Länka ett G Suite-konto till Google Home-appen

Obs! Vissa funktioner i Google Home-appen är inte tillgängliga för G Suite-konton. Om du vill få åtkomst till alla funktioner i Google Home-appen som är tillgängliga i ditt land kan du länka ett personligt Gmail-konto i stället.

Så här länkar du ett G Suite-konto till Google Home-appen:

Anvisningar för huvudadministratör för G Suite

Följ dessa steg om du är huvudadministratör för G Suite:

1. Om du vill aktivera eller inaktivera tjänsten för utvalda användargrupper placerar du först deras konton i en organisationsenhet.
  2. Logga in på administratörskontot. Då öppnas Google Administratörskonsol.
  3. Öppna Appar från administratörskonsolens översikt > Ytterligare Google-tjänster.
  4. Klicka på Webb- och appaktivitet för att öppna inställningssidan.
  5. Längst upp till höger om den grå rutan klickar du på Redigera tjänst "".
    Till vänster visas organisationen på toppnivå samt eventuella organisationsenheter.

6. Så här aktiverar eller inaktiverar du en tjänst enbart för användare i en organisationsenhet:

1. Välj organisationsenheten till vänster.
    2. Välj eller Av.
    3. Behåll tjänsten på eller av även om den slås på eller av för den överordnade organisationen genom att klicka på Åsidosätt.
    4. Välj ett alternativ om organisationens status redan är Åsidosatt:
      • Om du väljer Ärv återställs inställningen så att den stämmer överens med den överordnade.
      • Om du väljer Spara sparas din nya inställning (även om den överordnade inställningen ändras).

Läs mer om organisationsstrukturen.

7. Klicka på Verkställ.

Anvisningar för G Suite-användare

När den avancerade administratören för G Suite har aktiverat Webb- och appaktivitet enligt anvisningarna ovan kan G Suite-användare lägga till ett konto genom att följa dessa steg:

1. Öppna inställningarna för Google på något av följande ställen beroende på enhet:
    • Appen Inställningar följt avGoogle
    • Google Inställningar
    • På vissa Android-enheter öppnar du appen Inställningar följt av Allmänt.
  2. Tryck på Personliga uppgifter och sekretess följt av Aktivitetsinställningar följt av Webb- och appaktivitet.
  3. Aktivera genom att skjuta reglaget åt höger On.