To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Meer informatie over de beveiligingsfuncties van het Nest × Yale slot

Je kunt de Nest Guard niet meer als brug gebruiken om je Nest x Yale slot met wifi te verbinden. Alleen een Nest Connect kan je slot verbinden met wifi. Als het slot offline gaat, kun je het niet bedienen met de Nest-app, maar nog wel met het toetsenblok.

Als je de Nest Guard eerder als brug hebt gebruikt om je Nest x Yale slot met wifi te verbinden, moet je actie ondernemen om de Nest Guard te vervangen door een Nest Connect. In aanmerking komende gebruikers hebben in januari 2024 een e-mail gekregen met instructies om kosteloos een Nest Connect te krijgen. Als je een Nest Connect hebt, check je het Helpcentrum-artikel Zorg dat je Nest x Yale slot verbonden blijft nadat de Nest Secure-ondersteuning wordt beëindigd om je slot opnieuw te verbinden.

Als je op dit moment een Nest Connect hebt, moet je deze misschien dichter bij je Nest x Yale slot plaatsen om verbinding te maken met wifi. Als je slot buiten het bereik van een Nest Connect is en offline gaat, kun je het slot niet bedienen met de Nest-app, maar nog wel met het toetsenblok.

Als je een Nest Connect wilt installeren, ga je naar het Helpcentrum-artikel De Nest Connect instellen.

Check de veelgestelde vragen in deze update van het communityforum van de Nest Secure voor meer informatie.

We hebben samen met Yale een slot ontworpen met verschillende functies om je huis te beveiligen. Het slot houdt je op de hoogte van wie er komt en gaat. En je krijgt zelfs meldingen op je telefoon als er met het slot wordt geknoeid.

Het Google Nest × Yale slot is een sabotagebestendig, sleutelloos nachtschootslot. Zolang de verbinding met internet behouden blijft, krijg je een melding op je telefoon wanneer er iemand thuiskomt en krijg je meldingen en waarschuwingen als de batterij bijna leeg is.

Bestendige en beveiligde hardware

Het Nest × Yale slot is ontworpen om lang mee te gaan. Het is een nachtschootslot met ANSI/BHMA-certificering (A156.36, klasse 2) dat bestand is tegen regen, stof en sneeuw. Het is bruikbaar bij buitentemperaturen vanaf -30 °C of tot 60 °C.

Sloten met een fysieke sleutel kunnen makkelijk worden opengebroken of geforceerd. Omdat het Nest × Yale slot geen sleutel heeft, kun je het niet openbreken of forceren. Als het slot manipulatie waarneemt, stuurt het een melding naar je telefoon en gaat het ingebouwde alarm af.

Communiceert beveiligd

Het Nest × Yale slot gebruikt AES 128-bits versleuteling als het communiceert met andere apparaten in je huis of met de buitenwereld. Hier volgt een overzicht van andere manieren waarop het slot de verbindingen kan beschermen en hacken kan voorkomen.

Belangrijk: Als je het toetsenblok gebruikt om je deur van het slot te halen, wordt de toegangscode niet draadloos verstuurd. In plaats daarvan worden versleutelde toegangscodes rechtstreeks op het slot opgeslagen. Zo verklein je de kans dat je toegangscode wordt onderschept of gestolen. Als je vermoedt dat iemand een toegangscode heeft die er geen zou moeten hebben, kun je de toegangscode altijd wijzigen of uitzetten via de Nest-app. En omdat toegangscodes op het slot worden opgeslagen, leidt draadloos blokkeren er niet toe dat je slot niet meer werkt en dat je deur niet op deze manier van het slot kan worden gehaald.

Wifi en Weave

Het Nest × Yale slot gebruikt een versleutelde internetverbinding om met de Nest-app op je telefoon te communiceren. Met de Nest-app kun je bijvoorbeeld het slot op afstand op slot doen en van het slot halen, een toegangscode wijzigen en de instellingen van het slot aanpassen.

Voor deze communicatie maakt het Nest × Yale slot niet rechtstreeks verbinding met wifi. In plaats daarvan maakt het gebruik van Weave om verbinding te maken met een Google Nest Connect in je huis. De Connect, die is verbonden met je wifi-netwerk, laat het slot communiceren met de Nest-service in de cloud en de Nest-app op je telefoon.

Bluetooth

Het Nest × Yale slot gebruikt bluetooth, maar alleen als je het installeert en instelt. Het slot maakt geen gebruik van bluetooth voor dagelijkse functies. Je kunt je deur niet van het slot halen of instellingen wijzigen via bluetooth.

Toegang voor gezinnen en gasten

Je kunt kiezen of je anderen alleen de mogelijkheid wilt geven om de deur van het slot te halen met een toegangscode op het toetsenblok, of om ze ook op afstand toegang te geven tot de instellingen van het slot en andere Nest-producten in je huis.

• Mensen met Volledige toegang kunnen de Nest-app of het toetsenblok van het slot gebruiken om de deur te ontgrendelen.
  • Mensen met Alleen toegang tot huis kunnen de deur alleen van het slot halen door hun toegangscode in te voeren op het toetsenblok van het slot.
  • Elke persoon heeft een unieke toegangscode, zodat de Nest-app weet wie de deur van het slot heeft gehaald. In de app zie je wie de deur in de afgelopen 10 dagen heeft vergrendeld en ontgrendeld.

Nadat je je Nest-account hebt overgezet naar een Google-account, moeten gezinsleden en gasten de volgende stappen uitvoeren om het slot te gebruiken:

• Mensen met Volledige toegang: Stap over op een Google-account en vraag de eigenaar van het slot om je toe te voegen als lid van het Google-huis.
  • Mensen met Alleen toegang tot huis: Vraag de eigenaar van het slot om te bevestigen dat je nog steeds toegang hebt. Als de eigenaar van het slot een gezinsaccount heeft, moet die jou opnieuw uitnodigen.

Meer informatie over hoe je de toegang tot Nest-apparaten deelt na het overstappen op een Google-account

Beveiliging via de Nest-app

Je kunt een extra beveiligingslaag toevoegen door in te loggen bij de app via verificatie in 2 stappen. Meer informatie over verificatie in 2 stappen en hoe je die voor je account instelt, vind je hier:

Denk eraan: deel je wachtwoord met niemand.

Iedereen krijgt een unieke toegangscode

Omdat iedereen die het slot gebruikt, een unieke toegangscode heeft, weet je wie er komt en gaat. Als je denkt dat iemand een toegangscode kent die geen code zou moeten hebben, kun je de toegangscode makkelijk wijzigen of de toegang intrekken via de Nest-app. Je krijgt ook toegang tot een geschiedenis van 10 dagen waarin staat welke toegangscodes er zijn gebruikt om de deur van het slot te halen.

Toegangscodes voor het Nest × Yale slot instellen of wijzigen

Meldingen om op je de hoogte te houden

Je kunt verschillende meldingen van de Nest-app krijgen. Je kunt meldingen ook aan- of uitzetten via de app. Dit zijn de beschikbare meldingen:

• Als iemand de deur van het slot haalt of op slot doet, inclusief de naam die je die persoon in de Nest-app hebt gegeven en de tijd
  • Als de batterij van het slot bijna leeg is
  • Als de batterij van het slot bijna volledig leeg is
  • Als iemand met Alleen toegang tot huis buiten de geplande tijd een toegangscode gebruikt
  • Als iemand 5 keer een onjuiste toegangscode invoert
  • Als het slot langere tijd offline gaat
  • Als de nachtschoot niet kan worden in- of uitgeschoven
  • Manipulatiedetectie

Naast meldingen kun je in de Nest-app ook een 10-daagse geschiedenis van het slot bekijken. Zo weet je wie je deur heeft van het slot heeft gehaald en wanneer.

Privacymodus

Je kunt de privacymodus aanzetten met de Nest-app of door op de witte knop aan de binnenkant van het slot te drukken. In de privacymodus wordt het toetsenblok van je slot uitgezet. Je kunt deze optie gebruiken als je wilt voorkomen dat iemand je voordeur opent met een toegangscode.

Opmerking: Iedereen die je met Volledige toegang uitnodigt voor je huis, kan de privacymodus nog steeds uitzetten en hun telefoon gebruiken om de deur van het slot te halen. Iedereen in je huis kan nog steeds aan de draaiknop draaien om de deur van het slot te halen. Hierdoor wordt de privacymodus ook uitgezet.

Opties voor automatische vergrendeling en vergrendeling op afstand

De deur op slot doen

Heb je eraan gedacht om je deur op slot te doen toen je vertrok? In tegenstelling tot een traditioneel slot met sleutel kun je met het Nest × Yale slot je deur op afstand op slot doen en kan het zichzelf zelfs automatisch vergrendelen.

Als het slot is verbonden met internet, kun je het volgende doen:

• De Nest-app gebruiken om het slot te checken. Als het slot is ontgrendeld, kun je het rechtstreeks vanuit de app op slot doen.
  • Het Nest × Yale slot instellen om zichzelf automatisch op slot te doen als er niemand thuis is.

Als het slot geen verbinding met internet heeft, kun je het volgende doen:

• Het Nest × Yale slot instellen om zichzelf na een bepaalde tijd automatisch te vergrendelen.

Ga naar het volgende artikel voor meer informatie over hoe je de deur op afstand of automatisch op slot doet en van het slot haalt:

Het Nest × Yale slot vergrendelen en ontgrendelen

De deur van het slot halen

Maak je geen zorgen als je jezelf per ongeluk hebt buitengesloten en je telefoon niet bij je hebt. Met het Nest × Yale slot kun je op meerdere manieren weer naar binnen komen zonder dat je een raam hoeft stuk te maken of een slotenmaker hoeft te bellen. Je kunt het volgende doen:

• Gebruik je toegangscode op het toetsenblok van het slot.
  • Neem contact op met iemand anders die toegang heeft tot het slot en vraag diegene om de deur op afstand van het slot te halen via de Nest-app. Het slot moet verbinding met internet hebben om deze optie te kunnen gebruiken.