Muziek met expliciete content filteren

Met filters kun je limieten instellen voor de manier waarop je gezinsleden Google Home kunnen gebruiken. Je kunt filters gebruiken om bijvoorbeeld de toegang tot muziek met expliciete songteksten te blokkeren of te bepalen welke videoservices worden ingeschakeld.

Opmerking: Filters vormen een onderdeel van Digitaal welzijn van Google Home, een set met tools die je kunt gebruiken om te bepalen wanneer en hoe je Google Home-apparaten kunnen worden gebruikt. Bekijk deze instructies om Digitaal welzijn voor de eerste keer in te stellen op de Google Home.

Kijk hier als je Digitaal welzijn al hebt ingesteld, maar je je filterinstellingen wilt configureren of wijzigen.

Instellingen voor muziekfilters

Je kunt kiezen of muziekfilters gelden voor alle gebruikers of voor gasten en gebruikers met accounts die worden beheerd via Family Link. Je kunt filters toepassen op specifieke Google Home-apparaten of op al je Google Home-apparaten. Je hebt drie opties:

• Alle muziek toestaan: Expliciete content wordt niet gefilterd en alle services zijn beschikbaar. Iedereen die Google Home gebruikt om muziek af te spelen, kan naar alle beschikbare muziek van verbonden streamingservices luisteren.
  • Alleen niet-expliciete muziek: Gasten en gebruikers met accounts die worden beheerd via Family Link kunnen alleen services gebruiken die ondersteuning bieden voor het afspelen van niet-expliciete content. Deze gasten en gebruikers kunnen alleen niet-expliciete nummers afspelen.
  • Alle muziek blokkeren: Je kunt helemaal geen muziek afspelen via het apparaat.

Opmerking: Geen enkel filter is waterdicht, maar als je ervoor kiest om expliciete muziek te beperken, kun je de meeste ongepaste teksten en volwassen thema's vermijden.
Opmerking: Podcasts, audioboeken en radiozenders die je beluistert via services als iHeartRadio en TuneIn zijn altijd beschikbaar, ongeacht je instellingen voor muziekfilters.

Services

Muziekfilters zijn momenteel beschikbaar voor de volgende muziekservices:

1. YouTube Music
  2. Google Play Muziek

Beperkte content

Je kunt Google Home vragen een nummer, album, artiest, genre of persoonlijke afspeellijst af te spelen. Dit gebeurt er wanneer een gebruiker muziek afspeelt die voor hem of haar beperkte content bevat:

Nummer

Google Home controleert of er een 'nette' versie van het nummer beschikbaar is. Als er echter een expliciete versie is geselecteerd, wordt dit nummer overgeslagen en speelt Google Home in plaats daarvan een selectie gelijksoortige nummers af van gerelateerde artiesten.

Album

Google Home slaat alle expliciete nummers van het album over. Als alle nummers van het album zijn beperkt, wordt het album niet afgespeeld.

Artiest of band

Als er een bepaalde artiest wordt afgespeeld, shufflet Google Home nummers uit de catalogus van die artiest. Als het muziekfilter is ingeschakeld, worden nummers met expliciete teksten niet afgespeeld.

Afspeellijsten (persoonlijk of automatisch gegenereerd)

Alle nummers in de afspeellijst met expliciete content worden overgeslagen.