Videoclips en time-lapses maken, delen en bekijken

Met een Google Nest Aware-abonnement kun je videoclips
uit de videogeschiedenis van je camera maken, opslaan en delen.
Je kunt bijvoorbeeld een clip opslaan van de eerste stapjes van
je kind, of de gekke dingen die je huisdier doet als de baas van huis is.

Een time-lapse is een speciaal soort filmpje waarin
een lange clip tot een korte wordt gecomprimeerd, die vervolgens in versneld tempo lijkt te worden afgespeeld.
Je kunt bijvoorbeeld die onvergetelijke surpriseparty opnieuw beleven,
maar dan samengevat in een paar minuten. Of zien hoe een maaltijd wordt bereid in een paar seconden.

Ook kun je je clips en time-lapses eenvoudig delen:
post ze bijvoorbeeld op YouTube, Twitter of Facebook of maak een link om ze met vrienden en familie te delen.

Nest-app met Beeldlijn

Er zijn een aantal verschillen tussen de mogelijkheden op een mobiel of tablet en op een computer.

Telefoon of tablet

Computer

Clips maken

Maximaal 2 minuten en 30 seconden per clip

Maximaal 1 uur per clip

Time-lapses maken

Nee

Ja

Clips delen

Ja

Ja

Clips downloaden

Alleen clips die je met je mobiel of tablet hebt gemaakt

Alle clips en time-lapses

Clips bekijken

Alleen clips die je naar je mobiel of tablet hebt gedownload

Alle clips en time-lapses

Videoclips maken en delen met een mobiel of tablet

Onmiddellijk een clip maken

1. Selecteer de gewenste camera op het startscherm van de Nest-app.
  2. Scrol door de Beeldlijn van je camera terug naar het punt waar je de clip wilt laten beginnen of tik op een markering op het activiteitsspoor van de camera.
  3. Tik op Nieuwe clip new clip icon om automatisch meteen een clip te maken. De Nest-app zoekt dan naar het begin en eind van een activiteit rond de tijd die je hebt geselecteerd en maakt daar een clip van.
  4. Het duurt heel even voordat de Nest-app je clip heeft verwerkt en opgeslagen in de app. Alleen jij en mensen met toegang tot je huis kunnen de clip bekijken totdat je ervoor kiest de clip ook met anderen te delen.
  5. Je kunt vervolgens kiezen voor Annuleren (om het opslaan te annuleren), Opslaan (om de clip naar je mobiel te downloaden) of Link delen.
  • Als je de clip wilt delen, moet je dit doen op het moment dat je hem maakt. Anders wordt hij alleen opgeslagen in je account.
  • Kies je Link delen, dan kun je de clip met anderen delen via Facebook, Twitter, Nextdoor en andere apps. Er verschijnt een pop-upvenster met geïnstalleerde apps. Selecteer de gewenste app en de link naar je videoclip wordt toegevoegd.
  • Als je een clip wilt delen die je eerder in je account hebt opgeslagen, log je via een computer in op home.nest.com. Hieronder vind je meer details

Belangrijk: Je kunt gedeelde links alleen op een computer bekijken, niet op een mobiel of tablet. Wil je dat anderen je video kunnen zien op hun mobiel of tablet, dan kun je die beter delen via YouTube, Twitter, Facebook of Nextdoor.

Een eigen clip maken:

1. Selecteer de gewenste camera op het startscherm van de Nest-app.
  2. Scrol door de Beeldlijn van je camera terug naar het punt waar je de clip wilt laten beginnen of tik op een markering op het activiteitsspoor van de camera.
  3. Houd Nieuwe clip ingedrukt wanneer je de clip wilt starten en laat los om het einde aan te geven. Deze methode geeft je meer controle over de begin- en eindtijd van de clip. Dit kan tijdens het bekijken van de live videobeelden of nadat je beelden hebt teruggespoeld. De maximale lengte van een clip op een mobiel is 2 minuten en 30 seconden.
  4. Het duurt heel even voordat de Nest-app je clip heeft verwerkt en opgeslagen in de app. Alleen jij en mensen met toegang tot je huis kunnen de clip bekijken totdat je ervoor kiest de clip ook met anderen te delen.
  5. Je kunt vervolgens kiezen voor Annuleren (om het opslaan te annuleren), Opslaan (om de clip naar je mobiel te downloaden) of Link delen.
  6. Als je de clip wilt delen, moet je dit doen op het moment dat je hem maakt. Anders wordt hij alleen opgeslagen in je account.
  • Kies je Link delen, dan kun je de clip met anderen delen via Facebook, Twitter, Nextdoor en andere apps. Er verschijnt een pop-upvenster met geïnstalleerde apps. Selecteer de gewenste app en de link naar je videoclip wordt toegevoegd.
  • Als je een clip wilt delen die je eerder in je account hebt opgeslagen, log je via een computer in op home.nest.com. Hieronder vind je meer details

Belangrijk: Je kunt gedeelde links alleen op een computer bekijken, niet op een mobiel of tablet. Wil je dat anderen je video kunnen zien op hun mobiel of tablet, dan kun je die beter delen via YouTube, Twitter, Facebook of Nextdoor.

Een clip maken op basis van de gebeurtenisgeschiedenis

Je kunt alleen in de iOS-versie van de Nest-app een clip maken op basis van de gebeurtenisgeschiedenis.

1. Selecteer de gewenste camera op het startscherm van de Nest-app.
  2. Tik op Gebeurtenisgeschiedenis .
  3. Veeg naar links op de gebeurtenisclip die je wilt opslaan.
  4. Tik op Opslaan.
  5. Het duurt heel even voordat de Nest-app je clip heeft verwerkt. Je kunt vervolgens kiezen voor Annuleren (om het opslaan te annuleren), Opslaan (om de clip naar je mobiel te downloaden) of Link delen.
  • Kies je Link delen, dan kun je de clip met anderen delen via Facebook, Twitter, Nextdoor en andere apps. Er verschijnt een pop-upvenster met geïnstalleerde apps. Selecteer de gewenste app en de link naar je videoclip wordt toegevoegd.
  • Als je de clip wilt delen, moet je dit doen op het moment dat je hem maakt. Anders wordt hij alleen opgeslagen in je account.
  • Alleen jij en mensen met toegang tot je huis kunnen de clip bekijken totdat je ervoor kiest de clip ook met anderen te delen.
  • Als je een clip wilt delen die je eerder in je account hebt opgeslagen, log je via een computer in op home.nest.com. Hieronder vind je meer details

Belangrijk: Je kunt gedeelde links alleen op een computer bekijken, niet op een mobiel of tablet. Wil je dat anderen je video kunnen zien op hun mobiel of tablet, dan kun je die beter delen via YouTube, Twitter, Facebook of Nextdoor.

Een videoclip maken met een computer

1. Gebruik de webbrowser van je computer om op home.nest.com bij je account in te loggen.
  2. Selecteer de camera waarmee de gewenste video is opgenomen.
  3. Klik rechtsonder op Clips Video clip icon.
  4. Opmerking: Zie je het pictogram 'Clips' niet, maak dan het browservenster groter om het zichtbaar te maken.
  5. Klik op Clip maken.
  6. Er worden schuifregelaars weergegeven op je tijdlijn. Sleep ze vooruit of achteruit om de begin- en eindtijd van je clip te selecteren.
  7. Nadat je het deel van de video hebt geselecteerd waarvan je een clip wilt maken, voeg je een naam toe voor de clip en klik je op Opslaan.
  8. Er verschijnt een pop-upvenster met het bericht 'Je clip is klaar. Bekijk je clip.' Klik op Bekijk je clip.
  9. Klik op de clip en dan op Gereed als je tevreden bent over de clip.
  • Ben je niet tevreden over de clip of wil je een andere begin- of eindtijd selecteren, klik dan op de knop Verwijderen om de clip te wissen en tik op terug Back button om opnieuw te beginnen.

Houd rekening met het volgende:

• Als je selectie een 'gat' in de tijdlijn bevat, wordt de clip automatisch beëindigd op het punt waar het gat begint. Gaten in de tijdlijn ontstaan wanneer er geen videobeelden zijn opgenomen. Dit kan gebeuren wanneer de Nest-camera is uitgeschakeld, geen stroom krijgt of tijdelijk geen verbinding met het wifi-netwerk of internet heeft.
    Ik heb problemen bij het maken van een videoclip uit de videogeschiedenis van mijn Google  Nest-camera >
  • Je clip kan maximaal één uur lang zijn. Als de clip langer is, kun je in plaats hiervan een time-lapse van maximaal 24 uur aan videobeelden maken. Zie het onderstaande artikel.
  • Je kunt maximaal drie uur aan clips opslaan in de Nest-app. Als een clip te groot is voor de opslagruimte die je nog over hebt, ontvang je een bericht dat je geen opslagruimte meer hebt. In dat geval moet je een paar oudere clips verwijderen voordat je een nieuwe clip kunt opslaan.

Een snelle gebeurtenisclip maken op een computer

1. Gebruik een webbrowser op je computer om op home.nest.com bij je Nest-account in te loggen.
  2. Selecteer de camera waarmee de gewenste video is opgenomen.
  3. Plaats de muisaanwijzer op een gebeurtenis op je tijdlijn. Er verschijnt een pop-upvenster met een clip van de gebeurtenis.
  4. Klik op het pictogram Nieuwe clip new clip icon.
  5. Er verschijnen schuifregelaars op de tijdlijn die de duur van de activiteit of gebeurtenis aangeven. Als je wilt, sleep je ze vooruit of achteruit om de begin- en eindtijden van je clip te aan te passen.
  6. Voeg een naam toe voor je nieuwe clip en klik op Opslaan.
  7. Er verschijnt een pop-upvenster met het bericht 'Je clip is klaar. Bekijk je clip.' Klik op Bekijk je clip.
  8. Klik op de clip en dan op Gereed als je tevreden bent over de clip.
  • Ben je niet tevreden over de clip of wil je een andere begin- of eindtijd selecteren, klik dan op de knop 'Verwijderen' om de clip te wissen en tik op terug Back button om opnieuw te beginnen.

Een time-lapse maken met een computer

Je kunt een time-lapse op ongeveer dezelfde manier maken als een gewone videoclip:

1. Gebruik een webbrowser op je computer om op home.nest.com bij je Nest-account in te loggen.
  2. Selecteer de camera waarmee de gewenste video is opgenomen.
  3. Klik rechtsonder op Clips Video clip icon.

Opmerking: Zie je het pictogram 'Clips' niet, maak dan het browservenster groter.

4. Klik op Time-lapse maken.
  5. Er worden schuifregelaars weergegeven op je tijdlijn. Sleep ze vooruit of achteruit om de begin- en eindtijd van je clip te selecteren.
  6. Stel de gewenste lengte van de time-lapse in. Klik op Lengte om uit de volgende mogelijkheden te kiezen:

• 6 seconden
    • 15 seconden
    • 30 seconden
    • 1 minuut
    • 2 minuten

Als je de lengte van de time-lapse wijzigt, heeft dit geen effect op de begin- en eindtijd.

7. Nadat je het deel van de video hebt geselecteerd waarvan je een time-lapse wilt maken en de gewenste lengte hebt gekozen, geef je de clip een naam en klik je op Opslaan

Je clips bekijken op een computer

1. Gebruik een webbrowser op je computer om op home.nest.com bij je Nest-account in te loggen.
  2. Selecteer de camera die je wilt bekijken.
  3. Klik rechtsonder op Clips Video clip iconOpmerking: Zie je het pictogram 'Clips' niet, maak dan het browservenster groter om het zichtbaar te maken.
  4. Klik op Clips bekijken.
  5. Klik op de clip die je wilt bekijken. Je clip wordt geopend in een nieuw pop-upvenster. Druk op afspelen Nest Cam play icon om je clip af te spelen.

Clips delen op een computer

1. Gebruik een webbrowser op je computer om op home.nest.com bij je Nest-account in te loggen.
  2. Selecteer de camera die je wilt bekijken.
  3. Klik rechtsonder op Clips Video clip icon.
    Opmerking: Zie je het pictogram 'Clips' niet, maak dan het browservenster groter om het zichtbaar te maken.

4. Klik op Clips bekijken.
  5. Selecteer de clip die je wilt delen.
  6. Klik op een van de pictogrammen onderaan het videovenster om je clip te delen.

• Klik op het pictogram van Facebook, YouTube, Twitter of Nextdoor om je clip snel op een van deze social media te posten.
    • Klik op het linkpictogram  om een URL te maken die rechtstreeks naar jouw clip verwijst. Klik op Kopiëren en plak de link in een e-mail, een blogartikel of waar je maar wilt. Iedereen die de URL heeft, kan de clip bekijken.
    • Klik op het downloadpictogram download nest app icon  om je clip te downloaden in mp4-indeling.

Clips verwijderen met een computer

Je kunt maximaal drie uur aan clips opslaan in de Nest-app. Clips worden veilig online opgeslagen totdat je ze verwijdert. Wil je ruimte vrij maken voor nieuwe clips, dan kun je op elk gewenst moment een clip verwijderen.

1. Gebruik een webbrowser op je computer om op home.nest.com bij je Nest-account in te loggen.
  2. Selecteer de camera waarvan je clips wilt verwijderen.
  3. Klik rechtsonder op Clips Video clip icon.

Opmerking: Zie je het pictogram niet, maak dan het browservenster groter om het zichtbaar te maken.

4. Klik op Clips bekijken.
  5. Plaats de muisaanwijzer op de clip die je wilt verwijderen en klik op het prullenbakpictogram  rechtsonder.
  6. Je kunt ook eerst een voorbeeld van de clip bekijken voordat je hem verwijdert.
  7. Klik op de rode knop Verwijderen.