To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

TV:n avaaminen ja sulkeminen kaiuttimen tai näytön avulla

Voit avata tai sulkea TV:n Google Nest- tai Google Home ‑kaiuttimella tai ‑näytöllä äänikomentojen avulla.

Mitä tarvitset

• Chromecastin, joka on yhdistetty Google Nest- tai Google Home ‑kaiuttimeen tai ‑näyttöön. Katso, miten voit linkittää televisioita kaiuttimiin ja näyttöihin.
  • HDMI-CEC:n (Consumer Electronics Control) kanssa yhteensopiva TV, joka on päällä.
    • Esimerkiksi nämä tavalliset TV:t tukevat CEC:tä: AOC, Hitachi, Insignia, ITT, LG, Magnavox, Mitsubishi, Onkyo, Panasonic, Pioneer, Philips, Samsung, Sharp, Sony, Sylvania, Toshiba ja Vizio.
    • CEC on usein oletuksena pois päältä. Yleensä voit laittaa CEC:n päälle television asetuksista. CEC-asetusten sijainti vaihtelee TV:n mukaan.
    • Jos et ole varma, tukeeko televisio CEC:tä tai miten se laitetaan päälle, ota yhteyttä TV:n valmistajaan.
  • Kytke Chromecastiin pistorasiaan tai muuhun virtalähteeseen, jotta se pysyy päällä, vaikka televisio suljetaan. Jos kytket Chromecastin television USB-porttiin, se menee pois päältä samaan aikaan kuin televisio eikä vastaa äänikomentoihin.
  • Jos Chromecast on liitetty soundbar-kaiuttimeen tai AVR:ään, laita CEC päälle tällä laitteella.
  • Chromecast käyttää uusinta laiteohjelmistoa. Katso lisätietoja Chromecastin laiteohjelmistoversioista.
  • TV:n laiteohjelmisto on ajan tasalla.

TV:n avaaminen ja sulkeminen äänikomennoilla

Haluamasi toiminto: Sano Ok Google ja sitten…
TV:n avaaminen

"Avaa TV päälle", "Avaa <laitteen nimi>"

"Käynnistä TV", "Käynnistä <laitteen nimi>"

TV:n sammuttaminen

"Sulje TV", "Sulje <laitteen nimi>"

"Sammuta TV", "Sammuta <laitteen nimi>"

Huom. Kun suljet television, sisällön striimaus televisioon lopetetaan. Jos toistat sisältöä muista lähteistä, niiden toisto jatkuu.

Vinkkejä TV:n avaamiseen ja sulkemiseen

• Jos olet linkittänyt useita televisioita kaiuttimeen tai näyttöön, sinun on mainittava jokaisessa äänikomennossa, mistä televisiosta on kyse. Esimerkiksi "Ok Google, avaa <Olohuoneen TV>".
  • Sinun ei tarvitse sanoa TV:n nimeä joka kerta, jos asetat mediantoistolaitteen – silloin komentosi koskevat aina tätä laitetta.

Ongelmien korjaaminen

Jos äänikomennot eivät toimi, ja varsinkin jos ne toimivat aiemmin, kokeile alla olevia ohjeita:
  1. Varmista, että Chromecastin laiteohjelmistoversio on päivitetty.
  2. Varmista käyttöohjeen avulla, että TV:n laiteohjelmisto on päivitetty. Voit myös tarkistaa asian TV:n valmistajalta.
  3. Varmista, että CEC on päällä (joissakin televisioissa CEC menee automaattisesti pois päältä, kun tiettyjä asetuksia muutetaan).
  4. vaihda Chromecast toiseen HDMI-porttiin
  5. irrota TV:n virtajohto, odota 10 minuuttia ja kytke se takaisin
  6. Kokeile toista äänikomentoa.
  7. Jos avaat ja suljet TV:n useita kertoja lyhyen ajan sisään, äänikomennot voivat lakata toimimasta hetkeksi. Odota noin 10 minuuttia, ennen kuin yrität uudelleen.