To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Läs mer om Nest × Yale-låsets säkerhetsfunktioner

Du kan inte längre använda Nest Guard som brygga för att ansluta Nest × Yale-låset till wifi. Låset kan bara anslutas till wifi via Nest Connect. Om låset är offline kan du inte styra låset med Nest-appen, men du kan fortfarande styra det med knappsatsen.

Om du tidigare använde Nest Guard för att ansluta Nest × Yale-låset till wifi måste du byta ut Nest Guard mot en Nest Connect. Kvalificerade användare fick ett e-postmeddelande i januari 2024 med anvisningar om hur de får en Nest Connect utan kostnad. När du har en Nest Connect läser du hjälpcenterartikeln Se till att Nest × Yale-låset förblir anslutet när stödet upphör för Nest Secure för att återansluta låset.

Om du för närvarande äger en Nest Connect kan du behöva flytta den närmare Nest × Yale-låset för att ansluta det till wifi. Om låset är utom räckhåll för Nest Connect och offline kan du inte använda låset med Nest-appen. Du kan fortfarande använda det med knappsatsen.

Om du vill installera en Nest Connect läser du hjälpcenterartikeln Konfigurera Nest Connect.

Du hittar mer information i de vanliga frågorna i den här uppdateringen på Nest Secures forum.

I samarbete med Yale har vi skapat ett lås med en mängd olika funktioner som skyddar ditt hem. Låset kan hålla dig uppdaterad om vem som kommer och går och till och med varna dig på telefonen om den registrerar manipulering.

Google Nest × Yale-låset är ett manipuleringssäkert, nyckellöst kolvlås. Så länge det är anslutet till internet blir du meddelad på telefonen när någon kommer hem, och du får aviseringar och varningar om låg batterinivå.

Hållbar och säker maskinvara

Nest × Yale-låset är utformat för att vara hållbart. Det är ett kolvlås som är certifierat enligt ANSI/BHMA (A156.36, klass 2) som tål regn, damm och snö. Den kan användas i utomhustemperaturer så låga som -30 °C eller så höga som 60 °C.

Nyckellås kan enkelt dyrkas. Eftersom Nest × Yale-lås saknar nyckel kan du inte dyrka upp dem. Om låset registrerar manipulering skickas en avisering till telefonen och det inbyggda larmet ljuder.

Kommunicerar säkert

Nest × Yale-lås använder 128-bitars AES-kryptering när det kommunicerar med andra enheter i hemmet eller omvärlden. Här är några andra sätt att skydda låsets anslutningar och förhindra hackning.

Viktigt! När du låser upp dörren med knappsatsen överförs inte lösenordet trådlöst. I stället lagras krypterade lösenord direkt i låset. Detta minskar kraftigt risken för att lösenordet fångas upp eller blir stulna. Om du misstänker att någon obehörig har ett lösenord kan du alltid ändra eller inaktivera det i Nest-appen. Och eftersom lösenord lagras i låset slutar inte låset att fungera om det trådlösa nätverket blockeras, så dörren kan inte låsas upp på det här sättet.

Wifi och Weave

Nest × Yale-lås använder en krypterad internetanslutning för att kommunicera med Nest-appen på telefonen. Med Nest-appen kan du göra saker som att låsa och låsa upp på distans, ändra ett lösenord och justera låsets inställningar.

Nest × Yale-låset ansluter inte direkt till wifi för sådan kommunikation. I stället används Weave för att ansluta till en Google Nest Connect i hemmet. Connect, som är anslutet till ditt wifi-nätverk, ansluter låset till Nest-tjänsten i molnet och Nest-appen på telefonen.

Bluetooth.

Nest × Yale-låset använder Bluetooth, men bara när du installerar och konfigurerar det. Det använder inte Bluetooth för dagliga funktioner. Du kan inte låsa upp dörren eller ändra några inställningar via Bluetooth.

Familj- och gäståtkomst

Du kan välja om du bara vill ge andra möjligheten att låsa upp dörren med ett lösenord på knappsatsen eller om du vill låta dem fjärrstyra låsets inställningar och andra Nest-produkter i hemmet.

• Personer med fullständig åtkomst kan låsa upp dörren med antingen Nest-appen eller knappsatsen på låset.
  • Personer med Home Entry Only-åtkomst kan bara låsa upp dörren genom att ange sitt lösenord på låsets knappsats.
  • Varje person har ett unikt lösenord så att Nest-appen vet vem som har låst upp dörren. Du kan se vem som låste och låste upp dörren under de senaste tio dagarna i appen.

När du har migrerat Nest-kontot till ett Google-konto måste familjemedlemmar och gäster göra följande för att kunna använda låset:

• Personer med fullständig åtkomst: Migrera till ett Google-konto och be låsägaren att lägga till dig som medlem i Google-hemmet.
  • Personer med Home Entry Only-åtkomst: Be låsägaren att bekräfta att du fortfarande har åtkomst. Om låsägaren har ett familjekonto måste hen bjuda in dig igen.

Läs mer om hur du delar åtkomst till Nest-enheter efter migrering till ett Google-konto.

Säkerhet i Nest-appen

Du kan lägga till ett extra skydd genom att logga in i appen med tvåstegsverifiering. Här kan du läsa mer om tvåstegsverifiering och hur du konfigurerar det för kontot:

Kom ihåg att aldrig dela ditt lösenord med någon.

Alla får ett unikt lösenord

Eftersom alla som använder låset har ett unikt lösenord har du koll på vem som kommer och går. Om du tror att en obehörig person känner till ett lösenord kan du enkelt ändra lösenordet eller ta bort åtkomsten med hjälp av Nest-appen. Du får även åtkomst till en tio dagars historik som visar vems lösenord som användes för att låsa upp dörren.

Så här ställer du in eller ändrar lösenord för Nest × Yale-låset

Aviseringar håller dig uppdaterad

Det finns ett antal olika aviseringar du kan få från Nest-appen. Du kan även aktivera eller inaktivera aviseringar via appen. De tillgängliga aviseringarna omfattar följande:

• när en person låser eller låser upp dörren, inklusive namnet du gav hen i Nest-appen och tidpunkten det inträffade
  • när låsets batterinivå är låg
  • när låsets batterinivå är väldigt låg
  • om någon med Home Entry Only använder ett lösenord utanför sin schemalagda tid
  • när någon anger ett felaktigt lösenord fem gånger
  • om låset är offline under en längre tid
  • när kolvlåset inte fälls ut eller dras in
  • manipuleringsdetektering.

Förutom aviseringar kan du även se tio dagars historik för låset i Nest-appen. Här ser du vem som låste upp dörren och när.

Privat läge

Du kan aktivera privat läge i Nest-appen eller genom att trycka på den vita knappen på låsets insida. I privat läge inaktiveras knappsatsen på låset. Du kan använda det här alternativet om du vill förhindra att någon öppnar ytterdörren med ett lösenord.

Obs! Den som du bjuder in till hemmet med fullständig åtkomst kan fortfarande inaktivera privat läge och låsa upp dörren med telefonen. Alla i hemmet kan fortfarande vrida låsvredet för att låsa upp dörren, och då inaktiveras även privat läge.

Alternativ för automatisk låsning och fjärrlåsning

Låsa dörren

Kom du ihåg att låsa dörren när du gick hemifrån? Till skillnad från vanliga nyckellås kan du fjärrlåsa dörren med Nest × Yale-låset, och det kan till och med låsas automatiskt.

Om låset är anslutet till internet kan du

• kontrollera låset i Nest-appen (om det är olåst kan du låsa det direkt från appen)
  • ställa in Nest × Yale-låset så att det låses automatiskt när alla är borta.

Om låset inte är anslutet till internet kan du

• ställa in att Nest × Yale-låset ska låsas automatiskt efter en viss tid.

Om du vill veta mer om att låsa och låsa upp dörren på distans eller automatiskt kan du läsa följande artikel:

Så låser du och låser upp Nest × Yale-låset

Låsa upp dörren

Oroa dig inte om du blir utelåst från hemmet av misstag och inte har telefonen med dig. Med Nest × Yale-låset har du flera sätt att komma in igen utan att behöva öppna ett fönster eller ringa en låssmed. Du kan göra följande:

• Använd ditt lösenord på låsets knappsats.
  • Kontakta någon annan som har åtkomst till låset och be hen att fjärrlåsa upp dörren via Nest-appen. Låset måste vara anslutet till internet för att du ska kunna använda det här alternativet.