YouTube Kids, YouTube en het Google-account van je kind

Als je via Family Link een ​​Google-account maakt voor je kind dat jonger is dan dertien jaar, kan je kind de YouTube Kids-app gebruiken (in landen waar de app beschikbaar is). Andere YouTube-apps, -websites of -functies kan je kind pas gebruiken als het dertien jaar wordt en zelf het eigen Google-account beheert. Heeft je kind een eerder bestaand Google-account waaraan je toezicht hebt toegevoegd, dan heeft het toegang tot YouTube.

Opmerking: Als je in de Europese Unie woont en via Family Link een Google-account voor je kind hebt gemaakt, kan je kind andere YouTube-apps en -functies gaan gebruiken wanneer het dertien jaar wordt. Meer informatie

Hoe YouTube Kids werkt

De YouTube Kids-app bevat zowel populaire kindervideo's als allerlei nieuwe content, en is eenvoudig te gebruiken door kinderen.

Als je kind de YouTube Kids-app heeft gedownload, moet je de app eerst instellen voordat je kind ermee aan de slag kan.

Opmerking: YouTube is niet beschikbaar voor kinderen die jonger zijn dan dertien jaar. Deze jongere kinderen kunnen alleen YouTube Kids gebruiken.

Je bepaalt het volgende:

• Het contentniveau dat geschikt is voor je kind (beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Jamaica, de Filipijnen en Zuid-Afrika).
  • Of je kind de zoekfunctie in de app kan gebruiken.

Opmerking: Er zijn nog meer YouTube Kids-instellingen, bijvoorbeeld voor geluid en casten, die alleen in de app van je kind kunnen worden gewijzigd. Meer informatie vind je in de YouTube Kids-gids voor ouders.

De instellingen van YouTube Kids veranderen

1. Open de Family Link-app Family Link op je apparaat.
  2. Selecteer de naam van je kind.
  3. Ga naar de kaart Instellingen en tik op Instellingen beheren en dan Meer en dan YouTube Kids. De optie YouTube Kids is alleen zichtbaar als je deze app hebt ingesteld op het Android-apparaat van je kind.
  4. Kies de instellingen voor je kind:
    • Contentniveau: hier kun je het contentniveau kiezen dat geschikt is voor je kind (momenteel alleen in de Verenigde Staten).
    • Zoeken: hier kun je de zoekfunctie in- of uitschakelen.
    • Blokkering van video's opheffen: hier kun je de blokkering opheffen van alle video's en kanalen die zijn geblokkeerd in de YouTube Kids-app van je kind.

Zo werkt YouTube

Een kind dat een account heeft dat wordt beheerd met Family Link, kan de YouTube-app, -website en andere -functies gebruiken als het:

Via het Android-apparaat of de Chromebook van je kind kun je de YouTube-app en andere functies beheren.

De toegang tot YouTube beheren

De YouTube-site blokkeren of toestaan
Voer deze stappen uit om te bepalen of je kind wel of niet naar de YouTube-site kan gaan op het eigen Android-apparaat of de eigen Chromebook.

Opmerking: In de YouTube Kids-gids voor ouders vind je meer informatie over toegangsbeheer.
De YouTube-app blokkeren of toestaan
Voer deze stappen uit om te bepalen of je kind wel of niet de YouTube-app kan gebruiken op het eigen Android-apparaat of de eigen Chromebook.
Opmerking: In de YouTube Kids-gids voor ouders vind je meer informatie over hoe je de YouTube-app kunt blokkeren.

Beperkte modus in- of uitschakelen

In YouTube zijn standaard geen contentfilters ingeschakeld. Je kunt de beperkte modus inschakelen om niet-gezinsvriendelijke content waarvan je niet wilt dat je kind die ziet, eruit te filteren. Geen enkel filter is 100% nauwkeurig, maar hiermee kan je kind de meeste niet-gezinsvriendelijke content vermijden.

Je kunt als volgt de beperkte modus in- of uitschakelen via Family Link:

1. Open de Family Link-app Family Link op je apparaat.
  2. Selecteer Instellingen beheren en dan Filters op YouTube.
  3. Schakel 'Beperkte modus' in of uit.