De batterijen van de Nest Protect vervangen

Als de batterijen van je Google Nest Protect aan vervanging toe zijn, kun je de stappen in dit artikel volgen om te zien hoe dat werkt.

Opmerking: Als je je Protect aan de app toevoegt en je een melding krijgt dat de batterijen bijna leeg zijn, is de batterijspanning mogelijk tijdelijk gedaald.  Ga naar Problemen oplossen als de batterijen van de Nest Protect bijna leeg lijken tijdens de installatie.

Voor de Protect heb je lithiumbatterijen nodig

Zowel voor de Protect op batterijen als de bedrade variant heb je Energizer Ultimate Lithium (L91) AA-batterijen nodig.

Voor de Protect (Batterij) heb je zes AA-batterijen nodig en voor de Protect (Bedraad) heb je drie AA-batterijen nodig als back-up. In geval van stroomstoring gebruikt de Protect (Bedraad) de back-upbatterijen.

Gebruik geen oplaadbare of alkalinebatterijen. Als je dat wel doet, lopen ze snel leeg en moet je ze kort na de installatie al vervangen.

• Het gebruik van andere batterijen dan die door Nest worden aanbevolen, heeft een nadelig effect op de werking van de rook- en koolmonoxidemelder.
  • Gebruik geen verschillende batterijen door elkaar.
  • Gebruik geen nieuwe batterijen samen met oude batterijen.

Hoe je weet dat de batterijen van de Protect moeten worden vervangen

Als de batterijen leeg raken, gebeurt het volgende:

• De Protect knippert geel als je 's avonds de lichten uitdoet.
  • Je ontvangt een melding tijdens Nachtwacht.
  • De Nest-app stuurt je een melding.
  • Als de batterijen bijna leeg zijn, begint de Protect te piepen totdat de batterijen worden vervangen.

Je kunt het batterijniveau van de Protect ook checken wanneer je wilt.

Het oplaadniveau van de batterij checken

Het batterijniveau van de Protect checken

1. Open de Nest-app.
  2. Selecteer op het startscherm de Protect die je wilt checken.
  3. Hier zie je de batterijstatus en de laatste keer dat het batterijniveau is gecheckt tijdens de zelfcontrole van de Protect.

Nachtwacht

Nachtwacht van de Protect laat je weten dat alles goed werkt en dat de batterijen voldoende zijn opgeladen. Als de batterijen bijna leeg zijn, zie je een geel lampje en ontvang je een melding dat je de batterijen binnenkort moet vervangen.

Je kunt het batterijniveau ook altijd in de Nest-app checken.

Bedrade Protects en Protects op batterijen maken beide gebruik van batterijen (de bedrade Protect heeft batterijen als back-up) maar ze werken elk op hun eigen manier, afhankelijk van het batterijniveau.

Protect op batterijen

Als de levensduur van de batterijen van de Protect minder dan een jaar is, geeft hij een waarschuwing dat de batterijen leeg raken. De Protect knippert dan geel als je 's avonds de lichten uitdoet en nadat je de middelste knop hebt ingedrukt, krijg je de melding: 'De batterij is bijna leeg. Vervang de batterij snel.' Je ontvangt ook een bericht in de app.

De Protect knippert opnieuw geel en stuurt je een tweede waarschuwing in de app als de levensduur van de batterijen minder dan een paar maanden is. Als de batterijen van de Protect nog maar een paar weken te gaan hebben voordat ze leeg zijn, piept de melder totdat de batterijen zijn vervangen.

Meer informatie over wat je van de Nest Protect ziet en hoort

Bedrade Protect

Bij stroomuitval gebruiken bedrade Protects de back-upbatterijen, zodat alle functies blijven werken. Als de back-upbatterij bijna leeg is, brandt de lichtring van de Protect geel. Als je de middelste knop indrukt, zegt de Protect: 'De batterij van de Nest Protect is bijna leeg. Vervang deze binnenkort.'

We hebben de bedrade Protect zo ontworpen dat de batterijen jarenlang meegaan. Als je een constante stroomtoevoer hebt, horen de batterijen net zolang mee te gaan als de Protect.

Meer informatie over wat je van de Nest Protect ziet en hoort

De batterijen van de Nest Protect vervangen

Hoe je de batterijen vervangt, hangt af van het type Nest Protect. Bekijk het onderstaande artikel om te checken welk type Nest Protect je hebt.

Hoe je kunt zien welke Nest Protect je hebt

Selecteer welk type Nest Protect je hebt om te zien hoe je de batterijen vervangt:

2e generatie Nest Protect op batterijen

1. Haal de Nest Protect van de montagesteun. Draai hem linksom
totdat hij loskomt.

2. Schuif het knopje op het batterijklepje in de richting van de pijl.
Het klepje springt open.
3. Vervang alle batterijen door nieuwe Energizer Ultimate
Lithium (L91) AA-batterijen. Zorg ervoor dat je de positieve (+) en
negatieve (-) uiteinden van de batterijen bij de passende markeringen in het batterijvak plaatst.
4. Sluit het batterijklepje. Het klikt op zijn plaats.
Voor je veiligheid sluit het batterijklepje pas
als alle zes de batterijen erin zitten.
5. Plaats je Nest Protect op de montagesteun en gebruik hierbij de inkepingen
op de achterkant van de melder als richtlijn. Draai de Nest Protect rechtsom
totdat je voelt dat hij vastklikt op de montagesteun.
Nest Protect gen 2 backplate

6. Druk twee keer op de Nest-knop om je Nest Protect te testen.
Hierdoor weet je zeker dat je de batterijen op de juiste manier hebt vervangen.

Meer informatie over Veiligheidscontrole

Press Nest Protect gen2

2e generatie bedrade Nest Protect

1. Schakel de stroom van je Nest Protect uit in de zekeringkast.
2. Haal de Nest Protect van de montagesteun. Draai hem linksom
totdat hij loskomt.
3. Koppel de kabel los. Nest protect gen 2 detach power connector
4. Schuif het knopje op het batterijklepje in de richting van de pijl.
Het klepje springt open.
5. Vervang alle batterijen door nieuwe Energizer Ultimate
Lithium (L91) AA-batterijen. Zorg ervoor dat je de positieve (+) en
negatieve (-) uiteinden van de batterijen bij de passende markeringen in het batterijvak plaatst
6. Sluit het batterijklepje. Het klikt op zijn plaats.
Het batterijklepje sluit voor je veiligheid pas als
alle drie de batterijen erin zitten.
7. Bevestig de kabel. Nest protect gen 2 detach power connector
8. Plaats je Nest Protect op de montagesteun en gebruik hierbij de
inkepingen op de achterkant van de melder als richtlijn. Draai je Nest Protect naar
rechts totdat je voelt dat hij vastklikt op de montagesteun.
Nest Protect gen 2 backplate
9. Zet de stroom weer aan in de zekeringkast.

10. Druk twee keer op de Nest-knop om je Nest Protect te testen.
Hierdoor weet je zeker dat je de batterijen op de juiste manier hebt vervangen.

Meer informatie over Veiligheidscontrole

Press Nest Protect gen2

1e generatie Nest Protect op batterijen

1. Haal de Nest Protect van de montagesteun. Draai hem linksom
totdat hij loskomt.
2. Gebruik een kruiskopschroevendraaier om de twee schroeven van het batterijklepje los te draaien.

3. Vervang alle batterijen door nieuwe Energizer Ultimate
Lithium (L91) AA-batterijen. Zorg ervoor dat je de positieve (+) en
negatieve (-) uiteinden van de batterijen bij de passende markeringen in het batterijvak plaatst.

Druk de kleine grendel aan de onderkant van het batterijvak in zodat je de laatste batterij kunt plaatsen en de klep kunt sluiten.

4. Plaats het batterijklepje terug. Schuif het in de inkepingen
tegenover de batterijen en plaats de schroeven terug. Voor je veiligheid sluit het batterijklepje pas als alle zes de batterijen zijn geplaatst.

5. Plaats je Nest Protect op de montagesteun en draai hem rechtsom totdat hij vastklikt.

6. Druk twee keer op de Nest-knop om je Nest Protect te testen. Hierdoor weet je zeker dat je de batterijen op de juiste manier hebt vervangen.

Meer informatie over Veiligheidscontrole

Press Nest Protect gen2

1e generatie bedrade Nest Protect

1. Schakel de stroom van je Nest Protect uit in de zekeringkast.
2. Haal de Nest Protect van de montagesteun. Draai hem linksom
totdat hij loskomt.
3. Koppel de kabel los.
4. Gebruik een kruiskopschroevendraaier om de twee schroeven van het batterijklepje los te draaien.

5. Vervang alle batterijen door nieuwe Energizer Ultimate
Lithium (L91) AA-batterijen. Zorg ervoor dat je de positieve (+) en
negatieve (-) uiteinden van de batterijen bij de passende markeringen in het batterijvak plaatst.

Druk de kleine grendel aan de onderkant van het batterijvak in zodat je de laatste batterij kunt plaatsen en de klep kunt sluiten.

6. Plaats het batterijklepje terug. Schuif het in de inkepingen
tegenover de batterijen en plaats de schroeven terug. Voor je veiligheid sluit het batterijklepje pas als alle drie de batterijen zijn geplaatst.
7. Bevestig de kabel.
8. Plaats je Nest Protect op de montagesteun en draai hem rechtsom totdat hij vastklikt.
9. Zet de stroom weer aan in de zekeringkast.

10. Druk twee keer op de Nest-knop om je Nest Protect te testen. Hierdoor weet je zeker dat je de batterijen op de juiste manier hebt vervangen.

Meer informatie over Veiligheidscontrole

Press Nest Protect gen2