Videoclips en time-lapses maken, opslaan, delen en bekijken in de Nest-app

Heb je een Google Nest Aware-abonnement, dan kun je via de videogeschiedenis van de Nest-camera videoclips en time-lapses maken, opslaan en delen.

• Je kunt bijvoorbeeld een clip opslaan van de eerste stapjes van je kind, of de gekke dingen die je huisdier doet als de baas van huis is.
  • Bij een time-lapse wordt een lange clip omgezet in een korte. Je kunt die onvergetelijke surpriseparty opnieuw beleven, maar dan samengevat in een paar minuten. Of in een paar seconden zien hoe een maaltijd wordt bereid.
  • Ook kun je je clips en time-lapses eenvoudig delen: zet ze bijvoorbeeld op YouTube, Twitter of Facebook of maak een link om ze met vrienden en familie te delen.

Opmerking: Je kunt alleen clips en time-lapses maken, delen en opslaan via de videogeschiedenis in de Nest-app. Met de Home-app kun je cameragebeurtenissen bekijken, maar geen clips maken, delen of opslaan.

Er zijn een aantal verschillen tussen de mogelijkheden op een telefoon of tablet en op een computer.

Telefoon of tablet Computer

Clips maken

Maximaal 2 minuten en 30
seconden per clip

Maximaal 1 uur per clip

Time-lapses maken

Nee

Tot 24 uur per
time-lapse

Clips delen

Ja

Ja

Clips downloaden

Alleen clips die je met je
telefoon of tablet hebt gemaakt

Alle clips en time-lapses

Clips bekijken

Alleen clips die je naar je
telefoon of tablet hebt gedownload

Alle clips en time-lapses

Houd met het volgende rekening als je clips en time-lapses maakt:

Gaten in de tijdlijn

• Heb je een abonnement voor op gebeurtenissen gebaseerde opname? Dan zie je in de Beeldlijn van je camera donkergrijze onderbrekingen tussen de gebeurtenissen. Dit is normaal.
  • Heb je een Nest Aware Plus-abonnement? Dan zie je na tien dagen onderbrekingen in de Beeldlijn van je camera. Dit komt doordat de app video-opnamen verwijdert die geen activiteit bevatten. Je ziet alleen videoclips met activiteit.
  • Heb je een 1e generatie Nest Aware-abonnement? Dan zie je alleen onderbrekingen in de Beeldlijn van je camera als je camera uitgeschakeld of offline is geweest.

Clips opslaan

• Je kunt maximaal drie uur aan clips opslaan in de Nest-app.
  • Als een clip te groot is voor de opslagruimte die je nog over hebt, ontvang je een bericht dat je geen opslagruimte meer hebt.
  • In dat geval moet je een paar oudere clips verwijderen voordat je een nieuwe clip kunt opslaan.

Lukt het niet om een videoclip te maken via de videogeschiedenis van je Nest Cam, dan vind je in dit artikel een oplossing voor dat probleem.

Videoclips maken, opslaan en delen met een telefoon of tablet

Belangrijk: Je kunt een gedeelde link alleen op een computer bekijken, niet op een telefoon of tablet. Wil je dat anderen je video kunnen zien op hun telefoon of tablet, dan kun je die beter delen via YouTube, Twitter, Facebook of Nextdoor.

Je kunt op drie manieren een clip maken op je mobiel.

Onmiddellijk een clip maken

Maak je direct een clip, dan zoekt de Nest-app naar het begin en eind van een activiteit rond de tijd die je hebt geselecteerd en maakt hij daar een clip van.

Alleen jij en mensen met toegang tot je huis kunnen de clip bekijken, tenzij je ervoor kiest de clip ook met anderen te delen. Je kunt de clip delen met andere mensen via Facebook, Twitter, Nextdoor en andere apps.

Als je de clip wilt delen vanuit de app, moet je dit doen op het moment dat je hem maakt. Anders wordt de clip opgeslagen in je account. Je kunt hem dan later delen vanaf je computer via home.nest.com.

1. Selecteer de gewenste camera op het startscherm van de Nest-app.
  2. Spoel terug naar het punt waar je de clip wilt laten beginnen.
    • Scroll door de Beeldlijn van je camera of tik op een markering in het activiteitsspoor van je camera.
  3. Tik op Nieuwe clip new clip icon om automatisch meteen een clip te maken. Het duurt heel even voordat je clip is gemaakt en opgeslagen in de Nest-app.
  4. Kies wat je met je clip wilt doen.
    • Tik op Opslaan in foto's om de clip naar je telefoon of tablet te downloaden
    • Tik op Link delen en zie welke opties je hebt om de clip te delen
    • Tik op Annuleren om de clip te verwijderen

Een eigen clip maken:

Je kunt aangepaste clips maken terwijl je de live videostream bekijkt of nadat je de videogeschiedenis hebt teruggespoeld. De maximale lengte van een clip op een telefoon of tablet is twee minuten en dertig seconden.

Alleen jij en mensen met toegang tot je huis kunnen de clip bekijken, tenzij je ervoor kiest de clip ook met anderen te delen. Je kunt de clip delen met andere mensen via Facebook, Twitter, Nextdoor en andere apps.

Als je de clip wilt delen vanuit de app, moet je dit doen op het moment dat je hem maakt. Anders wordt de clip opgeslagen in je account. Je kunt hem dan later delen vanaf je computer via home.nest.com.

1. Selecteer de gewenste camera op het startscherm van de Nest-app.
  2. Spoel terug naar het punt waar je de clip wilt laten beginnen.
    • Scroll door de Beeldlijn van je camera of tik op een markering in het activiteitsspoor van je camera.
  3. Houd Nieuwe clip new clip icon ingedrukt als je de clip wilt starten en laat los om het einde aan te geven. Het duurt heel even voordat je clip is gemaakt en opgeslagen in de Nest-app.
  4. Kies wat je met je clip wilt doen.
    • Tik op Opslaan in foto's om de clip naar je telefoon of tablet te downloaden
    • Tik op Link delen en zie welke opties je hebt om de clip te delen
    • Tik op Annuleren om de clip te verwijderen

Een clip maken op basis van de gebeurtenisgeschiedenis

Opmerking: Dit is momenteel alleen beschikbaar in de iOS-versie van de Nest-app.

Alleen jij en mensen met toegang tot je huis kunnen de clip bekijken, tenzij je ervoor kiest de clip ook met anderen te delen. Je kunt de clip delen met andere mensen via Facebook, Twitter, Nextdoor en andere apps.

Als je de clip wilt delen vanuit de app, moet je dit doen op het moment dat je hem maakt. Anders wordt de clip opgeslagen in je account. Je kunt hem dan later delen vanaf je computer via home.nest.com.

1. Selecteer de gewenste camera op het startscherm van de Nest-app.
  2. Tik op Gebeurtenisgeschiedenis knop Gebeurtenisgeschiedenis.
  3. Veeg naar links op de gebeurtenisclip die je wilt opslaan en tik op Opslaan. Het duurt heel even voordat de Nest-app je clip heeft verwerkt en opgeslagen in de app.
  4. Kies wat je met je clip wilt doen:
    • Tik op Opslaan in foto's om de clip naar je telefoon te downloaden
    • Tik op Link delen en zie welke opties je hebt om de clip te delen
    • Tik op Annuleren om de clip te verwijderen

Videoclips maken, opslaan en delen op een computer

Een videoclip maken

1. Ga naar home.nest.com en log in.
  2. Selecteer de camera waarmee de gewenste video is opgenomen.
  3. Klik rechtsonder op Clips Video clip icon.
  4. Klik op Clip maken.
  5. Er worden schuifregelaars weergegeven op je tijdlijn. Sleep ze vooruit of achteruit om de begin- en eindtijd van je clip te selecteren.
  6. Geef de nieuwe clip een naam en klik op Opslaan.
  7. Er verschijnt een pop-upvenster met het bericht 'Je clip is klaar. Bekijk je clip.' Tik op Bekijk je clip.
  8. Ben je tevreden, dan klik je op Gereed.
    • Ben je niet tevreden over de clip of wil je een andere begin- of eindtijd selecteren, klik dan op de knop Verwijderen om de clip te wissen. Tik op Terug Back button om opnieuw te beginnen.

Een snelle gebeurtenisclip maken

1. Ga naar home.nest.com en log in.
  2. Selecteer de camera waarmee de gewenste video is opgenomen.
  3. Plaats de muisaanwijzer op de gebeurtenis op je tijdlijn. Er verschijnt een pop-upvenster met een clip van de gebeurtenis.
  4. Klik op Nieuwe clip new clip icon.
  5. Er verschijnen schuifregelaars op de tijdlijn die de duur van de activiteit of gebeurtenis aangeven.
    • Sleep ze vooruit of achteruit om de begin- en eindtijd van je clip aan te passen.
  6. Geef je nieuwe clip een naam en klik op Opslaan.
  7. Er verschijnt een pop-upvenster met het bericht 'Je clip is klaar. Bekijk je clip.' Tik op Bekijk je clip.
  8. Ben je tevreden, dan klik je op Gereed.
    • Ben je niet tevreden over de clip of wil je een andere begin- of eindtijd selecteren, klik dan op de knop Verwijderen om de clip te wissen en tik op Terug Back button om opnieuw te beginnen.

Een time-lapse maken

Je kunt een time-lapse op ongeveer dezelfde manier maken als een gewone videoclip. Met een time-lapse kun je van maximaal 24 uur aan videobeelden een clip maken.

1. Ga naar home.nest.com en log in.
  2. Selecteer de camera waarmee de gewenste video is opgenomen.
  3. Klik rechtsonder op Clips Video clip icon.

4. Klik op Time-lapse maken.
  5. Er worden schuifregelaars weergegeven op je tijdlijn. Sleep ze vooruit of achteruit om de begin- en eindtijd van je clip te selecteren.
  6. Klik op Lengte en kies hoelang de time-lapse moet worden.
    Opmerking: Als je de lengte van de time-lapse wijzigt, heeft dit geen effect op de begin- en eindtijd.

• 6 seconden
    • 15 seconden
    • 30 seconden
    • 1 minuut
    • 2 minuten
  7. Geef je nieuwe clip een naam en klik op Opslaan

Clips bekijken

1. Ga naar home.nest.com en log in.
  2. Selecteer de camera die je wilt bekijken.
  3. Klik rechtsonder op Clips Video clip icon.
  4. Klik op Clips bekijken.
  5. Klik op de clip die je wilt bekijken. De clip wordt in een pop-upvenster geopend.
  6. Selecteer Afspelen Nest Cam play icon om je clip af te spelen.

Clips delen of downloaden

1. Ga naar home.nest.com en log in.
  2. Selecteer de camera die je wilt bekijken.
  3. Klik rechtsonder op Clips Video clip icon.

4. Klik op Clips bekijken.
  5. Selecteer de clip die je wilt delen of downloaden.
  6. Klik op een van de iconen onderaan het videovenster om je clip te delen.

• Klik op het icoon van Facebook, YouTube, Twitter of Nextdoor om je clip snel op een van deze social media te posten.
    • Klik op Link Link icon om een link naar je clip te maken.
      • Klik op Kopiëren en plak de link op de plek waar je hem wilt delen. Iedereen die de URL heeft, kan de clip bekijken.
      • Belangrijk: Je kunt een gedeelde link alleen op een computer bekijken, niet op een telefoon of tablet. Wil je dat anderen je video kunnen zien op hun telefoon of tablet, dan kun je die beter delen via YouTube, Twitter, Facebook of Nextdoor.
    • Klik op het downloadicoon download nest app icon  om je clip te downloaden in mp4-indeling.

Clips verwijderen

Je kunt in de Nest-app tot drie uur aan clips opslaan. Ze worden veilig online bewaard totdat je besluit ze te verwijderen. Wil je ruimte vrijmaken voor nieuwe clips, dan kun je clips verwijderen die je niet meer nodig hebt.

Opmerking: Verwijderde clips kunnen niet worden hersteld. Sla clips die je wilt bewaren op je computer op voordat je ze uit de Nest-app verwijdert.

1. Ga naar home.nest.com en log in.
  2. Selecteer de camera waarvan je clips wilt verwijderen.
  3. Klik rechtsonder op Clips Video clip icon.
  4. Klik op Clips bekijken.
  5. Plaats de muisaanwijzer op de clip die je wilt verwijderen en klik op Prullenbak nest cam trash clip .
    • Wil je de clip eerst bekijken voordat je hem verwijdert, dan klik je op de clip en selecteer je Afspelen Nest Cam play icon.