Wat je allemaal krijgt bij een Nest Aware-abonnement

Nest Aware is een betaalde abonnementsservice die je bij je Nest-producten kunt gebruiken om op de hoogte te blijven van belangrijke gebeurtenissen in je huis.

De standaardfuncties en de geüpgradede functies van Nest Aware zijn afhankelijk van de camera, de speaker of het scherm. Ook de regio van je huis speelt mee.

De beschikbare functies van Nest Aware voor de verschillende camera's

Zoek je product en bekijk de opties die beschikbaar zijn met en zonder abonnement op Nest Aware.

Nest-camera's

Nest Cam Indoor
Nest Cam Outdoor
Dropcam Pro en HD

Nest Cam IQ indoor
Nest Cam IQ outdoor

Camera met Nest Aware

Camera met 1e generatie Nest Aware

Camera

Camera met Nest Aware

Camera met 1e generatie Nest Aware

Camera

Beweging

Algemene bewegingsdetectie
Intelligente bewegingsdetectie met algoritmen in de cloud

Geluid

Geluidsdetectie met 1 microfoon
Geluidsdetectie met 3-microfoonarray
Intelligente geluidsdetectie met algoritmen in de cloud
Hond blaft-meldingen

Mensen en gezichten

Persoon gezien-meldingen
Bekend gezicht-meldingen

Activiteitszones

Beweging in activiteitszone

Video-uitbreidingen

Supersight-volgfunctie met close-upweergave
5, 10 of 30 dagen continue videogeschiedenis

30 dagen videogeschiedenis van gebeurtenissen met Nest Aware
OF
10 dagen continue videogeschiedenis en60 dagen videogeschiedenis van gebeurtenissen met Nest Aware Plus

Op gebeurtenissen gebaseerde opnamen

Nest Hello-videodeurbel

Deurbel met Nest Aware

Deurbel met 1e generatie Nest Aware

Deurbel

Beweging

Algemene bewegingsdetectie
Intelligente bewegingsdetectie met algoritmen in de cloud

Geluid

Geluidsdetectie

Mensen en gezichten

Persoon gezien-meldingen
Bekend gezicht-meldingen

Pakketten

Pakketherkenning

Activiteitszones

Beweging in activiteitszone
Pakket bezorgd of opgehaald in activiteitszone

Video-opnamen

5, 10 of 30 dagen continue videogeschiedenis

30 dagen videogeschiedenis van gebeurtenissen met Nest Aware
OF
10 dagen continue videogeschiedenis en 60 dagen videogeschiedenis van gebeurtenissen met Nest Aware Plus

Op gebeurtenissen gebaseerde opnamen

Google Nest Hub Max

Hub Max met Nest Aware

Hub Max met 1e generatie Nest Aware

Hub Max

Beweging

Algemene bewegingsdetectie
Intelligente bewegingsdetectie met algoritmen in de cloud

Geluid

Geluidsdetectie met 2 microfoons
Intelligente geluidsdetectie met algoritmen in de cloud
Detectie van rookmelders en brekend glas (alleen in de Verenigde Staten)
Hond blaft-meldingen

Mensen en gezichten

Persoon gezien-meldingen
Bekend gezicht-meldingen

Activiteitszones

Beweging in activiteitszone

Video-opnamen

5, 10 of 30 dagen continue videogeschiedenis

30 dagen videogeschiedenis van gebeurtenissen met Nest Aware
OF
10 dagen continue videogeschiedenis en 60 dagen videogeschiedenis van gebeurtenissen met Nest Aware Plus

Op gebeurtenissen gebaseerde opnamen

Meer informatie over Nest Aware-functies

Betere meldingen voor beweging en geluid

Nest Aware gebruikt geavanceerde algoritmen om meer intelligente bewegings- en geluidsmeldingen te verzenden. Met andere woorden, je ontvangt nauwkeuriger meldingen op intelligentere momenten.

Camera's

Afhankelijk van het model Nest-camera dat je gebruikt, kun je ook persoon gezien-meldingen of bekend gezicht-meldingen ontvangen. De camera laat je via deze meldingen weten dat er een persoon (en dus niet je huisdier) voor de camera langsloopt.

En als je een Nest Hello hebt, kun je ook een pakketmelding ontvangen wanneer een pakket in beeld wordt bezorgd of afgehaald.

Sommige camera's kunnen voor verschillende geluiden verschillende meldingen sturen. Met Nest Aware kunnen deze camera's het verschil horen tussen een persoon die spreekt en een hond die blaft. Je kunt kiezen voor welke geluiden je een melding wilt krijgen en welke geluiden je camera moet negeren.

Opmerking: Detectie van rookmelders en brekend glas is niet beschikbaar voor Nest-camera's.

Dit soort verbeteringen vereist veel rekenkracht, veel meer dan de Nest-camera's zelf kunnen leveren. We gebruiken krachtige cloudservers om deze geavanceerde detectie mogelijk te maken voor de abonnees van Nest Aware. Bovendien worden deze algoritmen constant verbeterd om onze gebruikers de beste resultaten te bieden.

Speakers en schermen

Je speakers en schermen van Google kunnen ook het geluid van een rookmelder of brekend glas in je huis detecteren. Nest Aware stuurt je een melding in de Home-app. Hier kun je zien wat er aan de hand is en eventueel de hulpdiensten bellen via de Home-app.

Activiteitszones

Met activiteitszones kun je vier gebieden (per camera) kiezen die je nauwkeuriger in de gaten wilt houden. Zo weet je altijd precies waar en wanneer er een beweging plaatsvindt.

In de Nest-app op je telefoon of tablet wordt beweging in activiteitszones in je Beeldlijn weergegeven, samen met een momentopname van wat de camera zag toen de beweging zich voordeed. Je tijdlijn krijgt de kleur van je activiteitszone als er iets gebeurt in die zone. Zo kun je erop klikken en zie je gelijk wat er aan de hand is.

Activiteitszones instellen en gebruiken

Opnamen videogeschiedenis

Bij Nest Aware krijg je tot 60 dagen op gebeurtenissen gebaseerde opnamen (afhankelijk van je abonnement). Hierbij worden clips in de cloud opgeslagen als je camera beweging of geluid detecteert.

Als je een abonnement op Nest Aware neemt, kun je kiezen hoeveel dagen videogeschiedenis je wilt. Ga voor alle mogelijkheden van een Nest Aware-abonnement naar de Google Store.

Opmerking: Op gebeurtenissen gebaseerde opnamen zijn niet beschikbaar bij de 1e generatie Nest Aware.

Nest Aware Plus en de 1e generatie Nest Aware zijn uitgerust met continue videogeschiedenis.  De videostream van je camera neemt dag en nacht continu op. De beelden worden veilig en privé opgeslagen in de cloud, zodat je niets meer hoeft te missen.

Als je Nest-camera zonder stroom komt te zitten of gestolen wordt, gaan de eerder opgenomen videobeelden dus niet verloren. Je kunt terug in de tijd gaan en zien wat je gemist hebt, clips opslaan en downloaden, en time-lapses maken.

Je hebt je volledige videogeschiedenis altijd binnen handbereik en kunt alle opgenomen beelden bekijken waar en wanneer je maar wilt.

• Op je telefoon of tablet kun je de Beeldlijn gebruiken om snel naar de interessantste gedeelten van de videogeschiedenis te springen, bijvoorbeeld naar de momenten waarop de camera beweging of geluid heeft gedetecteerd.
  • In de webbrowser van je computer kun je de beelden op een groter scherm bekijken en met een paar klikken naar elk gewenst deel van de videogeschiedenis springen.

Videoclips maken en delen

Soms legt je Nest-camera beelden vast die je voor altijd wilt bewaren, zoals de eerste stapjes van je kind. Met Nest Aware kun je deze momenten opslaan en delen.

Je kunt clips in de Nest-app opslaan. Een clip kan tot 2,5 minuten duren op een telefoon of tablet, en tot 60 minuten op een computer. Nadat je een clip hebt opgeslagen, kun je er dit mee doen:

• Rechtstreeks delen via Twitter, Facebook, Nextdoor, YouTube of e-mail.
  • De clip downloaden zodat je hem kunt opslaan en delen waar je maar wilt.

Lees het artikel Videoclips en time-lapses maken, delen en bekijken voor meer informatie.

Videotime-lapses maken

Met een time-lapse kun je van maximaal 24 uur aan videobeelden een clip van 30, 60 of 120 seconden maken. Zo kun je in een paar seconden elke penseelstreek van een gedetailleerd schilderij bekijken. Of in een paar minuten zien wat er tijdens een verjaardagsfeestje is gebeurd.

Lees meer over hoe je een time-lapsevideo maakt en deelt in het artikel Videoclips en time-lapses maken, delen en bekijken.

Nest Aware gebruiken op een telefoon, tablet of computer

Gebruik de Google Home-app en de Nest-app om alles uit je abonnement op Nest Aware te halen.

Home-app

Nest-app

In de Nest-app werken sommige functies van Nest Aware anders. Dit hangt af van het apparaat dat je gebruikt. Ontdek wat je kunt verwachten.
  Op een telefoon of tablet Op een computer op home.nest.com

Eenvoudig door al je markeringen bladeren (voor beweging, geluid of activiteitszones)

De hele videogeschiedenis van de camera bekijken

Clips uit je videogeschiedenis maken en delen

Tot 2,5 min

Tot 60 min

Gebruik de Beeldlijn om snel en eenvoudig te zien waar en wanneer de camera activiteit heeft gedetecteerd. Je kunt op miniaturen van momentopnamen tikken om direct naar belangrijke gebeurtenissen te springen.

De tijdlijn van je videogeschiedenis per uur, minuut of seconde bekijken. Je kunt op markeringen klikken om direct naar momenten te springen waarop de camera activiteit heeft gedetecteerd.

Time-lapses maken en delen

Activiteitszones maken en bewerken