Visa Google Foto med Google Home och Chromecast

Visa ett bildspel med dina egna foton från Google Foto-biblioteket på en tv med röststyrning och Chromecast eller inbyggd Chromecast – med hjälp av rösten!

Viktigt! Om du vill visa Google Foto med Google Home måste du ha en Google Nest-skärm med fotoramen aktiverad och en Chromecast eller tv med inbyggd Chromecast som har länkats till Google Home.

Titta på YouTube-videon längst ned i den här artikeln om du vill ha en videodemonstration. Nedan finns steg för steg-anvisningar.

Steg 1. Konfigurera anpassning

Google Home-enheten används av en person
  1. Kontrollera att mobilen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som Google Home-enheten.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på Konto  nere till höger på startskärmen.
  4. Kontrollera att Google-kontot som visas är det konto som är länkat till Google Home.  Du byter konto genom att klicka på triangeln till höger om kontonamnet och e-postadressen.
  5. Tryck på Startsida nere till vänster på skärmen
  6. Tryck på den enhet du vill konfigurera personliga resultat på följt av Inställningar .
  7. Aktivera On eller inaktivera Off personliga resultat.
Google Home-enheten används av flera personer
Om flera personer använder samma Google Home-enhet måste alla som vill visa foton via Google Home länka sitt Google-konto och sin röst till Google Home. Även personen som konfigurerat Google Home-enheten måste göra detta. Du kan hoppa över de här stegen om du redan har länkat ditt Google-konto och din röst.
  1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Konto nere till höger.
  3. Kontrollera att Google-kontot som visas är kontot som är länkat till Google Home. Du byter konto genom att klicka på triangeln till höger om kontonamnet.
  4. Tryck på InställningarSettings icon eller Fler inställningar Nest and then image. fliken Assistent Nest and then image. Voice Match Nest and then image. plus.
  5. Kontrollera att alla enheter som du vill länka rösten till är markerade.
  6. Tryck på Fortsätt Nest and then image. Jag godkänner.
  7. Följ anvisningarna.
  8. Om personliga uppgifter ska kunna användas måste du aktivera personliga resultat. Tryck på Jag godkänner och fortsätt med konfigurationen av Voice Match.
  9. Du kan bjuda in andra att konfigurera Voice Match så att de får skräddarsydda resultat genom att trycka på BJUD IN, välja kontaktmetod och skicka inbjudan. Tryck på Nej tack om du vill hoppa över det här steget.

Steg 2. Konfigurera Google Foto för visning på tv:n

Om du vill visa Google Foto på tv:n med hjälp av Google Home måste du slutföra de två stegen nedan:

Steg 1: Länka tv:n till Google Home.
Så här länkar du en överföringsenhet med röststyrning till Google Home:
  1. Konfigurera Google Home.
  2. Kontrollera att din Chromecast Audio eller högtalare med inbyggd Chromecast har konfigurerats och är i samma Wi-Fi-nätverk som Google Home.
  3. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  4. Tryck på Konto  nere till höger på skärmen.
  5. Kontrollera att Google-kontot som visas är kontot som är länkat till Google Home. Du byter konto genom att klicka på triangeln till höger om kontonamnet.
  6. Om du använder en Android-enhet trycker du på Inställningar. Om du använder en iOS-enhet trycker du på Inställningar.
  7. Tryck på Tv-apparater och högtalare TVs and speakers under TJÄNSTER En lista med alla länkade enheter visas.
  8. Om du vill länka en ny Chromecast Audio eller högtalare med inbyggd Chromecast trycker du på  nere till höger på skärmen.
  9. Google Home-appen söker efter högtalare med röststyrning i samma Wi-Fi-nätverk som Google Home. Obs! En lista över enheter som inte har stöd för röststyrning kan visas. Det går just nu inte att länka dessa till Google Home, men de blir tillgängliga inom kort.
  10. Tryck på kryssrutan bredvid enhetsnamnet för att lägga till en enhet. Du kan välja flera enheter. Tryck på Lägg till
  11. Alla dina enheter visas i avsnittet Tv-apparater och högtalare TVs and speakers i Google Home-appen Google Home-appen.

Obs! Om felkoden Det gick inte att länka enheten visas måste du återställa din Chromecast-enhet till standardinställningarna.

Steg 2: Tillåt att Google Foto visas på tv:n med Google Home
  1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Konto uppe till vänster på startskärmen  följt av Inställningar följt av Videor och foton.
  3. Flytta reglaget till På On under Foton.

Obs! Fotona som visas från Google Foto är kopplade till Google-kontot som länkats till Google Home.

Steg 3. Visa bildspelet med hjälp av röstkommandon

Åtgärd: Säg ”Ok Google” eller ”Hej Google” och …
Visa foton av namngivna personer (ansiktsgruppering)
Obs!
Ansiktsgruppering är inte tillgängligt i alla länder. Här kan du läsa mer om funktionen ansiktsgruppering
”Visa foton på <Margareta> på <enhetens namn>”

Visa foton på platser

”Visa foton på <Simrishamn> på <enhetens namn>”

Visa foton av saker

”Visa foton på <hundar> på <enhetens namn>”

Visa foton efter datum

”Visa foton från <förra året> på <enhetens namn>”

Obs! Dessa kommandon fungerar bara för foton som du redan har säkerhetskopierat och ordnat via Google Foto-kontot.

Steg 4: Styr bildspelet med hjälp av röstkommandon

När du har använt något av röstkommandona ovan för att starta ett bildspel visas logotypen för Google Foto på tv-skärmen medan bildspelet öppnas. När bildspelet startar använder du kommandona nedan för att styra bildspelet.

Obs! När du sagt kommandot visas en bekräftelse för kommandot uppe till vänster på skärmen.

Åtgärd: Säg ”Ok Google” eller ”Hey Google” följt av:
Visa nästa foto i bildspelet ”Nästa foto på <enhetens namn>” eller ”Nästa bild på <enhetens namn>”

Visa föregående foto i bildspelet

”Föregående foto på <enhetens namn>” eller ”Föregående bild på <enhetens namn>”

Pausa bildspelet
Obs! Varje foto visas i fem sekunder

”Pausa foton på <enhetens namn>” eller ”Pausa bildspel på <enhetens namn>”

Återuppta bildspelet

”Återuppta foton på <enhetens namn>” eller ”Återuppta bildspel på <enhetens namn>”

Stoppa bildspelet

”Stoppa foton på <enhetens namn>” eller ”Stoppa bildspel på <enhetens namn>”

Obs! I ett bildspel visas det senaste fotot först. Dubbletter och foton av lägre kvalitet tas bort.

Hindra att Google Foto visas på tv-apparater

Om du har aktiverat Personliga resultat visas Google Foto på tv:n med Google Home som standard. Följ stegen nedan om du vill inaktivera den här funktionen.
  1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Konto  nere till höger på startskärmen.
  3. Kontrollera att Google-kontot som visas är kontot som är länkat till Google Home. Klicka på triangeln bredvid kontonamn och e-postadress om du vill byta konto.
  4. Tryck på Inställningar.
  5. Tryck på fliken Assistent.
  6. Tryck på Videor och foton under Tjänster.
  7. Flytta reglaget till Av Off under Foton.

Relaterade länkar

Spela upp videor på en tv med Google Home
Spela upp ljud på högtalare och tv-apparater med Google Home
Styra begränsat innehåll
Lyssna på radio
Lyssna på poddradio
Styra volymen på Google Home