Een huis en apparaten delen in de Google Home-app

Belangrijk: Als je de Nest-app gebruikt en niet bent overgestapt op een Google-account, beheer je huizen en mensen met gedeelde toegang tot je huis met de Nest-app.

Als je je apparaten in de Google Home-app wilt ordenen en beheren, kun je een huis maken in die app. Daarna kun je leden voor het huis uitnodigen om het beheer van het huis en de apparaten te delen.

Je kunt bijvoorbeeld de speakergroep in je woonkamer, je kantoorverlichting en je thermostaat in een huis plaatsen en daarna je gezin uitnodigen om lid te worden van dat huis.

Een huis maken en beheren

Een huis maken
  1. Open de Google Home-app Google Home.
  2. Tik bovenaan op Toevoegen Toevoegen.
  3. Tik op Nieuw huis maken.
  4. Volg de stappen.

Opmerking: Je kunt maximaal 5 huizen in je account hebben.

Tussen huizen schakelen
  1. Open de Google Home-app Google Home.
  2. Tik bovenaan op de naam van het huidige huis.
  3. Selecteer een nieuw huis in het dropdownmenu. Als je het dropdown-icoon niet ziet, heb je maar 1 huis in de Home-app.
Een apparaat verplaatsen naar een ander huis

Opmerking: Niet alle apparaten kunnen op deze manier naar een ander huis worden verplaatst. Speakers, schermen en de Chromecast kunnen worden verplaatst, met uitzondering van Nest Wifi-punten en de Nest Hub Max. Sommige Nest- en Wifi-apparaten kunnen niet naar een ander huis worden verplaatst. Je moet het apparaat terugzetten naar de fabrieksinstellingen en opnieuw instellen in een nieuw huis.

1. Open de Google Home-app Google Home.
  2. Open het huis waarin het apparaat zich bevindt.
  3. Tik op het apparaat en dan Instellingen Instellingen en dan Apparaatgegevens en dan Huis.
  4. Tik op het huis waarnaar je het apparaat wilt verplaatsen en dan Volgende en dan Apparaat verplaatsen.
  5. Tik als dat wordt gevraagd op de ruimte waarnaar je het apparaat wilt verplaatsen en dan Volgende.

Een huis verwijderen

Je kunt een huis uit de Home-app verwijderen als jij het enige lid van het huis bent.

Als je niet het enige lid van een huis bent, moet je eerst via de Google Home-app alle andere leden verwijderen uit het huis. Anders kun je alleen jezelf uit het huis verwijderen en houden de resterende leden toegang tot het huis en de apparaten.

Als je een huis verwijdert, gebeurt er het volgende:

• Het huis wordt uit je Google-account verwijderd.
  • Je kunt apparaten die je hebt toegevoegd aan dit huis (zoals lampen, schermen, speakers, camera's, thermostaten en sloten) niet meer bedienen met de Google Home-app, tenzij je die apparaten opnieuw instelt in een nieuw huis.
  • Gegevens die aan het huis zijn gekoppeld, zoals de videogeschiedenis van je Nest-camera's of de instellingen van je thermostaat, worden verwijderd. Opmerking: Gegevens die aan je Google-account zijn gekoppeld, worden niet verwijderd als je je huis verwijdert. Lees meer over hoe je gegevens verwijdert die aan je account zijn gekoppeld.

Zo verwijder je een huis:

1. Open de Google Home-app Google Home app.
  2. Schakel over naar het huis dat je wilt verwijderen.
  3. Tik op Instellingen  Dit huis verwijderen Verwijderen.

Leden van een huis beheren

Als je wilt dat andere mensen, zoals gezinsleden of huisgenoten, de apparaten in je huis kunnen gebruiken, voeg je ze als leden van het huis toe.

Nodig alleen mensen uit die je vertrouwt om lid te worden van het huis. Als iemand lid van een huis wordt, worden de volgende informatie en instellingen met deze persoon gedeeld:

Volledige toegang tot en controle over apparaten en services

• Leden toevoegen aan en verwijderen uit het huis, inclusief jezelf
  • Nieuwe apparaten toevoegen, zoals speakers, schermen of smartlampen
  • De apparaten in het huis gebruiken en hun instellingen wijzigen
  • Mediaservices zoals YouTube automatisch koppelen aan apparaten in het huis, zoals speakers, smartdisplays en apparaten waarin Chromecast is ingebouwd

Activiteit in huis

• Activiteiten en gebeurtenissen bekijken van alle apparaten en services die aan het huis zijn gekoppeld

Contactgegevens en woonadres

• Het adres van het huis wijzigen
  • De namen en e-mailadressen bekijken van iedereen in het huis

Assistent-functies

• Persoonlijke resultaten, Voice Match en Face Match instellen op bestaande en nieuwe apparaten die door de Assistent worden ondersteund

Je kunt geen mensen uitnodigen die een van de volgende accounts hebben:

• Google Workspace-account (voorheen G Suite)
  • Google-account voor kinderen jonger dan 13 jaar (of de geldende minimumleeftijd in je land)

Een huis kan worden gedeeld door maximaal 6 mensen.

Leden uitnodigen voor een huis
  1. Open de Google Home-app Google Home.
  2. Kies het huis dat je wilt delen.
  3. Tik bovenaan op Toevoegen Toevoegen en dan Lid uitnodigenen dan Iemand uitnodigen.
    • Als je Lid uitnodigen niet ziet, tik je op Iemand aan het huis toevoegen.
  4. Geef de naam of het e-mailadres op van de persoon die je wilt uitnodigen voor je huis en dan tik op Volgende.
  5. Bekijk wat er wordt gedeeld als je iemand toevoegt aan je huis en dan tik op Volgende.
  6. Bekijk de toegang van die persoon tot je huis en dan tik op Sturen.
  7. Als je Google-gezinsgroep niet vol is en de persoon die je wilt uitnodigen nog niet in een gezinsgroep zit, kun je die persoon uitnodigen voor je Google-gezinsgroep.
    • Tik op Toevoegen aan de gezinsgroep om de persoon uit te nodigen.
    • Tik op Nee, bedankt om deze stap over te slaan.
    • Opmerking: Een Google-gezinsgroep kan uit maximaal 6 leden bestaan.

De persoon die je uitnodigt, krijgt een e-mail met instructies.

Opmerking: Als de persoon die je wilt uitnodigen al om toegang tot je huis heeft gevraagd, accepteer je dat verzoek in plaats van een nieuwe uitnodiging te sturen.

Iemands verzoek accepteren om lid te worden van je huis

Wanneer iemand een verzoek stuurt om lid van je huis te worden, krijg je een e-mail met het uitnodigingsverzoek en een melding op je mobiele apparaat.

1. Volg de link in de e-mail of tik op de melding op je mobiele apparaat.
  2. Tik op Doorgaan om iemand uit te nodigen om lid van je huis te worden of op Weigeren om het verzoek af te wijzen.
  3. Je ziet informatie over wat wordt gedeeld als je iemand toevoegt aan je huis. Tik op Volgende om door te gaan.
  4. Bekijk de toegang van die persoon tot je huis en dan tik op Verzenden.
  5. Als de persoon die je wilt uitnodigen, nog geen lid van je gezinsgroep is, wordt je gevraagd of je degene wilt toevoegen. Tik op Toevoegen aan de gezinsgroep om de persoon uit te nodigen voor je gezinsgroep. Tik op Nee, bedankt om deze stap over te slaan. Opmerking: Een gezinsgroep kan maximaal 6 leden hebben. Als je gezinsgroep al vol is, wordt deze optie niet weergegeven.
Een uitnodiging accepteren om lid van een huis te worden
  1. Open de Google Home-app Google Home.
  2. Tik in het startscherm op de openstaande uitnodiging.
  3. Volg de instructies in de app om lid van een huis te worden.
    • Tik op Volgende om te accepteren.
    • Tik op Weigeren om een verzoek af te wijzen.
  4. Bekijk wat er wordt gedeeld als je lid wordt van een huis en dan tik op Akkoord.
  5. Maak een bijnaam voor het huis. Deze bijnaam is alleen zichtbaar voor jou.
  6. Als je weer verbinding maakt met het wifi-netwerk van het huis, open je de Home-app om het instellen van de Google Assistent te voltooien. Je wordt dan toegevoegd aan de apparaten die zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.

Als je de Google Assistent specifieke resultaten voor jou wilt laten lezen of weergeven, kun je Voice Match en Face Match instellen en ervoor kiezen persoonlijke resultaten aan te zetten.

Jezelf uit een huis verwijderen

Als je jezelf uit een huis verwijdert, gebeurt er het volgende:

• Je hebt geen toegang meer tot het huis en de apparaten en services die aan dat huis zijn gekoppeld.
  • Andere leden hebben nog steeds toegang tot het huis.
  • Andere leden hebben geen toegang meer tot de apparaten of services die jij hebt ingesteld, waaronder Nest-thermostaten, melders, sloten of camera's. Als je een Nest Cam hebt ingesteld met je Nest Hub Max, is de Nest Hub Max ook niet meer beschikbaar.
    1. Uitzonderingen: Google Nest Wifi, Google Wifi, speakers en schermen met de Assistent, en Chromecast-apparaten zijn nog steeds beschikbaar voor andere leden van het huis als je jezelf daaruit verwijdert.
  • Je hebt geen toegang meer tot de Nest Aware-functies, waaronder de videogeschiedenis.
  • Andere leden hebben nog steeds toegang tot de Nest Aware-functies.
  • Je Google TV-account wordt niet uit dit huis verwijderd. Je moet uitloggen van dit account op de Google TV's van dit huis of via account.google.com.
  • Als je het enige lid van het huis bent, wordt het huis verwijderd. Dit geldt ook voor gegevens die aan het huis zijn gekoppeld, zoals beeldmateriaal van je videogeschiedenis en instellingen van je thermostaat.

Zo verwijder je jezelf:

1. Open de Google Home-app Google Home app.
  2. Schakel over naar het huis dat je wilt bewerken.
  3. Tik op Instellingen  Huishouden.
  4. Tik op je account.
  5. Tik rechtsboven op Lid verwijderen en dan Huis verlaten.
Andere leden uit een huis verwijderen

Als je leden uit een huis verwijdert, gebeurt er het volgende:

• Ze krijgen een melding dat ze uit het huis zijn verwijderd.
  • Ze hebben geen toegang meer tot de apparaten of services in het huis en hun account is niet meer gekoppeld aan de apparaten.
  • Assistent-apparaten zoals speakers en schermen blijven in je huis, ook als ze zijn ingesteld door het lid dat is verwijderd. De apparaten zijn dan niet meer gekoppeld aan het lid dat uit het huis is verwijderd.
    1. Uitzondering: De Nest Hub Max en het beeldmateriaal van de videogeschiedenis kunnen wel worden verwijderd.
  • Het lid heeft geen toegang meer tot de Nest Aware-functies, waaronder de videogeschiedenis.
  • Het Google TV-account van het lid wordt niet uit dit huis verwijderd. Het lid moet uitloggen van dit account op de Google TV's van dit huis of via account.google.com.
  • Als het lid dat je uit het huis verwijdert, het eigen Nest-account en de eigen Nest-apparaten (zoals camera's en thermostaten) naar een Google-account heeft overgezet, kunnen die apparaten worden verwijderd uit het huis. Gegevens die aan de Nest-apparaten van het lid en aan het huis zijn gekoppeld, kunnen definitief worden verwijderd, waaronder beeldmateriaal van de videogeschiedenis en instellingen voor de thermostaat.
  1. Open de Google Home-app Google Home app.
  2. Schakel over naar het huis dat je wilt bewerken.
  3. Tik op Instellingen  Huishouden.
  4. Tik op het lid van het huis dat je wilt verwijderen.
  5. Tik rechtsboven op Verwijderen .