To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Lisätietoa Nest × Yale ‐lukon turvaominaisuuksista

Nest Guardilla ei voi enää yhdistää Nest x Yale ‑lukkoa Wi-Fi-verkkoon. Vain Nest Connect voi yhdistää lukon Wi-Fi-verkkoon. Jos lukko siirtyy offline-tilaan, et voi käyttää lukkoa Nest-sovelluksella, mutta voit edelleen käyttää sitä näppäimistöllä.

Jos olet aiemmin käyttänyt Nest Guardia Nest x Yale ‑lukon yhdistämiseen Wi-Fi-verkkoon, sinun on vaihdettava Nest Guard Nest Connectiin. Ehdot täyttävät käyttäjät saivat tammikuussa 2024 sähköpostin, jossa on ohjeet Nest Connectin saamiseen maksutta. Kun sinulla on Nest Connect, katso ohjeet lukon yhdistämiseen uudelleen ohjekeskusartikkelista Keep your Nest x Yale Lock connected after support ends for Nest Secure.

Jos sinulla on tällä hetkellä Nest Connect, sinun täytyy ehkä siirtää se lähemmäs Nest x Yale ‑lukkoa, jotta voit yhdistää sen Wi-Fi-verkkoon. Jos lukko on Nest Connectin kantaman ulkopuolella ja siirtyy offline-tilaan, et voi käyttää lukkoa Nest-sovelluksella, mutta voit edelleen käyttää sitä näppäimistöllä.

Jos haluat asentaa Nest Connectin, tutustu ohjekeskusartikkeliin Nest Connectin käyttöönotto.

Lue lisää tämän Nest Secure ‑yhteisöfoorumin päivityksen usein kysytyistä kysymyksistä.

Yhdessä Yalen kanssa olemme suunnitelleet lukon, jonka ominaisuudet auttavat pitämään kotisi turvallisena. Lukon avulla voit tietää, kuka on ovella, ja saada ilmoituksia puhelimeesi, jos peukalointia havaitaan.

Google Nest × Yale ‐lukko on verkkoon yhdistettävä, peukaloinninkestävä ja avaimeton suoratelki. Jos lukko on yhteydessä internetiin, saat puhelimeesi ilmoituksen, kun joku saapuu kotiin, sekä muita ilmoituksia esimerkiksi akun tyhjenemiseen liittyen.

Kestävät ja turvalliset laitteet

Nest × Yale ‐lukko on suunniteltu kestäväksi. Se on sertifioitu ANSI/BHMA (A156.36, luokka 2) ‐suoratelkilukko, joka kestää sadetta, pölyä ja lunta. Sitä voi käyttää ulkona, kun lämpötila on –30 °C:n ja 60 °C:n välillä.

Avaimella toimiva lukko on helppo tiirikoida tai murtaa. Nest × Yale ‐lukko on avaimeton, joten nämä keinot eivät toimi siihen. Jos lukko havaitsee peukalointia, se lähettää ilmoituksen puhelimeesi ja soittaa sisäänrakennetun hälytysäänen.

Turvallista kommunikointia

Nest × Yale ‐lukko käyttää 128-bittistä AES-salausta kommunikoidessaan muiden laitteiden kanssa kotonasi tai sen ulkopuolella. Tässä on tietoa muista tavoista, joilla lukko voi auttaa suojaamaan yhteyksiä ja estää hakkerointia.

Tärkeää: Kun avaat oven lukituksen näppäimistön avulla, tunnuskoodia ei lähetetä langattomasti. Salatut tunnuskoodit tallennetaan sen sijaan suoraan lukkoon. Näin tunnuskoodi on paljon vaikeampi siepata tai varastaa. Jos epäilet, että tunnuskoodi on päätynyt vääriin käsiin, voit vaihtaa koodin tai poistaa sen käytöstä Nest-sovelluksessa. Koska tunnuskoodit on tallennettu lukkoon, langaton häirintä ei estä lukon toimintaa, eikä lukkoa voi avata tällä tavalla.

Wi-Fi ja Weave

Nest × Yale ‐lukko kommunikoi puhelimesi Nest-sovelluksen kanssa salatun internetyhteyden kautta. Nest-sovelluksella voit esimerkiksi lukita ja avata lukituksen etänä, vaihtaa tunnuskoodin ja muuttaa lukon asetuksia.

Nest × Yale ‐lukko ei ole suorassa yhteydessä Wi-Fi-verkkoon tällaista kommunikaatiota varten. Se muodostaa yhteyden kotisi Google Nest Connectiin Weaven kautta. Wi-Fi-verkkoon yhdistetyn Connectin avulla lukko voi kommunikoida Nest-palvelun kanssa pilvessä ja puhelimen Nest-sovelluksessa.

Bluetooth

Nest × Yale ‐lukko käyttää Bluetoothia, mutta vain asennuksen ja käyttöönoton aikana. Se ei käytä Bluetoothia päivittäisiin toimintoihin. Et voi avata oven lukitusta tai muuttaa asetuksia Bluetoothin kautta.

Perheen ja vieraiden pääsyoikeudet

Voit valita, saavatko muut vain avata oven lukituksen näppäimistöllä syötettävällä tunnuskoodilla vai voivatko he myös etäohjata lukon asetuksia ja muita kotisi Nest-tuotteita.

• Jos käyttäjällä on täydet pääsyoikeudet, hän voi avata oven joko Nest-sovelluksella tai lukon näppäimistöllä.
  • Henkilöt, joilla on pelkkä kulkuoikeus, voivat avata oven vain näppäilemällä tunnuskoodinsa lukon näppäimistöön.
  • Jokaisella käyttäjällä on yksilöllinen tunnuskoodi, jotta Nest-sovellus tietää, kuka on avannut oven. Näet sovelluksesta, kuka on lukinnut ja avannut oven 10 viime päivän aikana.

Kun olet siirtänyt Nest-tilisi Google-tilille, perheenjäsenten ja vieraiden on tehtävä nämä vaiheet voidakseen käyttää lukkoa:

• Henkilöt, joilla on täydet pääsyoikeudet: Siirry Google-tilille ja pyydä lukon omistajaa lisäämään sinut Google-kodin jäseneksi.
  • Henkilöt, joilla on pelkkä kulkuoikeus: Pyydä lukon omistajaa vahvistamaan, että sinulla on edelleen pääsyoikeus. Jos lukon omistajalla on perhetili, hänen on kutsuttava sinut uudelleen.

Lue lisää Nest-laitteen pääsyoikeuksien jakamisesta Google-tilille siirtymisen jälkeen.

Nest-sovelluksen turvallisuus

Voit parantaa tilisi turvallisuutta kirjautumalla sovellukseen kaksivaiheisella vahvistuksella. Lisätietoja kaksivaiheisesta vahvistuksesta ja sen käyttöönotosta tilillesi:

Älä koskaan jaa salasanaasi kenellekään.

Jokainen saa yksilöllisen tunnuskoodin

Kaikilla lukon käyttäjillä on oma tunnuskoodinsa, joten tiedät, kuka on tulossa tai menossa. Jos uskot, että tunnuskoodi on joutunut vääriin käsiin, voit helposti vaihtaa tunnuskoodin tai poistaa pääsyoikeuden Nest-sovelluksesta. Voit myös tarkistaa 10 päivän historian, josta näet, kenen tunnuskoodilla oven lukitus on avattu.

How to set or change passcodes for the Nest × Yale Lock

Ajan tasalla ilmoitusten avulla

Voit saada Nest-sovelluksesta useita erilaisia ilmoituksia. Sovelluksen kautta voit myös ottaa ilmoitukset käyttöön tai poistaa ne käytöstä. Saatavilla olevat ilmoitukset:

• Kun joku avaa tai lukitsee oven, mukaan lukien Nest-sovelluksessa valittu nimi ja avaus- tai lukitusaika
  • Lukon virta on vähissä
  • Lukon virta on erittäin vähissä
  • Joku, jolla on pelkkä kulkuoikeus, käyttää tunnuskoodia aikataulun ulkopuolella
  • Joku kirjoittaa väärän tunnuskoodin viisi kertaa
  • Lukko on offline-tilassa kauan
  • Suoratelki jumiutuu
  • Peukalointia havaitaan

Ilmoitusten lisäksi voit myös nähdä Nest-sovelluksessa lukon 10 päivän historian. Siitä näet, kuka on avannut oven lukituksen ja milloin.

Yksityisyystila

Voit ottaa yksityisyystilan käyttöön Nest-sovelluksessa tai painamalla lukon sisällä olevaa valkoista painiketta. Yksityisyystila poistaa lukon näppäimistön käytöstä. Voit käyttää tätä vaihtoehtoa, jos haluat estää etuoven avaamisen tunnuskoodilla.

Huom. Kaikki, jotka kutsut kotiisi täysillä pääsyoikeuksilla, voivat poistaa yksityisyystilan käytöstä ja avata oven puhelimellaan. Kaikki kotona olevat voivat edelleen avata oven kääntönupin avulla, mikä myös poistaa yksityisyystilan käytöstä.

Automaattisen lukituksen ja etälukituksen vaihtoehdot

Oven lukitseminen

Muistitko lukita oven lähtiessäsi? Perinteisistä avainlukosta poiketen Nest × Yale ‐lukon avulla voit lukita oven etänä, ja se voi jopa lukita itsensä automaattisesti.

Jos lukko on yhteydessä internetiin:

• Voit tarkistaa lukon tilan Nest-sovelluksesta. Jos lukitus on avattu, voit lukita sen suoraan sovelluksesta.
  • Voit valita, että Nest × Yale ‐lukko lukittuu automaattisesti, kun kaikki ovat poissa kotoa.

Jos lukko ei ole yhteydessä internetiin:

• Voit valita, että Nest × Yale ‐lukko lukittuu automaattisesti tietyn ajan jälkeen.

Lue lisää oven lukitsemisesta ja lukituksen avaamisesta etänä tai automaattisesti seuraavasta artikkelista:

How to lock and unlock the Nest × Yale Lock

Oven lukituksen avaaminen

Jos et pääse kotiisi eikä puhelin ole mukanasi, ei hätää. Nest × Yale ‐lukon avulla voit päästä takaisin sisälle rikkomatta ikkunaa tai soittamatta lukkosepälle. Vaihtoehdot:

• Käytä tunnuskoodia lukon näppäimistöllä.
  • Ota yhteyttä henkilöön, jolla on pääsy lukkoon, ja pyydä häntä avaamaan ovi etänä Nest-sovelluksella. Lukon on oltava yhteydessä internetiin, jotta voit käyttää tätä vaihtoehtoa.