Kiezen welke videoservices zijn in-/uitgeschakeld

Met filters kun je limieten instellen voor de manier waarop je gezinsleden Google Home kunnen gebruiken. Je kunt filters gebruiken om bijvoorbeeld de toegang tot muziek met expliciete songteksten te blokkeren of te bepalen welke videoservices worden ingeschakeld.

Opmerking: Filters vormen een onderdeel van Digitaal welzijn van Google Home, een set met tools die je kunt gebruiken om te bepalen wanneer en hoe je Google Home-apparaten kunnen worden gebruikt. Bekijk deze instructies om Digitaal welzijn voor de eerste keer in te stellen op de Google Home.

Kijk hier als je Digitaal welzijn al hebt ingesteld, maar je je filterinstellingen wilt configureren of wijzigen.

YouTube blokkeren op je Google Nest-scherm

1. Open de Google Home-app Google Home app.
  2. Selecteer bij Huis het gewenste huis bovenaan het scherm.
  3. Tik op Instellingen   Digitaal welzijn en dan Instellen en dan Volgende
    1. Opmerking: Je kunt op Overslaan tikken om het instellen van je filters over te slaan. Je kunt altijd later terugkomen om je filters in te stellen.
  4. Kies de gebruikers waarop je de filters wilt toepassen.
    Iedereen: Filters zijn van toepassing op iedereen die je Nest-scherm gebruikt.
    Alleen accounts met beperkte rechten en gasten: Filters zijn alleen van toepassing op Google-accounts die worden beheerd met Family Link en gasten. De filters die je selecteert, worden niet toegepast op je eigen account of op niet-beheerde accounts.
  5. Selecteer het Nest-scherm waarop je de filters wilt toepassen en dan tik op Volgende.
  6. Op het filterscherm Video: De standaardinstelling is dat alleen video's worden afgespeeld uit de beperkte modus van YouTube, de gefilterde modus van YouTube TV en YouTube Kids. Het is ook mogelijk om alle videocontent te blokkeren door de optie 'Alles blokkeren' te selecteren.
    1. Mogelijk moet je een stukje omlaag scrollen om deze optie te zien.

Instellingen voor videofilters

Je kunt kiezen of videofilters gelden voor alle gebruikers of voor gasten en gebruikers met accounts die worden beheerd via Family Link. Je kunt filters toepassen op specifieke Google Home-apparaten of op al je Google Home-apparaten.

• Alle video's toestaan: Er worden geen videoservices geblokkeerd. Je Nest-scherm speelt alle video's af die worden opgevraagd.
  • Alleen gefilterde video's: Je kunt kiezen welke videoservices beschikbaar zijn. Als je deze optie selecteert, wordt er een lijst weergegeven met beschikbare videoservices, waaronder gezinsvriendelijke services zoals YouTube Kids. Tik op een service om die service in- of uit te schakelen als het filter is ingeschakeld.
  • Alle video's blokkeren: Er worden van geen enkele service video's afgespeeld die worden aangevraagd.