To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Het wifi-netwerk van de Nest-thermostaat wijzigen

Als je een nieuwe router installeert, kun je het beste dezelfde netwerknaam (SSID) en hetzelfde wachtwoord gebruiken als voorheen. Je Google Nest-thermostaat kan meestal makkelijk opnieuw verbinding maken. Heb je de wifi-SSID, het wachtwoord of andere routerinstellingen gewijzigd, dan moet je de wifi-gegevens op de thermostaat updaten zodat deze nog steeds verbinding met internet kan maken.

De update-instructies voor wifi zijn afhankelijk van de thermostaat die je hebt.

Selecteer de thermostaat die je hebt:

Nest Thermostat

Nest Thermostat 3/4ths view

Nest Thermostat E
Nest Learning Thermostat

Nest thermostat e heating  Nest thermostat heating with silver ring

Hoe kan ik zien welke Nest-thermostaat ik heb?

Nest Thermostat

Belangrijk: Je hebt toegang tot de Nest Thermostat nodig om de naam en het wachtwoord van het wifi-netwerk te updaten. Je kunt de wifi-gegevens niet updaten met de app.

1. Open de Google Home-app Google Home-app
  2. Tik op Favorieten of Apparaten
  3. Selecteer je thermostaat.
  4. Tik op Instellingen  Apparaatgegevens Wifi.
  5. Volg de stappen in de app om het wifi-netwerk te wijzigen.

Problemen met opnieuw verbinden oplossen

Als je de naam van het netwerk niet ziet in de lijst met wifi-netwerken, wacht je een paar minuten terwijl de app naar netwerken zoekt. Als de thermostaat je nieuwe netwerk nog steeds niet kan vinden, ga je naar het onderstaande artikel voor meer hulp:

Problemen oplossen met het verbinden van een Nest-thermostaat met wifi

Nest Learning Thermostat en Nest Thermostat E

De huidige wifi-gegevens op de thermostaat verwijderen

1. Druk op de ring van de thermostaat om het menu Overzicht te openen.
  2. Selecteer Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Draai aan de ring en selecteer Resetten.
  4. Selecteer Accountverbinding.
  5. Selecteer Resetten om je keuze te bevestigen.
  6. Nadat je de thermostaat hebt gereset, verwijder je de thermostaat uit de app. Als je de thermostaat opnieuw wilt verbinden, stel je deze opnieuw in via de app.

Inloggen bij het wifi-netwerk

1. Druk op de ring van de thermostaat om het menu Overzicht te openen.
  2. Selecteer Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Draai aan de ring en selecteer Netwerk.
  4. Selecteer de naam van het nieuwe wifi-netwerk en voer het nieuwe wachtwoord in. Het kan even duren voordat je netwerk verschijnt.

Problemen met opnieuw verbinden oplossen

Als je de naam van het netwerk niet ziet in de lijst met wifi-netwerken, wacht je een paar minuten terwijl de thermostaat naar netwerken zoekt. Als de thermostaat je nieuwe netwerk nog steeds niet kan vinden, ga je naar het onderstaande artikel voor meer hulp:

Problemen oplossen met het verbinden van een Nest-thermostaat met wifi