Mitä Google Assistantilta voi kysyä

Google Assistantilta voi kysyä tietoja tai pyytää apua arkipäivän askareisiin.

Kaikki pyynnöt eivät toimi kaikilla kielillä.

Voit kysyä Google Assistantilta jopa "Mitä osaat tehdä?"

Google Assistantin käyttö

Paikalliset tiedot

• Sää: Millainen sää on tänään?
  • Ruoka: Etsi pizzerioita lähistöltä.
  • Aukioloajat: Onko Yliopiston Apteekki vielä auki?
  • Navigointi: Ohjaa kotiin.

Päivän suunnittelu

• Liikenne: Millainen liikennetilanne on työmatkalla?
  • Muistutukset: Muistuta minua pesemään pyykkiä, kun saavun kotiin. Muistuta minua soittamaan äidille joka sunnuntai.
  • Lennot: Onko Unitedin lento 1463 ajallaan?

Googlelta kysyminen

• Pelipäivitykset: Kuka voitti Warriors-pelin?
  • Laskutoimitukset: Paljonko on 20 % 80:stä?
  • Sanakirja: Mitä "gregoriaaninen" tarkoittaa?
  • Käännökset: Miten sanotaan "Hauska tavata" ranskaksi?
  • Raha-asiat: Mikä on S&P 500:n tilanne tänään?
  • Muunnokset: Kuinka monta kilometriä on mailissa?
  • Haku: Hae kesälomaideoita.
  • Kuvahaku: Etsi kuvia kissanpennuista.
  • Verkkovastaus: Miten viinitahra poistetaan matosta?

Median toistaminen

• Musiikin soittaminen: Soita jazz-musiikkia.
  • Podcastit: Toista This American Lifen uusin jakso.
  • Uutiset: Toista uutiset. Mitkä ovat tuoreimmat uutiset?

Hauskanpito

• Tutustu Assistantiin: Näetkö unia? Mikä on lempivärisi?
  • Pelit: Pelataan peliä. Kysy triviakysymys.
  • Viihde: Kerro vitsi. Kerro jotain mielenkiintoista.
  • Tietoja eläimistä: Kerro minulle kirahveista. Mikä on päivän eläin?

Tietyillä laitteilla

Puhelimella tai tabletilla

Kommunikointi

• Puhelut: Soita äidille. Soita Petrille kaiutin päällä. Soita videopuhelu.
  • Duo: Soita äidille. Soita olohuoneen Smart Displayihin.
  • Vain puhelimilla:
    • Tekstiviestit: Lähetä Millalle tekstiviesti "Nähdään viideltä".
    • Sähköpostit: Lähetä sähköposti.
    • WhatsApp: Lähetä Samille WhatsApp-viesti.

Laitteen käyttö

• Asetusten muuttaminen: Laita Wi-Fi päälle. Lisää äänenvoimakkuutta. Vähennä kirkkautta.
  • Puhelimen hallinnointi: Laita taskulamppu päälle. Ota kuva.
    • Huom. Kuvien ottaminen Google Assistantilla saattaa olla mahdollista laitevalmistajasta riippuen.
  • Sovelluksista etsiminen: Hae tabletteja Amazonista. Hae Kanye Westiä Twitteristä.
  • Valokuvat: Näytä rantakuvani.

Päivän suunnittelu

• Herätykset: Aseta herätys aamuseitsemäksi.
  • Varaukset: Varaa pöytä kahdelle [ravintolasta] perjantaiksi.

Asioiden hoitaminen

• Ostokset: Lisää murot ostoslistalle.
  • Lahjoitukset: Lahjoita 5 € [järjestölle].

Vinkki: Jos haluat tehdä kahta asiaa yhtä aikaa, yhdistä kaksi pyyntöä ja-sanalla. Voit esimerkiksi sanoa "Hei Google, sammuta valot ja laita TV päälle". Tällä hetkellä voit tehdä kaksi asiaa kerralla vain, jos käytät Assistantia englanniksi.

Kaiuttimella tai Smart Displaylla

Kodin älylaitteiden hallinta

• Valot: Himmennä olohuoneen valot.
  • Termostaatit: Aseta lämpötilaksi 21 astetta. Laske lämpötilaa kaksi astetta.

Päivän suunnittelu

• Herätykset: Aseta herätys aamuseitsemäksi.
  • Varaukset: Varaa pöytä kahdelle [ravintolasta] perjantaiksi.

Kommunikointi

• Puhelut (vain Smart Displayt): Soita äidille. Soita Petrille kaiutin päällä. Soita videopuhelu.
  • Duo (vain Smart Displayt): Soita äidille. Soita olohuoneen Smart Displayihin.

Vinkki: Jos haluat tehdä kahta asiaa yhtä aikaa, yhdistä kaksi pyyntöä ja-sanalla. Voit esimerkiksi sanoa "Hei Google, sammuta valot ja laita TV päälle". Tällä hetkellä voit tehdä kaksi asiaa kerralla vain jos käytät Assistantia englanniksi.

Televisiolla

Katsele TV:tä

• Elokuvat ja TV-ohjelmat: Toista Stranger Things Netflixistä.
  • Videoklipit: Toista kissavideoita.
  • Sovellukset: Avaa YouTube.
  • Haku: Etsi komediasarjoja.
  • Tiedot: Kerro minulle Game of Thronesista.

Hallinta

• Toisto: Keskeytä. Pysäytä. Jatka.
  • Äänenvoimakkuus: Kovempaa. Hiljempaa.
  • Virta: Sammuta.
Kellolla

Kommunikointi

Seuraavat äänikomennot käyttävät puhelinta, ellei sinulla ole LTE-yhteyttä käyttävää kelloa.

• Tekstiviestit: Lähetä Millalle tekstiviesti "Nähdään viideltä".
  • Sähköpostit: Lähetä sähköposti Samille.

Kuntoilu

• Juoksu: Seuraa juoksulenkkiäni.
  • Pyöräily: Aloita pyörälenkki.
  • Askelmäärä: Kuinka monta askelta olen ottanut?
  • Syke: Mikä on sykkeeni?
Pixel 4:llä ja uudemmilla malleilla

Valokuvien ottaminen, hakeminen ja jakaminen

• "Näytä kuvani New Yorkista"
  • "Ota selfie" ja sano sitten "Jaa tämä Ristolle"
  • "Ota kuva 10 sekunnin päästä"

Puhelimen asetusten muuttaminen

• "Laita taskulamppu päälle"
  • "Ota kuvakaappaus"
  • "Laita Älä häiritse ‑tila päälle"
  • "Laita Bluetooth päälle"

Puheluiden soittaminen ja viestien lähettäminen

• "Soita äidille"
  • "Kerro Tiinalle, että olen viisi minuuttia myöhässä"
  • "Lähetä Antille tekstiviesti Älä unohda hakea maitoa kotimatkalla"
  • Sano chat-keskustelussa "Vastaa: olen tulossa"

Sovellusten avaaminen

• "Avaa Kääntäjä"
  • "Hae joogatunteja YouTubesta" ja sano sitten "Jaa tämä äidille"
  • "Etsi hotelleja San Diegosta Mapsissa"
  • "[Artistin nimi] YouTube Musicissa"
  • "Näytä Marikan sähköpostit Gmailissa"

Verkkosivustojen avaaminen Chromessa

Voit pyytää uutta Google Assistantia avaamaan tietyn sivuston Chrome-sovelluksessa.

• "Siirry sivustolle [sivuston nimi]"
  • "Avaa [sivuston nimi]"

Tee hakuja sovelluksissasi tai verkkosivustoillasi

Kun käytät sovellusta tai verkkosivusto on avattuna Chromessa, voit pyytää uutta Google Assistantia auttamaan sinua erilaisissa tehtävissä. Se voi esimerkiksi etsiä sinulle tietyn videon katsottavaksi tai auttaa sinua löytämään haluamasi viestin. Se toimii saumattomasti useiden sovellusten kanssa, ja kehitämme sovellusintegraatioita myös jatkossa. Esimerkki:

• Kun YouTube-sovellus on avattu, sano "Hae kissavideoita".
  • Kun Google Kuvat ‑sovellus on avattu, sano "Näytä minulle kuvia New Yorkista". Sano sitten "Näytä kuvat Keskuspuistosta".
  • Kun reseptisivusto on avoinna Chromessa, sano "Hae suklaakeksireseptejä, joissa käytetään pähkinöitä".
  • Kun matkustussovellus on auki, sano [hotellit Pariisissa]