To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Het woonadres van Google-apparaten wijzigen

Het woonadres is de fysieke locatie van je Google Nest- of Google Home-apparaten. Dit kan een ander adres zijn dan je werk- en thuislocaties.

Als je lokale plaatsen, het weerbericht en informatie over de tijd opvraagt, wordt je woonadres gebruikt als standaardlocatie, tenzij je een andere plaats, ander weerbericht of andere tijd opgeeft. Voorbeeld: 'Wat voor weer is het in <Amsterdam>?'

Als je Nest-account is overgezet of als je hetzelfde Google-account gebruikt in de Nest-app (via de optie Inloggen met Google), worden je wijzigingen in het adres van je huis in de Google Home-app ook doorgevoerd in de Nest-app.

Het woonadres van je apparaten wijzigen

1. Open de Google Home-app .
  2. Check of bovenaan de naam van je huis staat. Tik zo nodig op de naam om het geselecteerde huis te wijzigen.
  3. Tik op Instellingen  en dan Informatie over huisen dan Woonadres.
  4. Tik op Bewerken en dan Geef je adres op en dan Volgende.
  5. Versleep de kaart totdat de speld op je huis staat en tik op Klaar.

Opmerking: Als je het woonadres wijzigt, heeft dit alleen invloed op de apparaten in het door jou geselecteerde huis. Je kunt dit adres op elk moment bewerken of verwijderen.