Det här ingår i en prenumeration på Nest Aware

Nest Aware är en betalprenumeration som du kan använda med Nests produkter för att hålla koll på viktiga händelser i hemmet.

Standardfunktionen och uppgraderade Nest Aware-funktioner skiljer sig åt beroende på vilken kamera, högtalare eller skärm du använder och vilken region ditt hem ligger i.

Nest Aware-funktioner är tillgängliga för olika kameror

Leta reda på din produkt för att se om alternativen är tillgängliga med och utan en prenumeration på Nest Aware.

Nest-kameror

Nest Cam Indoor
Nest Cam Outdoor
Dropcam Pro och HD

Nest Cam IQ för inomhusbruk
Nest Cam IQ för utomhusbruk

Kamera med Nest Aware

Kamera med första generationens Nest Aware

Kamera

Kamera med Nest Aware

Kamera med första generationens Nest Aware

Kamera

Rörelse

Grundläggande rörelsedetektering
Intelligent rörelsedetektering som använder molnbaserade algoritmer

Ljud

Ljuddetektering med en mikrofon
Ljuddetektering med en mikrofongrupp på tre mikrofoner
Intelligent ljuddetektering som använder molnbaserade algoritmer
Varning om hund som skäller

Personer och ansikten

Varning om person som registrerats
Familiar Face Alerts

Activity Zones

Rörelse i Activity Zone

Videoförbättringar

Supersight, Close-up Tracking View
5, 10 eller 30 dagars kontinuerlig videohistorik

30 dagars Video History för händelser med Nest Aware
ELLER
10 dagar med kontinuerlig videohistorik och 60 dagar med Video History för händelser med Nest Aware Plus

Händelsebaserad inspelning
Nest Hello videodörrklocka

Dörrklocka med Nest Aware

Dörrklocka med första generationens Nest Aware

Dörrklocka

Rörelse

Grundläggande rörelsedetektering
Intelligent rörelsedetektering som använder molnbaserade algoritmer

Ljud

Ljuddetektering

Personer och ansikten

Varning om person som registrerats
Familiar Face Alerts

Paket

Paketdetektering

Activity Zones

Rörelse i Activity Zone
Paket som levereras i eller hämtas från en Activity Zone

Videoförbättringar

5, 10 eller 30 dagars kontinuerlig videohistorik

30 dagars Video History för händelser med Nest Aware
ELLER
10 dagar med kontinuerlig videohistorik och 60 dagar med Video History för händelser med Nest Aware Plus

Händelsebaserad inspelning
Google Nest Hub Max

Hub Max med Nest Aware

Hub Max med första generationens Nest Aware

Hub Max

Rörelse

Grundläggande rörelsedetektering
Intelligent rörelsedetektering som använder molnbaserade algoritmer

Ljud

Ljuddetektering med två mikrofoner
Intelligent ljuddetektering som använder molnbaserade algoritmer
Röklarm och ljuddetektering för glas som krossas (endast USA)
Varning om hund som skäller

Personer och ansikten

Varning om person som registrerats
Familiar Face Alerts

Activity Zones

Rörelse i Activity Zone

Videoförbättringar

5, 10 eller 30 dagars kontinuerlig videohistorik

30 dagars Video History för händelser med Nest Aware
ELLER
10 dagar med kontinuerlig videohistorik och 60 dagar med Video History för händelser med Nest Aware Plus

Händelsebaserad inspelning
Nest Aware – funktionsinformation
Bättre varningar om rörelser och ljud

Nest Aware använder avancerade algoritmer för att skicka intelligentare varningar om rörelser och ljud. Med andra ord får du mer exakta varningar och du får dem på smartare tider.

Kameror

Beroende på vilken Nest-kameramodell du använder kan du även få varningar om personer som setts eller Familiar Face Alerts. Med dessa varningar får du veta när en människa (och inte ett husdjur) har kommit in i kameravyn.

Om du har en Nest Hello kan du även få paketvarningar när ett paket lämnas eller hämtas inom kameravyn.

Vissa kameror kan skicka olika varningar för olika ljud. Med Nest Aware kan kamerorna höra skillnad på en person som pratar och en hund som skäller. Du kan välja vilka ljud du vill få varningar om och vilka som kameran ska ignorera.

Obs! Röklarm och detektering av krossat glas är inte tillgängliga för Nest-kameror.

Den här typen av förbättringar kräver en hel del processorkraft, mycket mer än Nest-kamerorna klarar av på egen hand. Vi använder kraftfulla molnservrar för att göra detekteringen möjlig för våra Nest Aware-prenumeranter och vi förbättrar ständigt dessa algoritmer för att göra upplevelsen så bra som möjligt.

Högtalare och skärmar

Dina högtalare och skärmar från Google Nest och Home kan även upptäcka när ljudet av ett röklarm eller glas som krossas hörs i ditt hem. Nest Aware aviserar dig i Home-appen, där du kan se vad som händer och använda nödsamtal med Home-appen om du behöver.

Activity Zones

Med Activity Zones kan du välja fyra områden (per kamera) som du vill hålla ett närmare öga på. Du får alltid veta exakt var och när en rörelse inträffar.

I Nest-appen på telefonen eller surfplattan visas rörelser i Activity Zones i Sightline, bredvid ögonblicksbilder som visar vad din kamera såg när rörelsen inträffade. Tidslinjen märks med färgen på din Activity Zone när det uppstår en aktivitet i den zonen, så att du kan klicka dig direkt till händelsen.

Så här konfigurerar och använder du Activity Zones

Inspelning av Video History

Med Nest Aware får du upp till 60 dagar med händelsebaserad inspelning (beroende på vilken prenumeration du har) som sparar klipp till molnet när kameran upptäcker rörelser eller ljud. Din Video History visar endast klipp med dessa rörelse- eller ljudhändelser. De tider som saknar händelser visar grå områden med texten ”no activity detected” (ingen aktivitet identifierades).

När du väljer en Nest Aware-prenumeration kan du välja hur långt tillbaka du vill att din Video History ska gå. Om du vill kontrollera alternativen för din Nest Aware-prenumeration besöker du Google Store.

Obs! Händelsebaserad inspelning är inte tillgänglig för första generationens Nest Aware.

Nest Aware Plus och första generationens Nest Aware har kontinuerlig videohistorik. Kamerans videoström spelas in kontinuerligt dygnet runt och sparas på ett säkert och privat sätt i molnet så att du aldrig missar något.

Om Nest-kameran kopplas från eller blir stulen förlorar du inte den tidigare inspelade videon. Du kan gå tillbaka i tiden och se vad du missat, spara och ladda ned klipp och skapa timelapse-videor.

Din fullständiga Video History finns alltid nära till hands och du kan titta på den när du vill.

• På telefonen eller surfplattan kan du använda Sightline för att snabbt hitta de intressanta delarna av din Video History, till exempel när kameran upptäckt rörelse eller ljud.
  • I datorns webbläsare kan du dra nytta av den större skärmen och hoppa till en valfri del av din Video History med några klick.
Skapa och dela videoklipp

Om Nest-kameran spelar in ett ögonblick som du vill komma ihåg för alltid, t.ex. ditt barns första steg, kan du spara och dela det via Nest Aware.

Du kan spara klipp i Nest-appen. Ett klipp kan vara upp till 2,5 minuter långt på en telefon eller surfplatta, eller upp till 60 minuter långt på en dator. När du har sparat ett klipp kan du

• dela det direkt på Twitter, Facebook, Nextdoor, YouTube eller via e-post
  • ladda ned klippet så att du kan lagra och dela det var du vill.

Läs artikeln Skapa, dela och titta på videoklipp och timelapse-videor för mer information.

Skapa timelapse-videor

Med timelapse-videor kan du korta ned upp till 24 timmar video till ett klipp på 30, 60 eller 120 sekunder. Så du kan titta på varje penseldrag i en detaljerad tavla på bara några få sekunder, eller se vad som hände under ett födelsedagskalas på bara några minuter

Läs mer om hur du skapar och delar timelapse-videor i artikeln Skapa, dela och titta på videoklipp och timelapse-videor.

Välja rätt Nest Aware-prenumeration för dig

Välj en Nest Aware Plus-prenumeration om du behöver upp till 60 dagar av Video History, eller om du behöver spela in något av följande:

• allt som händer, även när inget rör sig eller ger ifrån sig ljud
  • barn eller små djur, t.ex. katter, ekorrar och fåglar
  • personer och objekt när de inte rör sig, t.ex. personer som sitter och äter
  • områden med dålig belysning eller belysning som ändras, som på många ställen utomhus.

Om du inte behöver spela in något av ovanstående och bara behöver 30 dagar av Video History kanske du föredrar Nest Aware för endast händelsebaserad inspelning i situationer som följande:

• Kameran övervakar ett område inomhus och du behöver bara spela in vuxna som kommer in i, går ut ur eller korsar ett rum
  • Du har en dörrklocka med kamera och du behöver bara spela in aktivitet vid dörren.
  • Kameran övervakar ett område utomhus, och personer syns tydligt och är inte nära kameravyns kanter.

Om du för närvarande har kontinuerlig videoinspelning (CVR) kan du även ta hjälp av din Sightline och händelsehistorik när du ska välja. Vyn i händelsehistoriken liknar den händelsebaserade inspelningen (EBR). Händelser med en punkt eller stapel i Sightline är dessutom samma händelser som de som spelas in via EBR. Om du gillar vyn från den händelsebaserade historiken och bara vill spela in den typen av händelser som har en punkt eller stapel i Sightline kanske du föredrar Nest Aware. Men om du behöver spela in händelser utan en punkt eller stapel kanske du föredrar Nest Aware Plus.

Använda Nest Aware på en telefon, surfplatta eller dator

Använd Google Home-appen och Nest-appen för att få ut mesta möjliga av din prenumeration på Nest Aware.

Home-appen

Du använder Home-appen för att hitta hemflödet, händelsebaserade videoklipp, varningar om ljuddetektering (endast USA) och andra aviseringar.

Nest-appen

I Nest-appen fungerar vissa Nest Aware-funktioner på andra sätt, beroende på vilken enhet du använder. Det här kan du vänta dig:

På en telefon eller surfplatta På datorn

Titta enkelt igenom alla rörelse-, ljud- eller Activity Zone-markörer.

Titta på hela kamerans Video History.

Skapa och dela klipp från din Video History.

Upp till 2,5 minuter långa

Upp till 60 minuter långa

Använd Sightline för att snabbt och enkelt kontrollera exakt när och var din kamera upptäckte aktivitet. Tryck på miniatyrerna av ögonblicksbilderna för att hoppa direkt till viktiga händelser.

Visa tidslinjen för din Video History indelad efter timme, minut eller sekund. Klicka på markörerna för att hoppa till ögonblick då kameran upptäckte aktivitet.

Skapa och dela timelapse-videor.

Skapa och redigera Activity Zones.