Beeldlijn en gebeurtenisgeschiedenis gebruiken om de camerabeelden te bekijken

Beeldlijn en gebeurtenisgeschiedenis zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten en daarom alleen beschikbaar wanneer je de Nest-app op je telefoon of tablet gebruikt. Tik op het videovoorbeeld van de camera of op het camerapictogram in het startscherm van de Nest-app om de live videostream en Beeldlijn te bekijken.

Wanneer je je telefoon of tablet rechtop houdt (staand), zie
je de live videobeelden boven in het scherm met de activiteitstijdlijn
en momentopnamen eronder.

Je kunt in één oogopslag zien wanneer er iets is gebeurd. Als je een abonnement op Google Nest Aware hebt, kun je met de tijdlijn door
de hele opgeslagen videogeschiedenis bladeren. Als je geen abonnement
hebt, zijn er ook geen opgenomen videobeelden. Wel kun je momentopnamen bekijken
van de gebeurtenissen in de afgelopen drie
uur.

Als je een clip wilt opslaan, een time-lapse wilt maken of een video wilt
downloaden of delen, lees je het volgende artikel.

Een videoclip of time-lapse maken >

Nest-app met Beeldlijn

Beeldlijn gebruiken

Activiteitsspoor

Veeg met je vinger omhoog of omlaag langs het activiteitsspoor om snel vooruit of achteruit te spoelen.

De stippen en strepen op het activiteitsspoor worden gemarkeerd weergegeven wanneer
de camera iets heeft gezien of gehoord. Een gat betekent dat
de camera geen activiteit heeft gedetecteerd. Tik op een stip
of streep om naar het begin van die gebeurtenis te springen.

• Een stip geeft meestal een korte gebeurtenis aan.
  • Een langere streep betekent dat de camera een langere periode van activiteit
    heeft gezien.
  • Een grijze stip of streep betekent dat de camera beweging
    of geluid heeft opgemerkt buiten de activiteitszones van de camera.
  • Een gekleurde stip of streep betekent dat de camera beweging
    in een van je activiteitszones heeft gedetecteerd
    of activiteit heeft gezien die de camera belangrijk vond, zoals iemand die in beeld komt. Er kan ook
    sprake zijn van een beveiligings-, rook- of koolmonoxide-incident dat is
    opgenomen door de camera. De kleur van de stip of streep komt overeen
    met de kleur die je bij het instellen aan de activiteitszone hebt gegeven. Je kunt tot vier activiteitszones
    per camera instellen.
Een beetje lichtactiviteit

Opmerking: Een donkere streep in het activiteitsspoor betekent dat de camera was uitgeschakeld of geen verbinding met wifi had en daardoor geen videobeelden kon streamen. Wanneer je naar dat tijdstip probeert te springen, verschijnt er een bericht in het videovenster dat de camera offline was.

Momentopnamen van activiteiten

Rechts op het scherm zie je momentopnamen van wat de camera zag
aan het begin van een gebeurtenis toen hij geluid of
beweging detecteerde. De momentopnamen
zijn ingezoomd op de activiteit, zodat je meteen kunt zien wat er
aan de hand was.

Als je een abonnement op Nest Aware hebt, kun je op de momentopname tikken
om naar de gebeurtenis te springen in het videovenster. Heb je
geen abonnement, dan wordt er een groter screenshot geopend als je op de momentopname tikt.

momentopname van activiteit

Gebeurtenisgeschiedenis gebruiken

De gebeurtenisgeschiedenis geeft je een overzicht van wat je camera
heeft gedetecteerd, zoals beweging, geluid en iemand
die aanbelt. Zo zie je in één oogopslag wat er is
gebeurd. Je ziet een momentopname, de naam van de activiteit
en het tijdstip waarop de gebeurtenis plaatsvond.

1. Tik in het startscherm van de Nest-app op het videovoorbeeld
    of het pictogram van de camera. Wanneer je je telefoon rechtop houdt (staand)
    en je een abonnement op Nest Aware hebt, zie
    je de live videobeelden of een momentopname
    boven in het scherm met de activiteitstijdlijn en
    momentopnamen eronder.
  2. Je kunt van de Beeldlijn naar de gebeurtenisgeschiedenis schakelen
    door op het pictogram gebeurtenisgeschiedenis knop Gebeurtenisgeschiedenis te tikken.

• Als je wilt teruggaan naar de Beeldlijn-weergave, tik je op het
       pictogram Beeldlijn Slightline button.

Als je alleen bepaalde gebeurtenissen wilt zien, stel je een
filter in:

1. Tik op het pictogram Filter Filter icon om activiteiten te filteren op beweging, geluid en persoon.

• Als je een Google Nest Hello hebt, kun je activiteiten ook filteren op deurbelgeluid. De
      bewegings- en geluidsmeldingen van de Nest Hello staan standaard uit, maar de activiteit wordt wel weergegeven in de
      gebeurtenisgeschiedenis.
    • Als je een abonnement op Nest Aware hebt, kun je ook gebeurtenissen zien voor activiteitszones, bekende gezichten en noodgevallen.
  2. Selecteer de typen gebeurtenissen die je wilt zien.
  3. Tik op Gereed.
  4. Wacht enkele seconden. Het kan even duren voordat de gebeurtenissen zijn gefilterd. Als je
    een videoclip van een gebeurtenis wilt maken, kun je dit eenvoudig doen in de gebeurtenisgeschiedenis.

Een videoclip maken >

scherm Gebeurtenisgeschiedenis

Nuttige camera-opties en tips

Praten en luisteren

Wanneer je de live videobeelden van de camera bekijkt, wordt
de microfoonknop 'Praten en luisteren' weergegeven. Gebruik 'Praten en luisteren'
om met mensen in de buurt van de camera te praten.

Opmerking: Als je de microfoonknop niet ziet, tik je eerst op Live gaan go live icon
om de knop weer te geven. Hieronder vind je meer informatie.

Praten en luisteren met de
Nest-camera >

praten met Beeldlijn

Live gaan

Wanneer je de opgeslagen videobeelden of je gebeurtenisgeschiedenis bekijkt, verandert
de microfoonknop in de knop Live gaan go live icon .
Als je op deze knop tikt, schakel je meteen over naar de live videobeelden van de camera.

Opmerking: Je ziet deze knop alleen als je een abonnement op Nest Aware hebt en
videobeelden bekijkt die zijn opgeslagen in de videogeschiedenis.

live gaan

Zoom

Als je enkele details van dichtbij wilt bekijken, kun je op elk gewenst moment
in- en uitzoomen op de video. Maak op de video een knijpbeweging met twee vingers
om in of uit te zoomen. Beweeg je vingers uit elkaar om in te zoomen
of naar elkaar toe om uit te zoomen. Je kunt het beeld ook met je vinger omhoog, omlaag of naar links en rechts verslepen.

Als je het videovenster wilt vergroten in de staande modus, tik
je op de pijl-omlaag Nest down icon in de balk
onderaan het venster. Tik nogmaals op de pijl pictogram pijl-omhoog voor Nest
om het videovenster weer terug te zetten naar de oorspronkelijke grootte.

Je kunt ook instellen dat de camera continu
is ingezoomd:

De camera ingezoomd houden in de
Nest-app >

Inzoomen op videofeed

Liggende weergave

Je kunt de video groter maken door je telefoon zijwaarts te draaien (naar een liggend beeld).
Als je je telefoon zijwaarts vasthoudt, wordt het activiteitsspoor aan de rechterkant van het scherm weergegeven,
verdwijnen de activiteitstijdlijn en momentopnamen, en wordt de afspeelbediening op het videobeeld weergegeven.
Je kunt de afspeelbediening verbergen of weergeven door even op de video te tikken.

Nest-app met videofeed in liggende weergave

Afspeelbediening

Als je een abonnement op Nest Aware hebt, kun je de
afspeelbediening gebruiken om de videogeschiedenis te bekijken. De pictogrammen
voor de afspeelbediening worden op het videobeeld weergegeven. Als je de afspeelpictogrammen niet ziet,
tik je op de video om ze zichtbaar te maken. Tik opnieuw als je ze weer wilt verbergen.

De afspeelpictogrammen zijn handig om snel een stukje voor- of achteruit te spoelen wanneer je een gebeurtenis bekijkt.

• Tik op het pijltje naar links om snel vijftien seconden terug te spoelen.
  • Tik op het pijltje naar rechts om snel vijftien seconden vooruit te spoelen.
Nest Cam-video

Naar een andere dag springen

Met een abonnement op Nest Aware kun je rechtstreeks naar een
bepaalde datum springen om daar te beginnen met het bekijken van je videogeschiedenis.

1. Selecteer het kalenderpictogram pictogram voor thermostaatschema.
  2. Je ziet een blauw gemarkeerde datum. Dit kan de datum van vandaag
    of een datum in het verleden zijn (als je de videogeschiedenis
    bekijkt). Tik op de datum die je wilt bekijken. Datums die niet beschikbaar zijn,
    worden grijs weergegeven.
  3. De videobeelden van die datum worden nu afgespeeld,
    vanaf het tijdstip waar je de vorige keer bent gestopt.
    Scroll omhoog of omlaag op de Beeldlijn als je naar een ander tijdstip wilt gaan.
Nest-app met geschiedenisagenda