To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Problemen oplossen met een Nest Connect die offline is of geen verbinding heeft

Je kunt de Nest Guard niet meer als brug gebruiken om je Nest x Yale slot met wifi te verbinden. Alleen een Nest Connect kan je slot verbinden met wifi. Als het slot offline gaat, kun je het niet bedienen met de Nest-app, maar nog wel met het toetsenblok.

Als je de Nest Guard eerder als brug hebt gebruikt om je Nest x Yale slot met wifi te verbinden, moet je actie ondernemen om de Nest Guard te vervangen door een Nest Connect. In aanmerking komende gebruikers hebben in januari 2024 een e-mail gekregen met instructies om kosteloos een Nest Connect te krijgen. Als je een Nest Connect hebt, check je het Helpcentrum-artikel Zorg dat je Nest x Yale slot verbonden blijft nadat de Nest Secure-ondersteuning wordt beëindigd om je slot opnieuw te verbinden.

Als je op dit moment een Nest Connect hebt, moet je deze misschien dichter bij je Nest x Yale slot plaatsen om verbinding te maken met wifi. Als je slot buiten het bereik van een Nest Connect is en offline gaat, kun je het slot niet bedienen met de Nest-app, maar nog wel met het toetsenblok.

Als je een Nest Connect wilt installeren, ga je naar het Helpcentrum-artikel De Nest Connect instellen.

Check de veelgestelde vragen in deze update van het communityforum van de Nest Secure voor meer informatie.

Met de Nest Connect kunnen Nest-producten, zoals het Nest × Yale slot, draadloos met elkaar en met de app verbonden blijven. Als de Nest Connect offline is, kunnen andere Nest-producten ook de verbinding met het netwerk verbreken.

De Nest-app laat het je weten als de Nest Connect de verbinding met het netwerk verbreekt. Dit zijn enkele foutcodes die in de app kunnen worden getoond als je Connect offline is:

NA003

NA004

NA005

NA008

NA010

NA011

NA014

NA015

NA016

NA017

NA019

NA027

NA028

Volg de stappen in dit artikel om je Connect weer online te krijgen.

Wat er gebeurt als de Nest Connect offline is

De Nest Connect werkt iets anders dan andere Nest-producten.

Nest × Yale slot

• Je Connect levert de wifi-verbinding voor het slot zodat je de app kunt gebruiken om het slot op afstand op slot te doen, van het slot te halen en de instellingen te wijzigen.
  • Als de Connect moeite heeft om je slot of wifi-router te bereiken, wordt het slot in de app als Offline getoond.
  • Als de Connect offline is, kun je het Nest × Yale slot niet bedienen met de app (maar je kunt nog wel een toegangscode gebruiken op het toetsenblok).

Andere Nest Connects

• Als één Connect offline is, heeft dit geen invloed op andere Connects in je huis, tenzij je de ene Connect gebruikt om het bereik van een andere Connect uit te breiden.

Problemen met de Connect in combinatie met het Nest × Yale slot oplossen

Nest x Yale diagram

Opmerking: Als je problemen ondervindt bij het instellen van het Nest × Yale slot in de app, zijn de stappen iets anders. Ga naar Verbindingsfouten oplossen tijdens het instellen van het Nest × Yale slot voor meer hulp.

1. Check de status van de Nest-service

Als de Nest-service is uitgevallen, zijn al je Nest-producten offline. Misschien verschijnt ook de melding 'De Nest-service is op dit moment onbereikbaar' in de app.

De status van de Nest-service checken

Wacht tot de Nest-service weer bereikbaar is om te checken of je Connect en andere Nest-producten weer online komen.

2. Check of de Connect in het stopcontact is gestoken

Als de Connect geen stroom meer krijgt of de stekker uit het stopcontact wordt gehaald, zorgt de back-upbatterij ervoor dat de Connect tot 12 uur blijft werken. Als de Nest Connect geen batterijduur meer heeft, wordt de verbinding van het slot met het netwerk verbroken en wordt het slot in de app als Offline getoond.

Check of de Connect goed is op het stopcontact is aangesloten en of het stopcontact stroom krijgt.

3. Start de Connect opnieuw

1. Sluit de Connect aan op een stopcontact.
  2. Houd de knop op de Connect ingedrukt totdat het lampje blauw pulseert (ongeveer 10 seconden). Laat dan de knop los.
  3. Wacht tot het lampje van de Connect groen wordt. Dit betekent dat het apparaat opnieuw is opgestart.
  4. Check in de app of je Connect en Detects weer online komen.
Belangrijk: Als je de knop op de Connect veel langer dan 8 seconden ingedrukt houdt, wordt het lampje geel. Dit betekent dat de Connect wordt voorbereid op het terugzetten van de fabrieksinstellingen. Als je dit wilt voorkomen als het lampje geel wordt, laat je de knop meteen los en druk je nog een keer op de knop om het terugzetten van de fabrieksinstellingen te annuleren.

4. Plaats de apparaten dichter bij elkaar

De Connect overbrugt de afstand tussen de Guard en de Detect. Daarom moet de Nest Connect zich dicht genoeg bij beide producten bevinden voor een stabiele draadloze verbinding. Je kunt Detects tot op 15 meter afstand van de Nest Guard plaatsen, maar het bereik kan variëren afhankelijk van de constructie van je huis, draadloze storing en andere factoren.

1. Sluit de Connect aan op een stopcontact in de buurt van het slot.
  2. Check of er bronnen van draadloze storing zijn. Dikke muren, vloeren, apparaten, meubels en zelfs andere elektronica in hetzelfde netwerk kunnen storing veroorzaken.
  3. Wacht een paar minuten en check dan of er offline producten zijn in de app.
  4. Als dat niet werkt, probeer je het opnieuw bij andere stopcontacten of locaties in huis.

Opmerking: Zorg dat de verbinding met het slot niet verbreekt als je de Connect verplaatst.

5. Check je app-versie

Zorg dat je de nieuwste versie van de app op je telefoon of tablet hebt. Je kunt de app kosteloos downloaden vanuit de Apple App Store of Google Play.

Nest-producten en de app updaten