To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Google Nest- of Google Home-apparaten instellen voor je kind

Als je de YouTube-content wilt beheren waartoe je kind toegang heeft op je speaker of scherm voor Google Nest of Home, heb je verschillende opties voor kindersloten. Je kunt de beste oplossing voor je gezin kiezen, of je nu content wilt beperken voor alleen je kinderen of voor iedereen die het apparaat gebruikt.

Opmerking: Deze functie is mogelijk niet in alle landen, regio's of talen beschikbaar.

Content beperken met filters

Met contentfilters voor de Google Home-app kun je expliciete muziek- en videocontent van YouTube en andere muziek- en radioservices blokkeren.

Je kunt kiezen of filters van invloed zijn op iedereen die je apparaat gebruikt of alleen op gasten en kinderen met een Family Link-account. Je kunt filters toepassen op een specifiek apparaat of op alle ondersteunde apparaten.

Content beperken op je Google Nest-speakers en -schermen

Ouderlijk toezicht instellen

Met ouderlijk toezicht van de Google Assistent kun je beheren welke functies je kind kan gebruiken en tot welke content je kind toegang heeft op speakers, smartdisplays en smartklokken. Als je meer dan één kind hebt, kun je ouderlijk toezicht per kind anders instellen.

Opmerking: Ouderlijk toezicht werkt alleen goed als de apparaten en apps up-to-date zijn.

Met ouderlijk toezicht kun je het volgende doen:

• Mediabediening voor muziek of video's instellen
  • Nieuws of podcasts blokkeren
  • Time-out plannen
  • Gebruik van andere Google Assistent-functies beheren

Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar in de VS en in het Engels.

Ouderlijk toezicht instellen op Google Assistent-apparaten

Ouderlijk toezicht op YouTube

Ouders die vinden dat hun kinderen onder de 13 jaar (of de toepasselijke minimumleeftijd in hun land of regio) er klaar voor zijn om YouTube te ontdekken, kunnen ouderlijk toezicht instellen dat aan hun eigen account is gekoppeld. Kinderen kunnen dan alleen video's vinden en bekijken die voldoen aan de contentinstelling die door de ouders is geselecteerd.

Met ouderlijk toezicht kan je kind het Google Nest- of Google Home-apparaat vragen om video's van YouTube af te spelen of muziek van YouTube Music af te spelen. Zo stel je dit in:

1. Maak een Google-account voor je kind als je kind nog geen account heeft.
  2. Zet ouderlijk toezicht aan voor het account van je kind.
  3. Bekijk de instellingen voor ouderlijk toezicht en andere instellingen voor je kind en wijzig ze zo nodig.
  4. Stel Voice Match in voor je kind. Als je kind je apparaat vraagt YouTube-video's of YouTube Music af te spelen, speelt het apparaat alleen media af die past bij de contentinstellingen die je hebt gekozen.

Opmerking: Het casten van video's vanuit de YouTube-app naar andere apparaten (inclusief tv's) is niet beschikbaar voor accounts die onder toezicht staan.

YouTube Kids

De app- en webfunctionaliteit van YouTube Kids omvat populaire kindervideo's en nieuwe content en is beveiligd en makkelijk te gebruiken.

Als je YouTube Kids aan een apparaat koppelt, kan iedereen in je huishouden (inclusief gasten) video's van YouTube Kids afspelen via de speaker of het scherm van dat apparaat. Als je het Google-account van je kind koppelt dat met Family Link wordt beheerd, kan je kind je speaker of het scherm vragen om content af te spelen via het YouTube Kids-account dat je voor je kind hebt ingesteld.

Als je YouTube Kids aan je speaker of scherm wilt koppelen, heb je het volgende nodig:

• Een Google Nest-apparaat met scherm, zoals de Google Nest Hub of de Google Nest Hub Max

OF

• Een Google Nest- of Google Home-speaker die is gekoppeld aan een tv met Chromecast. Je kunt niet alleen audio afspelen.

Je Google Nest- of Google Home-apparaat instellen

Opmerking: Als je je kind aan je Google Nest- of Google Home-speaker koppelt met een Google-account dat wordt beheerd met Family Link, worden alle instellingen voor ouderlijk toezicht toegepast. Anders zouden de volgende YouTube Kids-acties niet worden ondersteund:

• De zoekfunctie aan- of uitzetten
  • Zoek- en kijkgeschiedenis wissen en onderbreken
  • Video's of kanalen blokkeren of markeren, waaronder video's of kanalen die je eerder op een telefoon of tablet hebt geblokkeerd. Video's of kanalen die je eerder op een ander apparaat hebt geblokkeerd, kunnen nog steeds worden afgespeeld op Nest- en Home-apparaten.
  • Toegang tot de oude instellingen op contentniveau van YouTube Kids

Onze systemen proberen content uit te sluiten die niet geschikt is voor kinderen, maar geen enkel geautomatiseerd systeem is perfect en we kunnen niet alle video's handmatig beoordelen. Als je YouTube Kids op je scherm bekijkt en een video vindt die niet geschikt is voor kinderen, kun je de video melden. Je kunt geen video's melden via Google Nest- of Google Home-speakers.

Voor algemene Google-gebruikers (accounts die niet met Family Link worden beheerd):
Zo koppel je YouTube Kids aan je Google Nest- of Google Home-apparaat:
  1. Open de Google Home-app .
  2. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je speaker of scherm.
  3. Tik rechtsboven op je account.
  4. Ga na of het getoonde Google-account het account is dat is gekoppeld aan je Google-apparaat. Als dit het goede account is, tik je op om het accountvenster te sluiten. Als je van account wilt wisselen, tik je op het dropdownicoon en daarna op een ander account of op Nog een account toevoegen.

5. Ga terug naar het startscherm en dan tik op Media.
  6. Tik onder 'Je systeem beheren' op Video's.
  7. Tik onder YouTube Kids op KOPPELEN.
  8. Als je wilt doorgaan, selecteer je AAN DE SLAG.
    1. Je wordt gevraagd om in te loggen met je Google-account en je identiteit te verifiëren om YouTube Kids te koppelen. Je moet hetzelfde Google-account gebruiken als het account dat je gebruikt voor je speaker of scherm.
  9. Tik op het laatste scherm op KLAAR om het instellen af te ronden.

Nadat het instellen is afgerond, kan iedereen in je huishouden YouTube Kids-video's bekijken via het Google Nest- of Google Home-apparaat. Noem YouTube Kids in je verzoek. Bijvoorbeeld: 'Hey Google, speel video's over wetenschap af in YouTube Kids'. Je kunt in de Google Home-app ook filters instellen om YouTube Kids aan te wijzen als de enige videoservice die je kinderen en gasten kunnen gebruiken.

Filters instellen op Google Nest- of Google Home-apparaten

Onze systemen proberen content uit te sluiten die niet geschikt is voor kinderen, maar geen enkel geautomatiseerd systeem is perfect en we kunnen niet alle video's handmatig beoordelen. Als je YouTube Kids op je scherm bekijkt en een video vindt die niet geschikt is voor kinderen, kun je de video melden. Je kunt geen video's melden via Google Nest- of Google Home-speakers.

Zo ontkoppel je YouTube Kids van je Google Nest- of Google Home-apparaten:

1. Open de Google Home-app .
  2. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je speaker of scherm.
  3. Tik rechtsboven op je account.
  4. Ga na of het getoonde Google-account het account is dat is gekoppeld aan je Google-apparaat. Als dit het goede account is, tik je op om het accountvenster te sluiten. Als je van account wilt wisselen, tik je op het dropdownicoon en daarna op een ander account of op Nog een account toevoegen.

5. Ga terug naar het startscherm en dan tik op Media.
  6. Tik onder 'Je systeem beheren' op Video's.
  7. Tik onder YouTube Kids op ONTKOPPELEN.

Voor Google-accounts die met Family Link worden beheerd:

Als je met Family Link toezicht houdt op je kind en je kind het Google Nest- of Google Home-apparaat vraagt om YouTube Kids-video's af te spelen, worden de volgende instellingen voor ouderlijk toezicht toegepast:
  • Of Zoeken aan- of uitstaat
  • Gewiste en onderbroken kijkgeschiedenis
  • Geblokkeerde video's en kanalen
  • Instellingen voor contentniveau

Als je YouTube Kids via een Google Nest- of Google Home-apparaat wilt gebruiken, moet je YouTube Kids instellen voor je kind op families.youtube.com. Het kindaccount waarop je toezicht houdt, moet je ook als Voice Match-gebruiker instellen op je speaker of scherm.

Nadat je deze stappen hebt doorlopen, kan je kind het Google Nest- of Google Home-apparaat vragen om YouTube Kids-video's af te spelen.

Andere gebruikers van wie de accounts niet met Family Link worden beheerd, volgen de instructies onder Voor algemene Google-gebruikers (accounts die niet met Family Link worden beheerd).

Als je wilt voorkomen dat je kind video's bekijkt op YouTube Kids, kun je Zoeken uitzetten via de YouTube Kids-instellingen in Family Link. Je kunt ook filters op je speaker of scherm gebruiken om alle videoservices te blokkeren voor het kindaccount dat onder toezicht staat.

Onze systemen proberen content uit te sluiten die niet geschikt is voor kinderen, maar geen enkel geautomatiseerd systeem is perfect en we kunnen niet alle video's handmatig beoordelen. Als je YouTube Kids op je scherm bekijkt en een video vindt die niet geschikt is voor kinderen, kun je de video melden. Je kunt geen video's melden via Google Nest- of Google Home-speakers.