Skapa och hantera kortkommandon

Med hjälp av kortkommandon kan du skapa snabbare och enklare sätt att göra dina favoritsaker på med Google Assistent.

Skapa ett kortkommando

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på menyn Menu uppe till vänster på startskärmen.
  3. Kontrollera att Google-kontot som visas är kontot som är länkat till Google Home.  Du byter konto genom att klicka på triangeln till höger om kontonamnet och e-postadressen.
  4. Tryck på Fler inställningar följt av Kortkommandon följt av Lägg till
  5. För ”När jag säger Ok Google …”
    1. skriver du vad du vill säga för att aktivera kortkommandot eller trycker på mikrofonen  och säger frasen.
  6. För ”Google Assistent ska”
    1. skriver du vad du vill ska hända eller trycker på mikrofonen  och säger åtgärden. Viktigt! Frasen måste utformas som ett röstkommando som stöds
  7. Tryck på Spara.

Exempel: ”När jag säger Ok Google …” <dags att träna> ska Google Assistent <spela upp träningsmusik från Google Play Musik>.

Använda ett kortkommando

Säg bara ”Hey Google <kortkommando>” så svarar assistenten. Så här bläddrar du bland dina befintliga kortkommandon.

Hantera genvägar

Så här hanterar du genvägar:

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på menyn Menu uppe till vänster på startskärmen.
  3. Kontrollera att Google-kontot som visas är kontot som är länkat till Google Home.  Du byter konto genom att klicka på triangeln till höger om kontonamnet och e-postadressen.
  4. Tryck på Fler inställningar följt av Kortkommandon.
Hitta ett kortkommando
Du hittar en lista över dina befintliga kortkommandon under Kortkommandon
Redigera ett kortkommando
Så här redigerar du en genväg:
  1. Tryck på kortkommandot som du vill redigera.
  2. Gör dina ändringar följt av tryck på Spara.
Inaktivera ett kortkommando

Assistenten svarar inte på inaktiverade kortkommandon. Du kan aktivera dem igen när du vill.

1. Leta upp kortkommandot som du vill inaktivera.
  2. Flytta skjutreglaget till Av Off
Aktivera ett kortkommando

Så här återaktiverar du ett kortkommando

1. Leta upp kortkommandot som du vill aktivera.
  2. Flytta skjutreglaget till På On
Så här raderar du kortkommandon

Assistenten svarar inte på raderade kortkommandon. Du måste skapa kortkommandot igen om du ångrar dig.

1. Tryck på kortkommandot som du vill radera.
  2. Tryck på papperskorgen  följt av Radera.

Populära kortkommandon

Bläddra bland populära kortkommandon och anpassa dem efter dina behov.

1. Tryck på ett populärt kortkommando.
  2. Om du vill redigera ett befintligt kortkommando för ”När jag säger Ok Google” skriver du ett nytt kortkommando eller trycker på mikrofonen  och säger åtgärden.
  3. Om du vill redigera ett befintligt kortkommando för ”Google Assistent ska” skriver du vad du vill ska hända eller trycker på mikrofonen  och säger åtgärden. Viktigt! Frasen måste utformas som ett röstkommando som stöds
  4. Tryck på Spara.

Exempel: ”När jag säger Ok Google …” <dags att träna> ska Google Assistent <spela upp träningsmusik från Google Play Musik>.

Titta på den här YouTube-videon om du vill ha en videodemonstration. Nedan finns steg för steg-anvisningar.