To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Konfigurer og brug Activity Zones

Activity Zones er en funktion i Nest Cam (med batteri), Nest Doorbell (med batteri) og Nest Cam (med ledning). Activity Zones er tilgængelig for alle andre kameraer, hvis du har et Nest Aware-abonnement (prøveversion eller betalt).

Du kan oprette tilpassede aktivitetszoner for dit kamera eller din dørklokke for forskellige typer aktiviteter, du vil have besked om. Du skal bare bruge appen til at tegne en zone omkring et bestemt område i kameraets synsvinkel. Du kan f.eks. oprette en zone rundt om en dør, hvis du gerne vil have en notifikation, når en person går ind ad den. Hvis en person går gennem aktivitetszonen for døren, oprettes der også en hændelse på din tidslinje over videohistorik.

Bemærk! Nest Cam Indoor- og Nest Cam Outdoor-kameraer kræver et Nest Aware-abonnement for at bruge Activity Zones.

Med Activity Zones kan du:

• Overvåge op til fire zoner pr. kamera.
  • Give hver zone en tilpasset form, størrelse, farve og et tilpasset navn.
  • Få Person Alerts og andre underretninger om bevægelse, når der er aktivitet i en zone. Hvis du har en Nest Doorbell, kan du også få pakkeunderretninger.
  • Få notifikationer, som indeholder navnet på zonen, så du ved nøjagtigt, hvor en hændelse har fundet sted.
  • Konfigurere en zone, hvor der er aktivitet, du ikke vil modtage underretninger om, f.eks. et vindue med udsigt til et befærdet område, men hvor du stadig får underretninger om aktivitet i resten af rummet.
  • Se markører på tidslinjen over videohistorik for aktivitet, der er sket i hver zone, så du nemt kan få det fulde overblik.

Aktivitetszoner ændrer ikke på, hvad dit kamera registrerer

Dit kamera fortsætter med at streame hele synsvinklen og gemme optagelsen i din videohistorik, efter du har oprettet aktivitetszoner. Videofeedet forbliver det samme med eller uden aktivitetszoner.

Når du har aktivitetszoner, kan du få underretninger om bevægelse i visse dele af kameraets synsvinkel, og du kan også tjekke aktivitet, der tidligere har fundet sted i den pågældende zone.

How to set up Activity Zones for Nest Aware cameras

Opret og brug Activity Zones på en telefon

Opret en ny aktivitetszone

Home-appen

Bemærk! Hvis muligheden for at oprette aktivitetszoner ikke vises i Home-appen, kan du følge vejledningen til Nest-appen i sektionen nedenfor.

1. Åbn Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryk på Favoritter eller Enheder .
  3. Vælg det kamera, du vil oprette en aktivitetszone for.
  4. Tryk på Mere More menu Indstillinger Hændelser Sete hændelser.
  5. Vælg + Tilføj en zone. Den nye zone vises i midten af kameraets synsvinkel.
  6. Du kan ændre zonens form, så du får det med, du vil have.
    • Vend telefonen for at se kameraets synsvinkel i fuld skærm og liggende format. Sørg for, at indstillingen for skærmrotation er aktiveret på din telefon.
    • Tryk og træk inde i zonen for at flytte den.
    • Tryk på et af de otte punkter på siderne af zonen, og træk i det for at ændre zonens form.
  7. Hvis du vil ændre farven på en aktivitetszone, skal du trykke på Zonefarve. Du kan vælge mellem fire forskellige farver.
  8. Tryk på Zonenavn under kameravisningen for at give din zone et beskrivende navn.
  9. Under Hændelseshistorik kan du vælge, hvilke typer hændelser du vil optage i den pågældende zone, og hvilke notifikationer du vil modtage.

Nest-appen

1. Vælg det kamera, du vil oprette en aktivitetszone for.
  2. Tryk på Settings [Indstillinger] .
  3. Vælg Activity ZonesBemærk! Du skal have et aktivt Nest Aware-abonnement. Hvis ikke du har det, vises valgmuligheden Activity Zone ikke.

4. Tryk på Create Zone [Opret zone] Plus icon. Den nye zone vises midt på skærmen.
  5. Vend telefonen for at se kameraets synsvinkel i fuld skærm og liggende format. Sørg for, at indstillingen for skærmrotation er aktiveret på din telefon.
  6. Tryk og træk inde i zonen for at flytte den.
  7. Tryk på et af de otte punkter på siderne af zonerne, og træk i det for at ændre på formen.
  8. Tryk på en af de farvede cirkler nederst på skærmen for at ændre farven på en aktivitetszone. Du kan vælge mellem fire forskellige farver.
  9. Tryk på blyanten Pencil icon øverst på skærmen for at give zonen et beskrivende navn. Tryk derefter på fluebenet app confirm icon for at gemme zonenavnet.
  10. Tryk på fluebenet app confirm icon for at gemme zonen.

Når du har oprettet en zone

Alle hændelser, der finder sted i en aktivitetszone, bliver farvekodet, så de matcher zonen, også selvom de fandt sted, inden du oprettede zonen.

Rediger en aktivitetszone

Home-appen

Bemærk! Hvis muligheden for at oprette aktivitetszoner ikke vises i Home-appen, kan du følge vejledningen til Nest-appen i sektionen nedenfor.

1. Åbn Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryk på Favoritter eller Enheder .
  3. Vælg det kamera, du vil oprette en aktivitetszone for.
  4. Tryk på Mere More menu Indstillinger Hændelser Sete hændelser.
  5. Opdater zonen med de ændringer, du vil foretage. Appen gemmer automatisk dine ændringer.

Nest-appen

1. Vælg kameraet med den aktivitetszone, du vil redigere.
  2. Tryk på Settings [Indstillinger] .
  3. Vælg Activity Zones.
  4. Vælg den zone, du vil redigere.
  5. Du kan ændre zonen efter behov. Du kan ændre dens størrelse, form, farve og navn, på samme måde som når du opretter en ny aktivitetszone.
  6. Tryk på fluebenet app confirm icon for at gemme. Hvis du fortryder, kan du trykke på Cancel [Annuller] app cancel icon øverst til venstre.

Fjern en aktivitetszone

Når du sletter en aktivitetszone, slettes optagelsen ikke i din videohistorik, men handlingen sletter markørerne på din tidslinje, der viser, hvornår kameraet registrerede aktivitet i den pågældende aktivitetszone.

Home-appen

Bemærk! Hvis muligheden for at oprette aktivitetszoner ikke vises i Home-appen, kan du følge vejledningen til Nest-appen i sektionen nedenfor.

1. Åbn Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryk på Favoritter eller Enheder .
  3. Vælg det kamera, du vil oprette en aktivitetszone for.
  4. Tryk på Mere More menu Indstillinger Hændelser Sete hændelser.
  5. Vælg den zone, du vil fjerne.
  6. Rul ned til bunden af skærmen, og tryk på Slet zone.

Nest-appen

1. Vælg det kamera, du vil slette en aktivitetszone for.
  2. Tryk på Settings [Indstillinger] .
  3. Vælg Activity Zones.
  4. Vælg den zone, du vil fjerne.
  5. Tryk på Delete [Slet] nest cam trash clip nederst til højre på skærmen. Bekræft, at du vil slette zonen.

Opret og brug Activity Zones på en computer

Bemærk! Du kan kun oprette og redigere aktivitetszoner på en computer, hvis du har konfigureret dit kamera eller din dørklokke med Nest-appen.

Med nogle få klik med musen kan du oprette en aktivitetszone, der dækker alle områder, du gerne vil holde øje med. Du kan også redigere eller slette eksisterende aktivitetszoner.

Opret en ny aktivitetszone

1. Log ind i Nest-appen i en webbrowser.
  2. Vælg det kamera, du vil oprette en aktivitetszone for.
  3. Vælg Activity Zones nederst til højre. Hvis ikonet for Activity Zones ikke vises, kan du prøve at gøre browservinduet større, så det kommer frem. Bemærk! Du skal have et aktivt Nest Aware-abonnement. Hvis ikke du har det, vises valgmuligheden Activity Zones ikke.

4. Vælg Create [Opret]. Den nye zone vises midt på skærmen.

Flyt og form en aktivitetszone

Du kan flytte en aktivitetszone og ændre dens form, så den passer til lige netop det område eller den genstand, du vil holde øje med.

1. Klik og træk inde i zonen for at flytte den.
  2. Klik på et af de otte punkter på siderne af
    zonen, og træk i det for at ændre formen.
  3. Klik på den farvede cirkel nederst til venstre på skærmen for at ændre farven på en aktivitetszone. Du kan vælge mellem fire forskellige farver.
  4. Når du har givet din aktivitetszone den ønskede form og farve,
    kan du give den et beskrivende navn. Skriv navnet i feltet
    nederst til venstre i browseren.
  5. Vælg Done [Udfør] for at gemme den nye aktivitetszone.
activity zone colors

Modtag underretninger om dine aktivitetszoner

Selvom Activity Zones ikke ændrer de optagelser, kameraet streamer og optager, vil tilføjelsen af en zone give dig flere nyttige underretninger med oplysninger om, hvor bevægelsen fandt sted.

Hvis du allerede har oprettet en zone, kan du også bruge Nest-appen til at administrere, om du får notifikationer om bevægelse i denne zone.

1. Gå til kameraets videostream i Nest-appen.
  2. Vælg Settings [Indstillinger] .
  3. Vælg Notifications [Notifikationer].
  4. Tryk på en zones navn, og vælg derefter People [Personer], All other motion [Al anden bevægelse] eller begge dele for at få underretninger om zonen. Hvis du har en dørklokke, kan du også vælge Packages [Pakker], så du får besked, når en pakke afleveres eller afhentes i kameraets synsvinkel.

Bemærk! Hvis People [Personer] er valgt, får du også en underretning, hvis der kun er dele af en person i zonen, f.eks. en arm.

Du kan også tilpasse dine underretninger i Home-appen.

Tilpas Home-appens aktivitet , så du kun får vist de hændelser, du vil se.

1. Åbn Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryk på Aktivitet .
  3. Tryk på Filter øverst på skærmen.
  4. Vælg de ønskede hændelser og enheder og derefter tryk på Se resultater.

Hvis underretninger via mail eller push-notifikationer er aktiveret for dit kamera, får du også et øjebliksbillede af det, dit kamera registrerede, da det sendte dig underretningen.

Rediger en aktivitetszone

1. Brug en webbrowser til at logge ind på din konto på home.nest.com
  2. Klik på Activity Zones nederst til højre på skærmen.
  3. Vælg den zone, du vil redigere.
  4. Du kan ændre zonen efter behov. Du kan ændre dens størrelse, form, farve og navn, på samme måde som når du opretter en ny aktivitetszone.
  5. Klik på Done [Udfør], når du er færdig.
Select current zone or add a new zone screen

Fjern en aktivitetszone

Når du sletter en aktivitetszone, slettes optagelsen ikke i din videohistorik, men handlingen fjerner markørerne på din tidslinje, der viser, hvornår kameraet registrerede aktivitet i den pågældende aktivitetszone.

1. Brug en webbrowser til at logge ind på din konto på home.nest.com.
  2. Vælg kameraet med den aktivitetszone, du vil slette.
  3. Klik på Activity Zones nederst til højre på skærmen.
  4. Vælg den zone, du vil fjerne.
  5. Klik på den røde knap Delete [Slet].

Gennemgå aktivitetszoner

Når dit kamera registrerer aktivitet i en zone, du har oprettet, markeres din tidslinje for at give dig besked. Du skal bare rulle gennem tidslinjen og kigge efter de prikker og bjælker, der markerer hændelser. De er farvede, så de matcher farven på dine aktivitetszoner. Tryk på en markør for at se den optagede video.

Tips til konfiguration af Activity Zones

Opret små zoner

En stor aktivitetszone registrerer mere aktivitet. Jo mindre og mere præcis en aktivitetszone er, desto mere nøjagtig vil kameraets underretninger normalt være.

Hvis zonen er for stor, kan genstande, der ikke ser ud til at være i zonen, udløse en optagelse i zonen eller en notifikation.

Eksperimentér med størrelsen og placeringen af dine aktivitetszoner for at få den effekt, du vil have.

Sørg for, at zoner ikke overlapper hinanden

Hvis to eller flere aktivitetszoner overlapper, modtager du kun en notifikation for den aktivitetszone, hvor aktiviteten først fandt sted. Hvis aktiviteten rent faktisk fandt sted i to eller flere aktivitetszoner samtidigt, får du kun en notifikation for én af disse aktivitetszoner.