De batterijen van de Nest Protect vervangen

Wanneer de batterijen van je Google Nest Protect aan vervanging toe zijn, kun je de stappen in dit artikel volgen om te zien hoe dat werkt.

Hoe weet je wanneer je de batterijen van de Nest Protect moet vervangen

De Nest Protect laat het je weten als zijn batterijen bijna leeg zijn. De Nest Protect pulseert geel wanneer je 's avonds de lichten uitdoet. Je ontvangt een bericht tijdens Nachtwacht en een melding in de Nest-app.

Je kunt de levensduur van de batterijen van de Nest Protect op elk moment controleren.

Het batterijniveau van de Nest Protect controleren >

Het type batterijen dat moet worden gebruikt met de Nest Protect

De Nest Protect gebruikt Energizer Ultimate Lithium AA-batterijen (L91).

De Nest Protect (batterij) heeft zes AA-batterijen nodig en de Nest Protect (bedraad) heeft drie AA-batterijen nodig als back-up. In geval van stroomstoring gebruikt de Nest Protect (bedraad) de back-upbatterijen.

Belangrijk om te weten:

• Het gebruik van andere batterijen dan die door Nest worden aanbevolen, is schadelijk voor de werking van de rook- en koolmonoxidemelder.
  • Gebruik geen verschillende batterijen door elkaar.
  • Gebruik geen nieuwe batterijen samen met oude batterijen.
  • Gebruik geen oplaadbare of alkalinebatterijen.

De batterijen van de Nest Protect vervangen

Hoe je de batterijen vervangt, hangt af van het type Nest Protect. Bekijk het onderstaande artikel om te controleren welk type Nest Protect je hebt.

Hoe kan ik zien welke Nest Protect ik heb? >

Selecteer het type Nest Protect dat je hebt om te zien hoe je de batterijen vervangt:

2e generatie Nest Protect op batterijen

1. Haal de Nest Protect van de montagesteun. Draai hem linksom
tot hij los komt.

2. Schuif het knopje op het batterijklepje in de richting van de pijl.
De klepje springt open.
3. Vervang alle batterijen door nieuwe Energizer Ultimate
Lithium AA-batterijen (L91). Plaats de batterijen zo dat de plus en
min van de batterijen dezelfde kant op wijzen als de markeringen in het batterijvak.
4. Sluit het batterijklepje. Hij klikt op zijn plaats.
Voor je veiligheid sluit het batterijklepje pas als
alle zes de batterijen zijn geplaatst.
5. Gebruik de inkepingen onder op je Nest Protect
als hulp om de Nest Protect op de montagesteun te plaatsen.
Draai hem rechtsom totdat hij vastklikt op de montagesteun.
Nest Protect gen 2 backplate

6. Druk twee keer op de Nest-knop om je Nest Protect te testen.
Hierdoor weet je zeker dat je de batterijen op de juiste manier hebt vervangen.

Meer informatie over Veiligheidscontrole >

Press Nest Protect gen2

2e generatie bedrade Nest Protect

1. Schakel de stroom van je Nest Protect uit in de zekeringkast.
2. Haal de Nest Protect van de montagesteun. Draai hem linksom
tot hij los komt.
3. Koppel de kabel los. Nest protect gen 2 detach power connector
4. Schuif het knopje op het batterijklepje in de richting van de pijl.
De klepje springt open.
5. Vervang alle batterijen door nieuwe Energizer Ultimate
Lithium AA-batterijen (L91). Plaats de batterijen zo dat de plus en
min van de batterijen dezelfde kant op wijzen als de markeringen in het batterijvak.
6. Sluit het batterijklepje. Hij klikt op zijn plaats.
Voor je veiligheid sluit het batterijklepje pas als
alle drie de batterijen zijn geplaatst.
7. Bevestig de kabel. Nest protect gen 2 detach power connector
8. Gebruik de inkepingen onder op je Nest Protect
als hulp om de Nest Protect op de montagesteun te plaatsen.
Draai hem rechtsom totdat hij vastklikt op de montagesteun.
Nest Protect gen 2 backplate
9. Zet de stroom weer aan in de zekeringkast.

10. Druk twee keer op de Nest-knop om je Nest Protect te testen.
Hierdoor weet je zeker dat je de batterijen op de juiste manier hebt vervangen.

Meer informatie over Veiligheidscontrole >

Press Nest Protect gen2

1e generatie Nest Protect op batterijen

1. Haal de Nest Protect van de montagesteun. Draai hem linksom
tot hij los komt.
2. Gebruik een kruiskopschroevendraaier om de twee schroeven los te draaien van het batterijklepje.

3. Vervang alle batterijen door nieuwe Energizer Ultimate
Lithium AA-batterijen (L91). Plaats de batterijen zo dat de plus en
min van de batterijen dezelfde kant op wijzen als de markeringen in het batterijvak.

Druk de kleine grendel aan de onderkant van het batterijvak in zodat je de laatste batterij kunt plaatsen en de klep kunt sluiten.

4. Plaats het batterijklepje terug. Schuif hem in de inkepingen tegenover
de batterijen en plaats de schroeven terug. Voor je veiligheid sluit het batterijvak pas als alle zes de batterijen zijn geplaatst.

5. Plaats je Nest Protect op de montagesteun en draai hem rechtsom totdat hij vastklikt.

6. Druk twee keer op de Nest-knop om je Nest Protect te testen. Hierdoor weet je zeker dat je de batterijen op de juiste manier hebt vervangen.

Meer informatie over Veiligheidscontrole >

Press Nest Protect gen2

1e generatie bedrade Nest Protect

1. Schakel de stroom van je Nest Protect uit in de zekeringkast.
2. Haal de Nest Protect van de montagesteun. Draai hem linksom
tot hij los komt.
3. Koppel de kabel los.
4. Gebruik een kruiskopschroevendraaier om de twee schroeven los te draaien van het batterijklepje.

5. Vervang alle batterijen door nieuwe Energizer Ultimate
Lithium AA-batterijen (L91). Plaats de batterijen zo dat de plus en
min van de batterijen dezelfde kant op wijzen als de markeringen in het batterijvak.

Druk de kleine grendel aan de onderkant van het batterijvak in zodat je de laatste batterij kunt plaatsen en de klep kunt sluiten.

6. Plaats het batterijklepje terug. Schuif hem in de inkepingen tegenover
de batterijen en plaats de schroeven terug. Voor je veiligheid sluit het batterijvak pas als alle drie de batterijen zijn geplaatst.
7. Bevestig de kabel.
8. Plaats je Nest Protect op de montagesteun en draai hem rechtsom totdat hij vastklikt.
9. Zet de stroom weer aan in de zekeringkast.

10. Druk twee keer op de Nest-knop om je Nest Protect te testen. Hierdoor weet je zeker dat je de batterijen op de juiste manier hebt vervangen.

Meer informatie over Veiligheidscontrole >

Press Nest Protect gen2