To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Tænd og sluk dit fjernsyn via højttalere eller skærme

Du kan tænde og slukke dit fjernsyn ved hjælp af stemmestyring og Google Nest- eller Google Home-højttalere eller -skærme.

Du skal bruge følgende

• En Chromecast-enhed, der er tilsluttet en Google Nest- eller Home-højttaler eller -skærm.Se, hvordan du knytter fjernsyn til højttalere og skærme.
  • Fjernsyn, der understøtter HDMI-CEC, hvor Consumer Electronics Control (CEC) er slået til.
    • Almindelige fjernsyn, der understøtter CEC, inkluderer: AOC, Hitachi, Insignia, ITT, LG, Magnavox, Mitsubishi, Onkyo, Panasonic, Pioneer, Philips, Samsung, Sharp, Sony, Sylvania, Toshiba og Vizio.
    • CEC er som standard ofte slået fra. Du kan som regel slå CEC til i indstillingerne på fjernsynet.Den måde, du finder frem til CEC-indstillinger på, afhænger af dit fjernsyn.
    • Hvis du ikke er sikker på, om dit fjernsyn understøtter CEC, eller hvordan du slår CEC til, kan du kontakte producenten.
  • Slut din Chromecast-enhed til en stikkontakt eller en anden strømkilde, så din Chromecast forbliver tændt, når du slukker fjernsynet. Hvis du slutter Chromecast-enheden til USB-porten på dit fjernsyn, slukkes enheden, når fjernsynet slukkes, og den vil ikke reagere på dine stemmekommandoer.
  • Hvis din Chromecast er forbundet til en soundbar eller AVR, skal du slå CEC til på den pågældende enhed.
  • Chromecast har den nyeste firmware. Se Chromecast-firmwareversioner for at få flere oplysninger.
  • Fjernsynsfirmwaren er ny.

Tænd og sluk fjernsynet med stemmekommandoer

Handlinger: Sig "Hey Google" efterfulgt af:
Tænd fjernsynet

"Tænd fjernsynet/mit fjernsyn", "Tænd <navn på enhed>/mit <navn på enhed>"

"Tænd for fjernsynet/mit fjernsyn", "Tænd for <navn på enhed>/mit <navn på enhed>"

Sluk fjernsynet

"Sluk fjernsynet/mit fjernsyn", "Sluk <navn på enhed>/mit <navn på enhed>"

"Sluk for fjernsynet/mit fjernsyn", "Sluk for <navn på enhed>/mit <navn på enhed>"

Bemærk! Når du slukker et fjernsyn, castes der ikke længere indhold til det pågældende fjernsyn. Hvis du afspiller indhold på andre kilder, fortsætter afspilningen af det pågældende indhold.

Tips og tricks til at slukke og tænde dit fjernsyn

• Hvis du har knyttet mere end ét fjernsyn til din højttaler eller skærm, skal du sige navnet på det fjernsyn, du vil styre, i alle stemmekommandoer Eksempel: "Hey Google, tænd <fjernsynet i stuen>".
  • Hvis du vil slippe for at sige navnet på fjernsynet hver gang, kan du angive den enhed, du vil bruge til afspilning af mediefiler. Hvis du gør det, vil dine kommandoer altid styre den pågældende enhed.

Løs et problem

Følg vejledningen nedenfor, hvis stemmekommandoer ikke virker – især hvis de har virket før:
  1. Sørg for, at Chromecast-firmwareversionen er opdateret.
  2. Tjek, at dit fjernsyns firmware er opdateret, ved at kigge i brugervejledningen til fjernsynet. Du kan også tjekke det ved at kontakte producenten af fjernsynet.
  3. Sørg for, at CEC er slået til (på nogle fjernsyn kan justering af visse indstillinger medføre, at CEC automatisk slås fra).
  4. Sæt Chromecast-enheden i en anden HDMI-port.
  5. Tag stikket ud af fjernsynet, vent ti minutter, og sæt stikket i igen.
  6. Prøv at bruge en anden stemmekommando.
  7. Hvis du har tændt eller slukket fjernsynet gentagne gange inden for kort tid, stopper stemmekommandoerne muligvis midlertidigt med at virke. Vent ca. ti minutter, før du prøver igen.