Het batterijniveau van de Nest Protect controleren

Dankzij Nachtwacht weet je hoe het gesteld is met het batterijniveau

Wanneer je 's avonds het licht uitdoet, laat Nachtwacht van de Nest Protect je weten dat alles goed werkt en dat de batterijen voldoende zijn opgeladen. Zijn de batterijen bijna leeg, dan zie je een geel lampje en ontvang je een melding dat je de batterijen binnenkort moet vervangen.

Je kunt het batterijniveau ook altijd in de Nest-app controleren.

Het batterijniveau van de Protect in de Nest-app controleren

1. Tik of klik in het startscherm van de app op de juiste
Protect.
2. Selecteer de Nest Protect die je wilt controleren.
3. Hier zie je de status van de batterij en de laatste keer dat
het batterijniveau is gecontroleerd tijdens de zelfcontrole van de Nest Protect.

Bedrade Nest Protects en Nest Protects met batterijen maken beide gebruik van batterijen
(de bedrade hebben batterijen als back-up), maar hebben
iets andere meldingen afhankelijk van
het batterijniveau. In de onderstaande gedeelten lees je wat je ziet en hoort
bij alle soorten Protects.

afbeelding van Protect-batterij in app op telefoon

Nest Protect met batterijen

Wanneer de levensduur van de batterijen van Nest Protect minder dan een jaar is, geeft deze je een waarschuwing dat de batterijen leeg raken. De Nest Protect knippert geel wanneer je 's avonds de lichten uitdoet. En nadat je de Nest-knop hebt ingedrukt, zegt hij: 'De batterijen zijn bijna leeg. Vervang binnenkort de batterij.' Je ontvangt ook een bericht in de Nest-app.

Nest Protect knippert opnieuw geel en stuurt je een tweede waarschuwing in de Nest-app wanneer de levensduur van de batterijen minder dan een paar maanden is. Wanneer de batterijen van de Nest Protect nog maar een paar weken te gaan hebben voordat ze leeg zijn, piept de melder totdat de batterijen zijn vervangen.

Nest Protect

Nest-app

Goed batterijniveau

groen lampje

Nachtwacht brandt groen.

Alles is in orde.

Laag batterijniveau

geel lampje

Nachtwacht brandt geel.

De batterij is bijna leeg. Vervang binnenkort de batterij.

Je Nest Protect heeft de komende maanden nieuwe batterijen nodig.

Lichtpad is uitgeschakeld tot de batterijen zijn vervangen.

Batterij bijna leeg

geel lampje

Nachtwacht brandt geel en laat je weten dat het batterijniveau laag is.

De batterij is bijna leeg. Vervang nu de batterij.

Je Nest Protect heeft de komende maanden nieuwe batterijen nodig.

Lichtpad is uitgeschakeld tot de batterijen zijn vervangen.

Kritiek batterijniveau

geel lampje

Nachtwacht brandt geel en laat je weten dat het batterijniveau zeer laag is en dat de batterijen moeten worden vervangen.

Je Nest Protect maakt ook geen verbinding meer met wifi en piept dag en nacht regelmatig.

De batterij is bijna leeg. Vervang nu de batterij.

De batterijen van je Nest Protect moeten onmiddellijk worden vervangen. Binnen een paar dagen zijn ze helemaal leeg.

De Nest Protect begint binnenkort te piepen (zowel overdag als 's nachts).

Nest Protect op netvoeding

Bij stroomuitval gebruiken bedrade Nest Protects hun back-upbatterijen, zodat alle functies blijven werken. Als de back-upbatterij bijna leeg is, brandt de lichtring van de Nest Protect geel. Wanneer je de Nest-knop indrukt, zegt de Nest Protect: 'De batterijen van Nest Protect zijn bijna leeg. Vervang ze binnenkort.'

We hebben de bedrade Nest Protect zo ontworpen dat de batterijen jarenlang meegaan. Als je een constante stroomtoevoer hebt, horen de batterijen net zolang mee te gaan als de Nest Protect.

Nest Protect

Nest-app

Goed batterijniveau

groen lampje

Nachtwacht brandt groen.

N.v.t.

Laag batterijniveau

geel lampje

Nachtwacht brandt geel en laat je weten dat het batterijniveau zeer laag is en dat de back-upbatterijen moeten worden vervangen.

De reservebatterij is bijna leeg. Vervang nu de batterij.

Als de stroom uitvalt, werkt de Nest Protect mogelijk niet meer.

De Nest Protect begint binnenkort te piepen (zowel overdag als 's nachts).

Kritiek batterijniveau

geel lampje

Nachtwacht brandt geel en laat je weten dat het back-upbatterijniveau zeer laag is en dat de batterijen nu moeten worden vervangen.

De back-upbatterijen zijn leeg. Nu vervangen.

Nest Protect werkt helemaal niet als de stroomtoevoer van 230 V wegvalt. Vervang nu de back-upbatterij.