2. Välj Offentlig förhandsversion .
  3. Välj Testa den offentliga förhandsversionen eller Lämna den offentliga förhandsversionen.

När du går med i den offentliga förhandsversionen på Google Home för webben får du även tillgång till offentliga förhandsfunktioner i Google Home-appen och Google Home för Wear OS.

Läs mer om den offentliga förhandsversionen av Google Home-appen.

Tvåvägssamtal

Innan du använder tvåvägskommunikation ska du aktivera mikrofonbehörighet för home.google.com i webbläsarinställningarna.

Om du vill prata och lyssna på en person med kameran eller dörrklockan trycker du på mikrofonikonen medan du tittar på kamerans stream eller svarar när någon trycker på dörrklockan. Mikrofonen stängs av automatiskt om du byter till en ny webbläsarflik eller efter två minuters inaktivitet.

Batteritidsindikatorer

Klicka på batteriikonen för att visa mer information om batteriet, till exempel återstående dagar av batteritid, laddningsstatus och beräknad tid tills batteriet är fulladdat.

Hantera kameror

Klicka på Kameror om du vill se dina kameror. Varje länkad kamera visas som en ruta i rutnätsvyn. Om du vill öppna en större vy för en specifik kamera klickar du på dess ruta.

För att spara ström stoppas livestreamen från Nest Cam (med batteri) och Nest Doorbell (med batteri) automatiskt efter fem minuter. Obs! Livevideo från dörrklockan stoppas även om den är ansluten till en strömkälla. Om kameran är monterad och ansluten till hemmets elnät fortsätter livestreamen.

Starta livestreamen igen genom att trycka på Titta live.

Visa och styr flera kameror samtidigt

Den första gången du loggar in på Google Home för webben visar skärmen ett liveflöde från alla Nest-kameror i hemmet.

För varje kamera på skärmen kan du även visa

• namn och plats
  • status: På, Av, Offline eller Inaktiv (endast batteridrivna kameror).

Så här styr du en enda kamera:

• Slå på eller av kameran högst uppe i kamerans flöde.
  • Välj Livevideo om du vill starta livestreamen på en inaktiv kamera.

Så här sätter du på eller stänger av alla kameror:

1. Välj Mer .
  2. Välj Sätt på alla kameror eller Stäng av alla kameror.

Få mer information om en viss kamera

Välj kamerans namn eller liveflöde om du vill öppna en större vy för en specifik kamera. Skärmen visar den valda kamerans flöde och en lista över alla dina kameror i en rullgardinsmeny.

Du kan göra följande i kamerans flöde:

• Kontrollera statusen.
  • Slå på den eller starta livevideo.
  • Utöka videon till helskärm och komprimera tillbaka till listvy.
  • Zooma in och zooma ut i en livestream.
  • Stänga av och slå på ljudet i en livestream.
  • Kontrollera batteriprocenten (endast batterikameror).
  • Öppna ett bild-i-bild-fönster
Se videohistorik

Obs! Videohistorik är endast tillgängligt för nyare kameror och dörrklockor (som lanserats 2021 eller senare) som har konfigurerats i Home-appen och äldre kameror som har migrerats till Google Home-appen. Läs mer om enhetsmigrering.

Om du vill se inspelad videohistorik från en viss kamera väljer du kamerans namn eller liveflöde. Skärmen visar kamerans videohistorik på ena sidan och liveflödet på den andra.

• Om du har videohistorik för händelser visas en lista över alla händelser som spelats in av kameran. Tiden mellan inspelade händelser utan någon aktivitet visas som luckor på tidslinjen.
    • Om du har videohistorik för kontinuerlig inspelning dygnet runt får du en fullständig tidslinje över kamerans historik. Aktivitet som registrerats av kameran visas som punkter på tidslinjen.

För varje inspelad händelse visas en förhandsgranskningsbild och information om vad det är för typ av händelse på tidslinjen.

Kontroller för videohistorik

• Klicka på en händelse om du vill spela upp den inspelade videon. Om du vill byta tillbaka till liveflödet klickar du på Livevideo .
  • Om du vill hoppa från en händelse till föregående eller nästa i tidslinjevyn klickar du på framåtknappen eller bakåtknappen .
  • Klicka på Pausa .
  • Om du vill se händelser från ett visst datum klickar du på Kalender följt av välj önskat datum.

Skapa och ladda ned videoklipp

Du kan bara skapa anpassade klipp från kameror med kabel som har videohistorik för kontinuerlig inspelning dygnet runt. Om du har batteridrivna kameror skapas ett klipp åt dig i appen.

Du kan skapa klipp på upp till fem minuter.

1. Öppna home.google.com och logga in.
  2. Välj kameran som spelade in videon du vill använda.
  3. Tryck på händelsen som du vill göra till ett klipp.
  4. Klicka på Spara ett klipp .
  5. Appen genererar en standardlängd för klippet baserat på händelsens längd.
    • Flytta start- och slutpunkterna för klippet för att skapa ett längre eller kortare klipp.
    • Klicka på knappen Spela upp för att förhandsgranska klippet.
    • Klicka på Klippnamn för att ändra klippets namn.
  6. Välj Spara klipp för att spara videoklippet på datorn. Därifrån kan du dela videoklippet via e-post eller andra appar.

Titta på video från kameran medan du använder andra webbläsarflikar

Öppna kamerans livesändning i ett litet separat flytande bild-i-bild-fönster. När du öppnar andra flikar i samma webbläsare visas BIB-fönstret ovanpå den öppna fliken. I vissa webbläsare kan du ändra storlek på BIB-fönstret för att styra storleken på livesändningen från kameran.

1. Öppna en webbläsare på en dator som har stöd för BIB följt av logga in på home.google.com.
  2. Öppna ett BIB-fönster genom att välja Kameror följt av öppna kamerans livesändning följt av klicka på Bild-i-bild . Obs! Om du återgår till rutnätsvyn eller öppnar ett BIB-fönster för en annan kamera stängs det första fönstret.
  3. Öppna en till flik i samma webbläsare. BIB-fönstret visas automatiskt.
  4. Stäng BIB-fönstret med något av följande alternativ:
    • Klicka på Stäng i BIB-fönstret om du vill stanna på den aktuella fliken.
    • Klicka på kameraflödet i BIB-fönstret om du vill återgå till home.google.com.
    • Stäng fliken home.google.com.
    • Stäng webbläsaren.
Obs! Livestreaming från kameror och dörrklockor med batteri stoppas automatiskt efter fem minuter.

Automatiseringar

Du kan se och köra de flesta rutiner i avsnittet Automatiseringar på Google Home för webben. Om du går med i den offentliga förhandsversionen kan du skapa mer avancerade automatiseringar med skriptredigeraren i Google Home för webben. Där kan du skriva och redigera skript som hjälper dig att automatisera hemmet. Läs mer om skriptredigeraren och hur du skapar avancerade rutiner.

Obs! Alla medlemmar i hushållet kan se när de här rutinerna körs. Rutiner är avsedda för att göra vardagen smidigare och ska inte användas i nödsituationer eller i säkerhetssyften. Skapa inte rutiner som kan leda till skador om de inte startas eller stoppas. För vissa rutiner krävs en fungerande internetanslutning, wifi och tillgängliga tjänster från både Google och de tredje parter som tillverkar enheterna som styrs med rutinerna. Rutiner kanske inte alltid fungerar och Google ansvarar inte för eventuella skador eller förluster till följd av detta.

Nest-webbappen

Nest-webbappen kan styra kameror och enheter som har konfigurerats i Nest-appen.

Några av de avancerade funktionerna i kameran och dörrklockan från Nest, Nest Aware och andra produkter och tjänster från Nest är bara tillgängliga i datorversionen av appen. Andra funktioner har inaktiverats i datorversionen av säkerhetsskäl.

Ändra inställningar

1. Öppna home.nest.com i en webbläsare och logga in.
  2. Klicka på fotot (eller standardikonen ikon för att hantera kontot om du inte har lagt till något foto än) på startskärmen.
  3. Välj Settings ikon för Nest-inställningar.
  4. Välj objektet som du vill ändra inställningar för till vänster.

Hantera kontot och läsa meddelanden

1. Klicka på fotot (eller standardikonen ikon för att hantera kontot om du inte har lagt till något foto än) på startskärmen.
  2. Välj Settings ikon för Nest-inställningar om du vill hantera kontot och andra inställningar.
  3. Om du vill se meddelandehistoriken väljer du Messages Nest app email icon.

Byta hem

1. Klicka på hemmet Nest menu icon. uppe till höger på startskärmen.
  2. Välj det hem som du vill byta till på menyn.

Hantera Nest-produkter

1. När du väljer en produkt på startskärmen visas information om den.
  2. Om du scrollar nedåt hittar du flikar med alternativ speciellt för den produkten, bland annat inställningar.