To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Google Home på nettet og Nest-nettappen

Nettversjonene av Google Home- og Nest-appen er optimalisert for å dra nytte av en større datamaskinskjerm samt bruk av en mus. Du kan for eksempel endre automatiseringer med redigeringsverktøyet for skript, se direktesendingene fra flere Nest-kameraer samtidig eller la direktesendingen gå i bakgrunnen mens du jobber med andre ting.

Google Home på nettet

I en nettleser, for eksempel Chrome, kan du se Nest-kameraene og -ringeklokkene dine i Home-mobilappen. Du kan åpne Google Home på nettet på en datamaskin eller mobilenhet.

Hvis du vil bruke Google Home på nettet med enheter som opprinnelig ble konfigurert med Nest-appen, må du overføre Nest-kontoen din til en Google-konto.

Kom i gang

1. Gå til home.google.com i en nettleser som støtter WebRTC og Media Source Extensions (MSE).
  2. Logg på Google-kontoen du bruker til å administrere enhetene dine i mobilappen.

Hvis du har logget av siden sist, må du velge Gå til Google Home for å logge på igjen.

Merk: Internet Explorer støtter ikke Google Home på nettet. På iPhone og iPad støtter ikke Google Home på nettet kameraer som opprinnelig ble konfigurert med Nest-appen. Det kan derfor hende at eldre kameraer, for eksempel Nest Cam (1. generasjon), ikke vises.

Bytt konto og hjem

• For å logge av eller bytte til en annen konto, velg Google-kontoprofilen din Account icon.
  • For å bytte til en annen hjemstruktur, velg navnet på det aktuelle hjemmet.

Bruk eller slutt å bruke den offentlige forhåndsversjonen

Med den offentlige forhåndsversjonen får du tidlig tilgang til de nyeste funksjonene i Google Home-appen før de blir offentlig tilgjengelige. Deltakerne kan prøve de nye funksjonene og gi tilbakemelding, slik at Google kan fortsette å gjøre forbedringer før funksjonene blir tilgjengelige for alle.

Du kan når som helst begynne eller slutte å bruke den offentlige forhåndsversjonen.

1. Gå til home.google.com og logg på.
  2. Velg Offentlig forhåndsversjon .
  3. Velg Bruk den offentlige forhåndsversjonen eller Slutt å bruke den offentlige forhåndsversjonen.

Når du bruker den offentlige forhåndsversjonen av Google Home på nettet, får du også tilgang til offentlige forhåndsfunksjoner i Google Home-appen og Google Home for Wear OS.

Finn ut mer om den offentlige forhåndsversjonen av Google Home-appen.

Talk and Listen

Før du bruker Talk and Listen, må du slå på mikrofontillatelser for home.google.com i nettleserinnstillingene.

For å snakke med noen via kameraet eller ringeklokken, trykk på mikrofonikonet mens du ser på kamerastrømmen eller svarer når noen trykker på ringeklokken. Mikrofonen slås av automatisk hvis du bytter til en ny nettleserfane, eller etter at du har vært inaktiv i 2 minutter.

Indikatorer for batterilevetid

Klikk på batteriikonet for å se mer informasjon om batteriet, for eksempel gjenværende batterilevetid, ladestatus og anslått tid til batteriet er fulladet.

Administrer kameraer

For å se kameraene dine, klikk på Kameraer . Hvert tilknyttede kamera vises som en brikke i rutenettvisningen. Klikk på brikken til et kamera for å se en større visning av det.

For å spare strøm stoppes den direktesendte videostrømmen fra Nest Cam (med batteri) og Nest Doorbell (med batteri) automatisk etter 5 minutter. Merk: Direktevideo fra ringeklokken stoppes selv om den er koblet til strøm. Hvis kameraet er montert og koblet til en strømkilde i hjemmet, stoppes ikke direktesendingen.

For å starte direktesendingen igjen, trykk på Se direkte.

Se og kontroller flere kameraer samtidig

Den første gangen du logger på Google Home på nettet, ser du direktefeeden fra alle Nest-kameraene i hjemmet ditt.

For hvert kamera på skjermen kan du også se

• navn og sted
  • status: på, av, uten nett eller inaktivt (bare for batteridrevne kameraer)

Slik kontrollerer du ett kamera:

• Øverst i kamerafeeden slår du den på eller av .
  • Velg Direktevideo for å starte direktesending fra et inaktivt kamera.

Slik slår du alle kameraene på eller av:

1. Velg Mer .
  2. Velg Slå på alle kameraene eller Slå av alle kameraene.

Få mer informasjon om bestemte kameraer

For å åpne en større visning for et bestemt kamera, velg kameraets navn eller direktefeed. På skjermen ser du feeden til det valgte kameraet samt en liste over alle kameraene dine i en rullegardinmeny.

I kamerafeeden kan du

• sjekke statusen
  • slå det på eller starte direktevideo
  • utvide videoen til fullskjerm og skjule for å gå tilbake til listevisningen
  • zoome inn og zoome ut i direktesendinger
  • kutte lyden og slå på lyden i direktesendinger
  • sjekke batteriprosenten (bare for batteridrevne kameraer)
  • Åpne et bilde-i-bilde-vindu
Se videologg

Merk: Videologg er bare tilgjengelig for nyere kameraer og ringeklokker (lansert i 2021 eller senere) som er konfigurert i Home-appen, og eldre kameraer som er overført til Google Home-appen. Finn ut mer om overføring av enheter.

For å se videologgen fra et bestemt kamera, velg kameraets navn eller direktefeed. På skjermen ser du kameraets videologg på den ene siden og direktefeeden på den andre.

• Hvis du har videologg av hendelser, ser du en liste over alle hendelsene kameraet har registrert. Når det ikke finnes noen aktivitet, vises tiden mellom registrerte hendelser som avbrudd i tidslinjen.
    • Hvis du har døgnkontinuerlig videologg, får du en fullstendig tidslinje over kameraloggen. Aktivitet som registreres av kameraet, vises som prikker på tidslinjen.

For hver registrerte hendelse inneholder tidslinjen et forhåndsvisningsbilde og informasjon om hendelsestypen.

Kontroller for Video History

• Klikk på en hendelse for å spille av videoopptaket. For å bytte tilbake til den direktesendte feeden, klikk på Direktevideo .
  • For å hoppe fra en hendelse til forrige eller neste i tidslinjevisningen, klikk på Forward (Fremover) eller Reverse (Bakover) .
  • Klikk på Pause (Sett på pause) .
  • For å sjekke aktiviteter fra en bestemt dato, klikk på Calendar (Kalender) og så velg ønsket dato.

Opprett og last ned videoklipp

Du kan lage egendefinerte klipp bare fra kameraer med ledning som har døgnkontinuerlig videologg. Hvis du har batteridrevet kamera, oppretter appen et klipp for deg.

Du kan lage klipp som er opptil fem minutter lange.

1. Gå til home.google.com og logg på.
  2. Velg kameraet som tok opp videoen du vil se.
  3. Trykk på hendelsen du vil gjøre om til et klipp.
  4. Klikk på Lagre et klipp .
  5. Appen genererer en standard klipplengde basert på hendelsens varighet.
    • Flytt slutt- og startpunktene til klippet for å lage lengre eller kortere klipp.
    • Klikk på Spill av-knappen for å se en forhåndsvisning av klippet.
    • Klikk på Klippnavn for å endre navnet på klippet.
  6. Velg Lagre klippet for å lagre videoklippet på datamaskinen. Derfra kan du dele videoklippet via e-post eller andre apper.

Se kameravideo mens du bruker andre nettleserfaner

Åpne kameraets direktevisning i et lite, svevende bilde-i-bilde-vindu (BIB). Når du går til andre faner i samme nettleser, holder BIB-vinduet seg øverst på den åpne fanen. Noen nettlesere støtter endring av størrelsen på BIB-vinduet, slik at du kan kontrollere hvor stor kameraets direktevisning skal være.

1. Åpne en nettleser med BIB-støtte og så på en datamaskin, og logg på home.google.com.
  2. For å åpne et BIB-vindu, velg Kameraer og så åpne kameraets direktevisning og så klikk på Bilde-i-Bilde . Merk: Hvis du går tilbake til rutenettvisning eller åpner et BIB-vindu for et annet kamera, lukkes det første vinduet.
  3. Åpne en annen fane i den samme nettleseren. BIB-vinduet vises automatisk.
  4. For å lukke BIB-vinduet, bruk et av disse alternativene:
    • For å bli på den aktive fanen, klikk på Lukk i BIB-vinduet.
    • For å gå tilbake til home.google.com, klikk på kamerafeeden i BIB-vinduet.
    • Lukk home.google.com-fanen.
    • Lukk nettleseren.
Merk: Den direktesendte videostrømmen for batterikameraer og -ringeklokker stopper automatisk etter 5 minutter.

Automatiseringer

Du kan se og kjøre de fleste rutiner i «Automatiseringer»-delen i Google Home på nettet. Hvis du bruker den offentlige forhåndsversjonen, kan du lage mer avanserte automatiseringer med redigeringsverktøyet for skript i Google Home på nettet. Her kan du skrive og redigere skript for å automatisere hjemmet ditt. Finn ut mer om redigeringsverktøyet for skript og hvordan du lager avanserte rutiner.

Viktig: Alle medlemmene i husstanden kan se når disse rutinene kjører. Rutiner er bare laget for å gjøre livet litt enklere og må ikke brukes der feil kan medføre sikkerhetsproblemer. Ikke opprett rutiner som kan føre til personskade eller materielle skader hvis de ikke starter eller stopper. Rutiner kan kreve fungerende internett og wifi, og i tillegg må tjenesten være tilgjengelig både fra Google og tredjepartene som har produsert enhetene som brukes i rutinene. Det er ikke sikkert at rutiner alltid fungerer, og Google er ikke ansvarlig for eventuelle skader eller tap som oppstår som følge av rutiner som ikke fungerer.

Nest-nettappen

Nest-nettappen kan brukes til å kontrollere kameraer og enheter som er konfigurert med Nest-appen.

Noen avanserte funksjoner ved Nest-kameraet og -ringeklokken, Nest Aware og andre Nest-produkter og tjenester er bare tilgjengelige i datamaskinversjonen av appen. Andre funksjoner er av sikkerhetsgrunner deaktivert i datamaskinversjonen.

Endre innstillinger

1. Gå til home.nest.com i en nettleser, og logg på.
  2. På startskjermen i appen klikker du på bildet ditt (eller det generiske Administrer kontoen-ikon-ikonet hvis du ikke har lagt til noe bilde ennå).
  3. Velg Settings (Innstillinger) Innstillinger for Nest-ikon.
  4. Til venstre velger du elementet du vil endre innstillinger for.

Administrer kontoen din og sjekk meldingene dine

1. På startskjermen klikker du på bildet ditt (eller det generiske Administrer kontoen-ikon-ikonet hvis du ikke har lagt til noe bilde ennå).
  2. For å administrere kontoen din og andre innstillinger, velg Settings (Innstillinger) Innstillinger for Nest-ikon.
  3. For å sjekke meldingsloggen din, velg Messages (Meldinger) Nest app email icon.

Bytt hjem

1. Øverst til høyre på startskjermen klikker du på hjemmet ditt Nest menu icon. .
  2. I menyen som vises, velger du hjemmet du vil bytte til.

Administrer Nest-produktene dine

1. Klikk på et produkt på startskjermen for å se detaljene om det.
  2. Rull nedover for å se faner for produktspesifikke alternativer, deriblant innstillinger.