De videogeschiedenis en momentopnamen van de camera verwijderen

Als je een abonnement op Google Nest Aware hebt, kun je de videogeschiedenis van je camera op elk gewenst moment verwijderen via de Nest-app op je telefoon, tablet of computer. Als je de videogeschiedenis wist, worden ook de momentopnamen verwijderd die in de Beeldlijn op je telefoon of tablet worden weergegeven. Heb je geen abonnement op Nest Aware, dan kun je via de optie 'Videogeschiedenis verwijderen' de kosteloze momentopnamen in de Beeldlijn wissen. De verwijderde videogeschiedenis en momentopnamen kunnen daarna niet meer worden teruggehaald.

Videobeelden en momentopnamen verlopen en worden automatisch verwijderd

Je videogeschiedenis en momentopnamen worden tijdens normaal gebruik automatisch verwijderd. Zo werkt het:

• Doorlopende videogeschiedenis: de oudere beelden en momentopnamen van je camera verlopen automatisch en worden na een bepaald aantal dagen verwijderd (afhankelijk van welk Nest Aware-abonnement je hebt).
  • Heb je geen abonnement, dan ontvang je nog steeds momentopnamen van gebeurtenissen die zich in de afgelopen drie uur hebben voorgedaan. Ook deze verlopen automatisch en worden na drie uur verwijderd.
  • Een camera uit de Nest-app verwijderen of een abonnement annuleren: de videogeschiedenis en momentopnamen van je camera worden ook verwijderd als je je account in de Nest-app verwijdert of het Nest Aware-abonnement van je camera opzegt.

De videogeschiedenis handmatig verwijderen

Je kunt de videogeschiedenis ook zelf verwijderen met de Nest-app. Kies hiervoor de optie Videogeschiedenis verwijderen in de instellingen van de camera. Als je deze optie gebruikt, heeft dit alleen invloed op de camera die je hebt geselecteerd. De videogeschiedenis en de momentopnamen in de Beeldlijn van de andere camera's blijven dus bewaard.

Heb je geen abonnement op Nest Aware, maar wil je geen momentopnamen van activiteiten meer ontvangen in de Beeldlijn, dan kun je deze optie uitschakelen. Lees het volgende artikel voor meer informatie:

Afmelden voor de kosteloze momentopnamen in Beeldlijn en de kosteloze activiteitsgeschiedenis uitschakelen >

Belangrijk: Als je de videogeschiedenis van de camera verwijdert, worden alle opgenomen beelden in de videogeschiedenis en alle momentopnamen in de Beeldlijn gewist. Nadat je de videogeschiedenis en momentopnamen hebt gewist, zijn deze definitief verwijderd. Je kunt ze dus niet meer herstellen. Er worden ook geen back-ups bewaard.

Als je de videogeschiedenis wist, worden je opgeslagen videoclips en time-lapses niet verwijderd. Zorg er dus voor dat je clips maakt van alle beelden uit de videogeschiedenis die je wilt bewaren voordat je de videogeschiedenis wist.

Een videoclip of time-lapse maken vanuit je videogeschiedenis >

Heb je de clips die je wilt bewaren veilig opgeslagen, volg dan deze stappen om de videogeschiedenis van de camera te verwijderen via de Nest-app op je telefoon, tablet of computer.

1. Open de Nest-app en log in op je account. Gebruik
    je een computer, log dan in op home.nest.com.
  2. Selecteer in het startscherm de camera waarvan
    je de videogeschiedenis wilt verwijderen.
  3. Tik op Instellingen  in de rechterbovenhoek van de
    app.
  4. Scroll omlaag en tik op Videogeschiedenis verwijderen.
  5. Tik op Geschiedenis verwijderen om je keuze te bevestigen.
    De hele videogeschiedenis en alle momentopnamen van de camera
    worden direct verwijderd en kunnen niet meer worden teruggehaald.
delete app history