Je tv aan- en uitzetten via de Google Home

Je kunt je tv aan- en uitzetten met je stem en de Google Home.

Wat je nodig hebt

• Een Chromecast die is verbonden met de Google Home. Hier vind je meer informatie over hoe je tv's aan de Google Home kunt linken.
  • Een tv met ondersteuning voor HDMI-CEC met CEC (Consumer Electronics Control) ingeschakeld.
    • Tv's met CEC-ondersteuning zijn onder andere: AOC, Hitachi, Insignia, ITT, LG, Magnavox, Mitsubishi, Onkyo, Panasonic, Pioneer, Philips, Samsung, Sharp, Sony, Sylvania, Toshiba en Vizio.
    • CEC is in de meeste gevallen standaard uitgeschakeld. Je kunt CEC doorgaans inschakelen via de instellingen van de tv. De locatie van de CEC-instellingen verschillen per tv.
    • Als je niet zeker weet of je tv ondersteuning biedt voor CEC of hoe je CEC kunt inschakelen, neem dan contact op met de tv-fabrikant.
  • Sluit de Chromecast aan op een stopcontact in de muur of andere voedingsbron, zodat deze ingeschakeld blijft wanneer je de tv uitzet. Als je een Chromecast aansluit op een USB-poort op je tv, wordt deze uitgeschakeld wanneer je de tv uitzet en kan deze niet meer reageren op spraakopdrachten.
  • Als de Chromecast is aangesloten op een soundbar of AVR, schakel je CEC in op dat apparaat.

Je tv aan- en uitzetten via spraakopdrachten

Actie:  Zeg 'Oké Google' of 'Hey Google' en vervolgens…
Tv aanzetten

'Zet de/mijn tv aan', 'Zet de/mijn <apparaatnaam> aan'

'Schakel de/mijn tv in', 'Schakel de/mijn <apparaatnaam> in'

Tv uitzetten

'Zet de/mijn tv uit', 'Zet de/mijn <apparaatnaam> uit'

'Schakel de/mijn tv uit', 'Schakel de/mijn <apparaatnaam> uit'

Opmerking: Als je een tv uitschakelt, wordt er geen content meer gecast naar die tv. Als je content afspeelt op andere bronnen, wordt de content op die bronnen gewoon afgespeeld.

Tips en trucs om je tv aan en uit te zetten

• Als je meer dan één tv aan de Google Home hebt gelinkt, moet je de tv die je bedient in elke spraakopdracht noemen.  Voorbeeld: 'Oké Google, zet de <tv in de woonkamer> aan'.
  • Als je niet elke keer de naam van de tv wilt noemen, kun je een apparaat voor het afspelen van media instellen, zodat je altijd dat apparaat bedient via je opdrachten.

Een probleem oplossen

Doe het volgende als spraakopdrachten niet werken (maar eerder wel):
  1. Zorg dat CEC is ingeschakeld (bij sommige tv's kan CEC automatisch worden uitgeschakeld als je bepaalde instellingen aanpast).
  2. Sluit de Chromecast aan op een andere HDMI-poort.
  3. Haal de stekker van de tv uit het stopcontact en wacht tien minuten voordat je de tv weer aansluit.
  4. Probeer een andere spraakopdracht.
  5. Als je de tv in een korte tijd herhaaldelijk aan en uit hebt gezet, werken spraakopdrachten soms tijdelijk even niet. Wacht ongeveer tien minuten voordat je het opnieuw probeert.