Det går inte att hitta enheten i Familjens Wi-Fi

När du skapar etiketten kan det hända att vissa enheter har konstiga namn. Till exempel kan en mobil eller dator visas som a738b00002. Om du har problem att hitta en viss enhet kan du testa följande:

Proffstips: Appen listar enheterna i ungefärlig användningsordning. Enheter som är anslutna för närvarande och används mest finns högt upp i listan.

1. Slutför konfigureringen

Om du inte hittar en enhet lägger du först till enheterna som du känner igen på etiketten och slutför konfigureringen.

2. Återgå till skärmen för Familjens Wi-Fi

Tryck på ikonen Familjens Wi-Fi på inställningsskärmen för att återvända till huvudskärmen för Familjens Wi-Fi.

3. Identifiera dina enheter

Alla enheter som är anslutna nu och nyligen har varit anslutna till Wi-Fi-nätverket anges under Enheter. Du har två alternativ:

Jämför MAC-adressen (rekommenderas)

Du kan identifiera en enhet med hjälp av MAC-adressen (ett unikt identifieringsnummer). I appen Google Wifi trycker du på en enhet och sedan på de tre prickarna uppe till höger. Tryck på Enhetsinformation för att hitta MAC-adressen.

Kontrollera MAC-adressen på den önskade enheten. Du hittar den vanligen i inställningarna. Om du inte hittar den där kan du googla för att hitta anvisningar. Om MAC-adressen stämmer har du hittat den! Lägg till den på etiketten.

Pausa och kontrollera (rekommenderas i lägre grad)

Testa att pausa en enhet (t.ex. a738b00002) och kontrollera att enheten har pausats. Du kan kontrollera detta genom att öppna en webbläsare (t.ex. Chrome) och testa om det finns någon anslutning.

Fortsätt göra det här för varje namnlös enhet tills du har pausat önskad enhet. Det kan kräva några försök, men det fungerar.

4. Byt namn på enheten

När du har hittat och pausat enheten läser du mer om att byta namn på enheten så att det blir enklare att identifiera den.