To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Jag kan inte hitta eller identifiera enheten i Familjens wifi

När du skapar en grupp för Familjens wifi bör en lista visas med alla enheter som är anslutna till wifi-nätverket eller nyligen har varit det. Vissa enheter kan visas med ett namn som är svårt att känna igen. Till exempel kanske en telefon eller dator visas som a738b00002. Om du har svårt att avgöra vilken enhet som är vilken följer du anvisningarna nedan.

Obs! En enhet kan bara vara med i en grupp. Om du har lagt till en enhet i en grupp tidigare visas den inte längre i listan när du skapar en ny grupp.

I Google Home-appen

Det finns några olika sätt att identifiera en enhet på:

Jämför enhetens MAC-adress med den som står i Google Home-appen (rekommenderas)

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Favoriter  följt av Wifi  följt av Enheter. De enheter som är anslutna och som används mest visas högst upp.
  3. Tryck på den enhet vars MAC-adress du vill se.
  4. På de flesta enheter visas en MAC- eller IP-adress i inställningarna på enheten (inte i Google Wifi- eller Google Home-appen). Jämför siffrorna där med det som visas i Google Home-appen. Om det är samma siffror har du hittat rätt enhet.
Koppla från och kolla
  1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Favoriter  följt av Wifi  följt av Enheter.
  3. En lista över anslutna enheter visas. De enheter som är anslutna och som används mest visas högst upp.
  4. Koppla bort den aktuella enheten från Wi-Fi-nätverket och vänta några minuter. Om ett enhetsnamn försvinner från listan vet du att det var enheten du kopplade bort.