De wifi-instellingen van de Nest-thermostaat updaten

Wil je de instellingen van de router wijzigen, het wifi-wachtwoord aanpassen of een nieuwe router installeren? Dan moet je de wifi-gegevens van de Google Nest-thermostaat updaten om verbinding te maken met internet.

Gebruik dezelfde naam en hetzelfde wachtwoord voor het netwerk

De eenvoudigste oplossing voor de meeste Nest-producten? Geef je wifi-thuisnetwerk dezelfde naam en hetzelfde wachtwoord als voorheen. Dit werkt meestal ook als je een nieuwe wifi-router hebt gekocht, maar dan moeten de fabrieksinstellingen wel hetzelfde zijn.

Werkt het niet, of wil je de nieuwe naam of het nieuwe wachtwoord van het netwerk houden, dan moet je de wifi-gegevens op alle Nest-producten afzonderlijk updaten.

Je hebt toegang tot de Nest-thermostaat nodig om de naam en het wachtwoord van het wifi-netwerk te updaten. Je kunt de wifi-gegevens niet updaten met de app.

Belangrijk: Als je de routerinstellingen wijzigt en de huidige wifi-gegevens niet van je thermostaat verwijdert (zie hieronder), wordt de naam van je wifi-netwerk tweemaal vermeld en heeft een van de namen een ster. Maak verbinding met het netwerk zonder ster. De ster geeft het netwerk met de oude instellingen aan. Dit netwerk verdwijnt wanneer je de wifi-gegevens van de thermostaat reset.

Verwijder de huidige wifi-gegevens op de thermostaat

1. Druk op de ring van de thermostaat om het menu Overzicht te openen.
  2. Selecteer Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Draai aan de ring en selecteer Reset.
  4. Selecteer Netwerk.
  5. Selecteer Reset om je keuze te bevestigen.

Log in bij je wifi-netwerk

1. Druk op de ring van de thermostaat om het menu Overzicht te openen.
  2. Selecteer Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Draai aan de ring en selecteer Netwerk.
  4. Selecteer de naam van het nieuwe wifi-netwerk en voer het nieuwe wachtwoord in. Het kan even duren voordat je netwerk verschijnt.

Problemen met de thermostaat oplossen

Als de naam van je netwerk niet wordt weergegeven in de lijst met wifi-netwerken, wacht je enkele minuten terwijl de thermostaat naar netwerken zoekt. Wanneer je thermostaat je nieuwe netwerk niet kan vinden, is het mogelijk dat de nieuwe router instellingen heeft die niet geschikt zijn voor de Nest-thermostaat.

In dit artikel kun je lezen hoe je de instellingen kunt controleren of problemen kunt oplossen met het toevoegen van de thermostaat aan je wifi-netwerk:

Problemen oplossen met het toevoegen van een Nest-thermostaat aan een wifi-netwerk >