C by GE ‑älylamppujen määritys ja ohjaaminen

Huom. Tämä artikkeli koskee vain C by GE ‑älylamppuja.

Lue lisää muiden valmistajien lamppujen tai C by GE ‑älykatkaisimen määrittämisestä ja ohjaamisesta älylaitteiden ohjaamissivultamme ja älylaitteiden määrityssivultamme.

Google Nestin avulla voit laittaa C by GE ‑älylamput päälle ja pois päältä sekä säätää kirkkautta etänä äänikomennoilla, Google Home ‑sovelluksella tai visuaalisella näytöllä, kuten Google Home ‑keskittimellä. Kaikki C by GE ‑lamput (mukaan lukien Soft White ja Tunable White) voidaan yhdistää Google Nest- tai Google Home ‑kaiuttimen tai ‑näytön laitepariksi. Voit yhdistää enintään kuusi C by GE ‑lamppua yhteen Google Nest- tai Home-laitteeseen.

C by GE ‑älylamppujen määrittäminen

C by GE ‑älylamppujen määrittäminen Google Home ‑sovelluksessa

Jos et ole määrittänyt C by GE ‑lamppuja C by GE ‑sovelluksessa, voit tehdä sen Google Home ‑sovelluksessa.

1. Kytke lamppu samaan huoneeseen Google Home ‑laitteen kanssa.
  2. Määritä Google Home ‑laite, jos et ole vielä tehnyt niin.
  3. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home app.
  4. Valitse vasemmasta yläreunasta Lisää   Määritä laite  Määritä uusia laitteita kotonasi.
  5. Valitse lamppu, jonka haluat määrittää. Lamppu vilkkuu, kun valitset sen.
  6. Missä tämä laite on? Valitse huone, jossa lamppu on.
    1. Jos haluat luoda oman huoneen, valitse Lisää oma huone ja sitten lisää huoneen nimi ja sitten valitse Seuraava.
  7. Luo yksilöllinen nimi. Lisää lampulle nimi, jota haluat käyttää äänikomennoissasi. Suosittelemme valitsemaan kuvaavan nimen, kuten lukuvalo tai kattovalo. Sinun ei tarvitse lisätä nimeen huonetta, jossa valo on (laite tietää jo huoneen).
  8. Älyvaloa määritetään. Lamppu voi vilkkua muutaman kerran.
  9. Valosi on valmiina. Valitse Valmis.
  10. Määritys onnistui. Nyt voit ohjata valoja Google Homella.

​​Huom. Lamppu voi vilkkua ensimmäisen laiteohjelmistopäivityksen aikana, kun se on määritetty Google Home ‑sovelluksella.

C by GE ‑lamppujen siirtäminen C by GE ‑sovelluksesta Google Home ‑sovellukseen

Jos haluat siirtää lamppuja C by GE ‑sovelluksesta, poista ne sieltä ja määritä ne Google Home ‑sovelluksessa.

1. Laita C by GE ‑valot päälle. Lamppujen on oltava päällä, ennen kun voit jatkaa.
  2. Poista lamput C by GE ‑sovelluksesta. Tämä palauttaa lamppujen tehdasasetukset. Lamput vilkkuvat kolmesti, jos tehdasasetusten palautus onnistuu. Jos ne eivät vilku, sinun on palautettava kunkin lampun tehdasasetukset manuaalisesti. Huomaa, että palautusvaiheet riippuvat lamppujen laiteohjelmistoversiosta. Jos ensisijaiset vaiheet eivät toimi, sinulla on vanhempi laiteohjelmistoversio, jolloin sinun on käytettävä toista tapaa.
  3. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home app.
  4. Valitse vasemmasta yläreunasta Lisää   Määritä laite  Määritä uusia laitteita kotonasi.
  5. Valitse koti, johon haluat määrittää lampun, ja valitse Seuraava.
  6. Laite hakee lähellä olevia laitteita, jotka ovat valmiina määritykseen.
  7. Valitse Määritä älyvaloja.
  8. Valitse lamput, jotka haluat määrittää. Lamput vilkkuvat, kun valitset ne.
  9. Huoneen valitseminen: Valitse, missä huoneessa lamppu on.
    • Jos haluat luoda oman huoneen, valitse Lisää oma huone ja sitten lisää huoneen nimi ja sittenvalitse Seuraava.
  10. Älylampun nimeäminen: Lisää lampulle nimi, jota haluat käyttää äänikomennoissasi. Suosittelemme valitsemaan kuvaavan nimen, kuten lukuvalo tai kattovalo. Sinun ei tarvitse lisätä nimeen huonetta, jossa valo on (laite tietää jo huoneen).
  11. Lamput voivat päivittyä ja vilkkua pari kertaa. Valitse Selvä.
  12. Laitteesi ovat valmiina: Valitse Jatka.
  13. Määritys onnistui. Valmista tuli! Voit nyt ohjata valoja kaiuttimella tai näytöllä.

Huom. Lamppu voi vilkkua ensimmäisen laiteohjelmistopäivityksen aikana, kun se on määritetty Google Home ‑sovelluksella.

Valojen ohjaaminen kaiuttimella tai näytöllä

Haluamasi toiminto: Sano "Hei Google" tai "Ok Google". Sano sitten…
Tietyn valon laittaminen päälle tai pois päältä (esim. pöytävalo) "Sammuta pöytävalo"
Valojen himmentäminen "Himmennä pöytävaloa" tai "Himmennä kaikkia valoja"
Valojen kirkkauden lisääminen "Lisää pöytävalon kirkkautta"
Valon kirkkauden asettaminen tietylle tasolle "Aseta pöytävalon kirkkaudeksi 50 %" tai “Aseta valojen kirkkaudeksi 70 %"
Valojen himmentäminen tai kirkkauden lisääminen tietyn prosenttimäärän verran “Himmennä lamppua 50 %" tai "Lisää valojen kirkkautta 10 %"
Kaikkien valojen sytyttäminen/sammuttaminen "Sytytä/sammuta kaikki valot"
Tunable White ‑lamppujen kirkkaan tilan (herätysväri) asettaminen "Aseta valot kirkkaan valkoisiksi"
Tunable White ‑lamppujen aktiivisen tilan (arkiväri) asettaminen "Aseta valot pehmeän valkoisiksi"
Tunable White ‑lamppujen rauhallisen tilan (nukkumisväri) asettaminen  "Aseta valot kynttilävalaistukseen"
Tunable White ‑lamppujen värilämpötilan muuttaminen "Aseta valot 2 700 kelviniin" (voit valita 2 000 – 7 000 kelviniä)

Huom. Kun kaiutin tai näyttö ja valot ovat samassa huoneessa, laite tietää, että äänikomentosi koskevat kyseisessä huoneessa olevia valoja. Jos esimerkiksi kaiutin tai näyttö ja älylamput ovat olohuoneessa ja sanot "Ok Google, sammuta valot", olohuoneen valot laitetaan pois päältä.

Muita tapoja valojen ohjaamiseen

• Voit laittaa valot päälle ja pois päältä sekä säätää niiden Tunable White ‑värilämpötilaa myös Google Home ‑sovelluksen avulla.
  • Voit ohjata valoja ja muita älylaitteita yhdellä äänikomennolla luomalla ohjelman.

Lempinimen valitseminen valolle

1. Voit luoda tai vaihtaa lempinimen Google Home ‑sovelluksessa Google Home app.
  2. Valitse lamppu ja sitten Asetukset Settings icon  Nimi.
  3. Lisää nimi ja sitten valitse Tallenna.

Vinkki: Kaiutin tai näyttö tietää jo, missä huoneessa se on. Äänikomentosi on siksi helpompi ymmärtää, jos käytät kuvaavaa nimeä, kuten "kattovalo" tai "lukuvalo".

Lamppujen linkityksen poistaminen Google Homesta

Huom. Et voi poistaa yksittäisten C by GE ‑älylamppujen linkitystä. Jos poistat yhden C by GE ‑lampun linkityksen käyttämällä "Poista linkitys: C by GE" ‑toimintoa, myös kaikki muut C by GE ‑lamput poistetaan.

1. Varmista, että lamput ovat PÄÄLLÄ.
  2. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home app.
  3. Valitse C by GE ‑lamppu.
  4. Valitse Asetukset Settings icon ja sitten Poista laite ja sitten Poista. (Tämä poistaa kaikki GE-lamput. Emme tällä hetkellä tue yksittäisten C by GE ‑lamppujen poistamista.)

Jos Google Home ‑sovellus ei löydä lamppua määrityksen aikana

Huom. Jos lamppusi eivät näy Google Home ‑sovelluksessa eivätkä C by GE ‑sovelluksessa, sinun on luultavasti palautettava niiden tehdasasetukset. Ne saattavat käyttää vanhempaa laiteohjelmistoa, joten käytä tehdasasetusten palautukseen toista tapaa, jos ensisijaiset vaiheet eivät toimi.

Jos lamppu ei vastaa

• Varmista, että pistorasiassa on virta. Varmista, että seinäkytkin on päällä.
  • Sammuta lamppu ja sytytä se uudelleen. Kun lamppu on päällä, sen yhdistäminen laitteeseen voi kestää enintään minuutin. Kokeile, toimiiko valo. Jos se toimii, valmista tuli.
  • Kokeile kytkeä lamppu toiseen valaisimeen tai pistorasiaan.
  • Jos nämä vaiheet eivät toimineet, sinun on ehkä palautettava C by GE ‑lampun tehdasasetukset ja määritettävä se uudelleen.

Jos näet Jotain meni vikaan ‑virheilmoituksen

• Lampun ja laitteen välinen signaali ei välttämättä ole riittävän vahva. Voit vahvistaa signaalia siirtämällä lampun ja laitteen lähemmäksi toisiaan. Niiden tulee olla enintään neljän metrin päässä toisistaan.
  • Et välttämättä ole jäsenenä kodissa, jossa lamppu määritettiin. Pyydä kodin luojaa lisäämään sinut jäseneksi.
  • Muut kaiuttimen, näytön tai C by GE ‑lamppujen lähellä olevat laitteet saattavat aiheuttaa häiriöitä. Jos lähistöllä on Wi-Fi-reititin, langaton puhelin, mikroaaltouuni tai Bluetooth-kaiutin, siirrä niitä kauemmas (jos mahdollista).
  • Sinulla saattaa olla liian monta C by GE ‑lamppua yhdellä laitteella. Voit lisätä yhdelle laitteelle korkeintaan kuusi lamppua.

Jos ongelma ei vieläkään ratkea, lähetä palautetta kaiuttimesta, näytöstä tai Google Home ‑sovelluksesta.

C by GE ‑lamppujen tehdasasetusten palauttaminen

1. Varmista, että kaikki lamput ovat päällä.
  2. Palauta lamppujen tehdasasetukset. Huom. Palautusvaiheet riippuvat lamppujen laiteohjelmistoversiosta. Jos lamput eivät vilku kolmesti, kun olet tehnyt ensimmäiset palautusvaiheet, sinun on käytettävä toista tapaa.
  3. Käynnistä uudelleen kaiutin tai näyttö, jota käytät lamppujen määrityksessä. Yritä sitten määrittää lamput uudelleen Google Home ‑sovelluksen avulla.

Huom. Jos lamput on yhdistetty C by GE ‑sovellukseen, voit palauttaa niiden tehdasasetukset myös poistamalla ne C by GE ‑sovelluksesta. Lamput vilkkuvat kolmesti, kun niiden linkitys poistetaan. Tämä kertoo, että tehdasasetusten palautus onnistui.

Jos haluat määrittää C by GE ‑älykatkaisimen

Määritä kodin älylaitteet ohjeiden mukaisesti. C by GE ‑kytkimet määritetään eri tavalla kuin lamput. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home app ja valitse Lisää  Määritä laite  Onko jokin laite jo määritetty?.

Käytätkö älyvaloja ensimmäistä kertaa? Smart Light -aloituspakkaus on ensikosketuksesi kodin automaatioon. Se sisältää Google Nest Minin (2. sukupolvi) tai Google Home Minin (1. sukupolvi) sekä GE Soft White ‑älylampun.