Översätta konversationer med tolkläget

Du kan be Google-assistenten att översätta en konversation mellan dig och någon som inte talar samma språk.

Vilka språk du kan använda för att starta tolkläget varierar beroende på enhet. När du har startat tolkläget kan du be Google-assistenten att översätta mellan fler språk.

Enheter du kan använda

• alla Google Home-enheter
  • vissa högtalare med Google Assistent integrerad
  • alla Smart Displays-enheter

Språk du kan översätta mellan

Språk i tolkläget

Du kan be Google-assistenten att översätta till följande språk:

• arabiska
  • tjeckiska
  • danska
  • holländska
  • engelska
  • pilipino (tagalog)
  • finska
  • franska
  • tyska
  • grekiska
  • hindi
  • ungerska
  • indonesiska
  • italienska
  • japanska
  • koreanska
  • mandarin
  • norska
  • polska
  • portugisiska
  • rumänska
  • ryska
  • slovakiska
  • spanska
  • svenska
  • thai
  • turkiska
  • ukrainska
  • vietnamesiska.

Översätta en konversation

1. Säg ”Ok Google”.
  2. Säg ett kommando, till exempel:
    • Be my Italian interpreter (var italiensk tolk åt mig).
    • Help me speak Spanish (hjälp mig att prata spanska).
    • Interpret from Polish to Dutch (tolka från polska till nederländska).
    • Chinese interpreter (kinesisk tolk).
    • Turn on interpreter mode (aktivera tolkläge).
  3. Om du inte har identifierat språken kan du välja vilka du vill använda.
  4. Börja prata på något av språken när du hör en ton. Du behöver inte växla mellan språken för att tolkläget ska fungera.

Med Smart Display-enheter kan du både se och höra den översatta konversationen.

Om du vill sluta att använda tolkläget kan du använda röstkommandon som:

• stop (sluta)
  • quit (avsluta)
  • exit (stäng).

På Smart Display-enheter kan du även svepa från vänster till höger för att stoppa tolkläget.

Lösa problem med tolkläget

Det går inte att starta tolkläget

Steg 1: Kontrollera vilket kommando du använder

Använd något av de kommandon som visas ovan för att starta tolkläget.

Med följande kommandon startas inte tolkläget:

• Speak [language] (tala [språk]).
  • Can you speak [language] (kan du prata [språk])?
  • Translate [language] (översätt [språk]).

Steg 2: Kontrollera enheten

Tolkläget fungerar inte med vissa högtalare som inte har utvecklats av Google. Kontakta tillverkaren om du vill veta om tolkläget fungerar med enheten.

Tolken förstår inte vad du säger

Steg 1: Vänta på tonen

En ton spelas upp efter en översättning. Om du pratar före tonen kanske enheten inte hör allt du säger.

Steg 2: Kontrollera att enheten hör dig

Var nära enheten och begränsa antalet konversationer i närheten.

Tolken översätter inte vad du säger

Steg 1: Tala tydligt

Artikulera orden och begränsa onödigt brus så att enheten kan avgöra vilket språk du talar.

Steg 2: Kontrollera ditt uttal

Om du översätter mellan två språk som delar ord kanske enheten inte kan avgöra vilket språk du talar.

Om du till exempel vill översätta ordet ”bueno” från spanska till svenska men uttalar det med svensk brytning kanske enheten översätter från svenska till spanska i stället. I så fall läses det spanska ordet ”bueno” upp i stället för det förväntade svenska ordet ”bra”.

Tolkläget inaktiveras inte

Testa något av de stoppkommandon som anges ovan på engelska eller det språk som du översätter till.

Om enheten översätter stoppkommandot i stället för att stoppa kan du testa ett annat kommando.