To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Problemen met Nest-camerameldingen oplossen

De Google Nest-camera's hebben geavanceerde geluids- en bewegingsdetectie. Hiermee kun je beter in de gaten houden wat er gebeurt zonder dat je wordt afgeleid door activiteit op de achtergrond. Krijg je te veel of te weinig meldingen van je camera, of krijg je geen meldingen over activiteit wanneer je dat zou verwachten? Hieronder volgen een paar acties die je kunt uitvoeren om camerameldingen beter voor je te laten werken.

Opmerking: Dit artikel is van toepassing op alle Nest-camera's, Google Nest-deurbellen en de Nest Hub Max.

Algemene problemen oplossen

Als je geen camerameldingen krijgt wanneer je dat zou verwachten, probeer je het volgende:

• De instellingen van de Home-app staan standaard uit. Je kunt altijd meldingen aan- of uitzetten.

• Check of je camera aanstaat. De meeste Nest-camera's moeten worden aangesloten op een stopcontact om video te streamen en meldingen te sturen. Als je een camera met batterij hebt, check dan of deze is opgeladen.
  • Zorg dat je camera online is in de app.
  • Zorg dat meldingen van je camera aanstaan in de app.

Tip: Pakketmeldingen werken beter als persoonsdetectie ook aanstaat. Als je geen pakketmeldingen krijgt terwijl je denkt dat dit zou moeten, zorg dan dat meldingen voor persoonsdetectie aanstaan voor de camera of deurbel.

Persoonsdetectie aanzetten in de Home-app
Persoonsdetectie aanzetten in de Nest-app

Te weinig camerameldingen

De camera heeft iets waargenomen, maar je hebt daarover geen melding gekregen

Nest-camera's sturen je een melding als ze belangrijke activiteit waarnemen. Zo krijg je niet te veel meldingen. Als de camera een activiteit waarneemt die blijft voortduren, krijg je daarvan eenmaal een melding, en daarna als het goed is niet meer.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat je geen melding krijgt als er iemand voor je camera langsloopt, omdat er vlak daarvoor al iemand voorbij is gekomen.

Problemen oplossen

Check de videogeschiedenis van je camera op activiteit. Zo kun je makkelijk alle activiteiten bekijken die de camera heeft waargenomen, ook als je geen melding hebt gekregen.

Videogeschiedenis in de Google Home-app
Videogeschiedenis in de Nest-app

Er is iets gebeurd, maar de camera heeft het niet waargenomen

Nest-camera's bepalen op basis van de veranderingen die in een korte periode in een beeld plaatsvinden of er sprake is van beweging. In de volgende gevallen stuurt de camera je dus mogelijk geen melding:

• De activiteit vindt buiten het gezichtsveld van de camera plaats.
  • Het zicht van de camera wordt geblokkeerd door een object.
  • De camera is erg ver verwijderd van de activiteit.
  • Er is te weinig of te fel licht.

Problemen oplossen

Je kunt bijvoorbeeld de camera verplaatsen, de hoek van de camera aanpassen of iets in het zicht van de camera veranderen om geen belangrijke activiteit mis te lopen.

Nauwkeurigheid van gebeurtenisdetectie

Nest-camera's en deurbellen laten je zien wat in je huis gebeurt, maar de technologie zelf is niet perfect. We proberen onze cameragebeurtenissen zo nauwkeurig mogelijk te maken, maar toch kan de camera of deurbel het soms mis hebben, zoals:

• Een foto kan worden aangezien voor een echte gebeurtenis. Een T-shirt met een afbeelding van een hond kan bijvoorbeeld een dierdetectiegebeurtenis activeren.
  • Een persoon die over de grond kruipt, kan ten onrechte als huisdier worden geïdentificeerd.
  • Gezinsleden die op elkaar lijken kunnen onjuist worden geïdentificeerd.

Te veel camerameldingen

Als je te veel meldingen van je camera krijgt, kun je het volgende doen:

Aanpassen voor welke activiteit je meldingen krijgt

Als je wilt, kun je meldingen voor bepaalde soorten gebeurtenissen uitzetten. De camera stuurt dan alleen meldingen voor activiteiten die jij belangrijk vindt.

Opmerking: Iedereen die in de app toegang heeft tot je camera, kan aanpassen welke meldingen ze willen krijgen zonder dat dit gevolgen heeft voor de andere gebruikers. De ene gebruiker kan bijvoorbeeld meldingen krijgen voor alle soorten gebeurtenissen, terwijl iemand anders alleen meldingen wil krijgen over beweging in een specifieke zone.

Volg de instructies in de app om de camerameldingen aan te passen.

Home-app

1. Open de Home-app Google Home-app.
  2. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  3. Tik op Instellingen .
  4. Selecteer Meldingen.
  5. Kies voor welke gebeurtenissen je meldingen wilt uitzetten.
    • Opmerking: Als je een gebeurtenis helemaal uitzet, stuurt de camera je geen melding als dat type activiteit wordt waargenomen. De gebeurtenis wordt ook niet gemarkeerd in de videogeschiedenis van je camera.

Nest-app

1. Open de Nest-app Nest app.
  2. Selecteer je camera in het startscherm.
  3. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen Meldingen.
  4. Kies voor welke gebeurtenissen je meldingen wilt uitzetten.

Voor geluidsmeldingen kun je ook de speaker-, microfoon- en audio-instellingen van de Nest-camera wijzigen. Als je de microfoon uitzet, bevatten de livestream en de opgenomen videobeelden geen audio.

Activiteitszones instellen om het aantal ongewenste meldingen te verminderen

Neemt je camera in een bepaald gebied (bijvoorbeeld op een drukke stoep) veel activiteit waar, maak dan een zone en stel alleen meldingen in voor activiteit buiten die zone. Meldingen instellen voor activiteit buiten een zone kan helpen als je te veel camerameldingen krijgt, maar meldingen niet helemaal wilt uitzetten.

Opmerking: Als je al activiteitszones hebt ingesteld, maakt de Home-app automatisch een zone in het gebied buiten die zones.

Volg de instructies in de app om je camera activiteitszones te laten gebruiken en zo het aantal meldingen te verminderen.

Home-app

1. Open de Home-app Google Home-app.
  2. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  3. Tik op Instellingen  Gebeurtenissen Zichtbare gebeurtenissen.
  4. Tik onder Activiteitszones op Zone toevoegen Plus icon om het gebied te markeren waarvoor je geen meldingen wilt krijgen. Tik op Bevestigen Check om op te slaan.
  5. Nadat je een zone hebt ingesteld, ga je terug naar de instellingen van de camera tik op Meldingen.
  6. Kies de zone die je zojuist hebt gemaakt.
  7. Zorg dat alle meldingen voor mogelijke gebeurtenissen in de zone uitstaan.
  8. Ga terug naar Zichtbare gebeurtenissen tik op Buiten zone.
  9. Zet de gebeurtenissen en meldingen aan die je wilt krijgen.

De camera stuurt je geen meldingen voor activiteit in die zone, maar je kunt wel meldingen krijgen voor activiteit in andere gedeelten van het camerabeeld.

Nest-app

1. Open de Nest-app Nest app.
  2. Selecteer je camera in het startscherm.
  3. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen Activiteitszones Zone maken om het gebied te markeren waarvoor je geen meldingen wilt krijgen.
  4. Nadat je een zone hebt ingesteld, ga je terug naar de instellingen van de camera tik op Meldingen.
  5. Zorg dat meldingen voor Mensen en Alle andere bewegingen zijn uitgevinkt voor de activiteitszone die je zojuist hebt gemaakt.
  6. Ga terug naar Meldingen tik op Buiten een zone.
  7. Vink de meldingen aan die je wilt krijgen.

De camera stuurt je geen meldingen voor activiteit in die zone, maar je kunt wel meldingen krijgen voor activiteit in andere gedeelten van het camerabeeld.

Problemen met meldingen en e-mails oplossen

Krijg je geen meldingen, of krijg je juist meldingen die je niet zou moeten krijgen? Dan kun je problemen met meldingen en e-mails van Nest oplossen.