To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Videohistoria Nest-sovelluksessa

Videohistoria on Nestin pilvipohjainen videotallennus- ja tallennustilapalvelu. Google Nest ‑kamera tai ‑ovikello tallentaa videon automaattisesti ja turvallisesti pilveen, jotta voit katsella sitä milloin tahansa. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit käyttää kameran videohistoriaa Nest-sovelluksessa.

Aloita tästä, jos sinulla on vanhempi Nest-kamera tai ‐ovikellomalli, joka oli otettava käyttöön Nest-sovelluksessa, ja haluat katsella videohistoriaa.

Huom. Jos sinulla on uudempi kamera- tai ovikellomalli, joka oli otettava käyttöön vain Home-sovelluksessa, katsele videohistoriaa Home-sovelluksessa.

Löydät kaikkien Nest-kameramallien tallennetut tapahtumat myös Home-sovelluksen fiidistä ja kodin historiasta.

Kameran videohistoria

Näin pääset kameran videohistoriaan:

1. Avaa Nest-sovellus.
  2. Valitse aloitusnäytöltä kamerasi.
  3. Kameran videohistoria näkyy livevideostriimin alla.

Videohistorian näkymien välillä vaihtaminen

Videohistorian aikajana ja tapahtumahistoria ovat Google Nest ‐kameran videohistorian kaksi eri näkymää Nest-sovelluksessa.

• Aikajanalla näet Activity Trackin, johon on merkitty kameran havaitsemat tapahtumat.
  • Tapahtumahistoriassa näet listan kameran tallentamista tapahtumista.

Voit vaihtaa näkymien välillä napauttamalla kameran videohistoriasta aikajanan Sightline button tai tapahtumahistorian Event history button kuvaketta.

Tallennetun videon katsominen

Videohistorian aikajana

Kun kamera havaitsee ääntä tai liikettä, videohistorian aikajanalla tapahtuu seuraavaa:

• Piste tai palkki Activity Trackilla korostaa havaittua toimintaa.
  • Näkyviin tulee tilannekuva siitä, mitä kamera kuvasi toiminnan alussa.

Siirry tallennetun tapahtuman alkuun napauttamalla aikajanalla jotakin pistettä, palkkia tai tilannekuvaa.

Slight light activity activity snap shot

Mitä erilaiset merkinnät tarkoittavat

• Piste tarkoittaa yleensä sitä, että kamera havaitsi lyhyen tapahtuman.
  • Pidempi palkki tarkoittaa, että toimintaa on havaittu pidemmällä ajanjaksolla.
  • Harmaa piste tai palkki tarkoittaa, että kamera havaitsi liikettä tai ääntä kameran Activity Zones ‑vyöhykkeiden ulkopuolella.
  • Värillinen piste tai palkki voi tarkoittaa eri asioita:
    • Kamera havaitsi liikettä jollakin Activity Zones ‑vyöhykkeellä. Väri on sama kuin vyöhykkeen luomisen yhteydessä valittu väri.
    • Kamera havaitsi näkymässä liikettä tai ääntä, jota se piti tärkeänä, kuten ihmisen puhetta tai liikettä.

Aikajanan kohdat ilman toimintaa

Jos kameran videohistorian aikajanassa on aukkoja, näet, johtuuko se siitä, että kamera oli pois päältä, offline-tilassa vai siitä, että toimintaa ei havaittu.

• Jos sinulla on videotapahtumahistoria (Nest Aware tai Nest Aware Plus), näet tummanharmaita aukkoja kameran aikajanalla tapahtumien välillä. Tämä on normaalia.
  • Jos sinulla on Nest Aware Plus ‑tilaus, kameran aikajanalla näkyy aukkoja 10 päivän kuluttua. Tämä johtuu siitä, että sovellus poistaa videon, jossa ei ole tapahtumia, joten näet videoklippejä vain tapahtumista.
  • Jos sinulla on 1. sukupolven Nest Aware ‑tilaus, kameran aikajanalla näkyy aukkoja vain, jos kamera ei ollut päällä tai yhteydessä verkkoon.
Lisätietoa tapahtumiin perustuvasta tallennuksesta ja 24/7-videohistoriasta

Tapahtumahistoria

Tapahtumahistoriassa näkyy yleiskatsaus kameran havaitsemista asioista, esim. liikkeestä, äänistä tai ovikellon soinneista. Näin vilkaisu riittää antamaan käsityksen tapahtumista.

Näet tilannekuvan, tapahtuman nimen ja tapahtuman ajankohdan.

Jos haluat nähdä vain tietynlaisia tapahtumia, voit ottaa käyttöön suodattimen:

1. Avaa Nest-sovellus.
  2. Valitse aloitusnäytöltä kamerasi.
  3. Siirry tarvittaessa aikajanalta Sightline button tapahtumahistoriaan Event history button. Napauta sitten Suodatin Filter iconHuom. Suodatusvaihtoehdot riippuvat kameran tyypistä, kameran havaitsemasta toiminnasta ja siitä, onko sinulla Nest Aware ‑tilaus.
  4. Valitse tapahtumatyypit, joita haluat katsella.
  5. Valitse Valmis. Tapahtumien suodattamisessa voi kulua hetki.

Hyödyllisiä kameran ominaisuuksia ja vinkkejä

Videoklippien luonti ja tallennus

Voit luoda ja tallentaa videoklippejä ja aikaviivevideoita videohistoriastasi Nest-sovelluksessa.

Voit jakaa videoklippejä ystävien ja perheen kanssa sosiaalisessa mediassa. Voit myös ladata klippejä tallentaaksesi ne tietokoneellesi tai lähettää ne kenelle tahansa sähköpostitse.

Voit tallentaa korkeintaan 3 tuntia videoklippejä klippikirjastoosi osoitteessa home.nest.com ja säilyttää niitä niin kauan kuin haluat.

Livevideoon siirtyminen

Mahdollisuus siirtyä livevideoon go live icon tulee näkyviin, kun katselet tallennettua videota. Napauta sitä vaihtaaksesi kameran livevideostriimiin.

Talk and Listen

Slightline talk

Kun kamerasi livevideostriimi on päällä, voit puhua kameran lähellä oleville napauttamalla mikrofonikuvaketta. Lue lisää artikkelista Miten voit puhua ihmisille Nest-kameran tai Hello-ovikellon kautta.

Huom. Jos et näe tätä painiketta, valitse Aloita live-lähetys go live icon , niin sen pitäisi näkyä livevideostriimin ohessa.