To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Content beperken op je Google Nest-speakers en -schermen

Met de contentfilters van de Google Home-app kun je voorkomen dat expliciete muziek- en videocontent van YouTube en andere muziek- en radioservices wordt afgespeeld via Google Nest en andere speakers en schermen met de Assistent. Gebruik ouderlijk toezicht om te beperken tot welke content kinderen toegang hebben.

Filters maken deel uit van de Digitaal welzijn-tools van de Google Home-app en helpen je het gebruik van de speakers en schermen van je gezin te beheren.

Tip: Als je het Google-account van je kind beheert in Family Link, kun je ouderlijk toezicht instellen op Google Assistent-apparaten.

Belangrijk: Geen enkel filter is 100% effectief, maar deze filters helpen je de toegang tot niet-gezinsvriendelijke content beheren.

Filters instellen

1. Open de Google Home-app .
  2. Tik op Instellingen  en dan Digitaal welzijn en dan Instellen of Apparaatfilter toevoegen.

Opmerking: Digitaal welzijn werkt alleen goed als je apparaten en apps up-to-date zijn.

Hoe filters werken

Je kunt kiezen of filters van invloed zijn op iedereen die je apparaat gebruikt of alleen op gasten en kinderen met een Family Link-account. Je kunt filters toepassen op een specifiek apparaat of op alle ondersteunde apparaten.

Belangrijk: Zelfs als je video- en andere contentfilters aanzet, kun je nog steeds video's en andere content openen via nieuws, podcasts en websites. Als je bijvoorbeeld video's blokkeert, maar websites toestaat, kunnen mensen nog steeds video's openen via websites.

Video

• Alle video's toestaan: Je apparaat laat alle ondersteunde video's zien.
  • Alleen gefilterde video's toestaan: Je apparaat laat alleen video's uit de door jou gekozen videoservices zien.
  • Alle video's blokkeren: Je apparaat laat geen video's zien.

Muziek

Belangrijk: Ongeacht je instellingen voor muziekfilters zijn audioboeken en radiozenders van services zoals iHeartRadio en TuneIn altijd beschikbaar.

• Alle muziek toestaan: Je apparaat laat alle muziek horen.
  • Alleen niet-expliciete muziek toestaan: Op je apparaat kun je kiezen uit muziekservices die niet-expliciete nummers afspelen.
  • Alle muziek blokkeren: Je apparaat laat geen muziek horen.

Nieuws

• Nieuws toestaan: Je apparaat speelt al het ondersteunde nieuws af.
  • Nieuws blokkeren: Je apparaat speelt geen nieuws af.

Podcasts

• Podcasts toestaan: Je apparaat laat alle ondersteunde podcasts horen.
  • Podcasts blokkeren: Je apparaat laat geen podcasts horen.

Gesprekken

• Gesprekken toestaan: Je kunt ondersteunde audio- en videogesprekken voeren via je apparaat.
  • Alle gesprekken blokkeren: Je kunt niet (video)bellen met je apparaat. Dit blokkeert geen spraakberichten die je naar je gezin of in je huis laat omroepen.

Antwoorden van de Google Assistent

• Antwoorden toestaan: je apparaat kan reageren met elk ondersteund antwoord.
  • Antwoorden beperken: Je apparaat reageert alleen op algemene vragen zoals vragen over de tijd en het weer.

Websites

Belangrijk:

• Dit filter is alleen beschikbaar op apparaten met de Assistent. Als je een account dat onder toezicht staat voor een kind jonger dan 13 jaar (of de toepasselijke leeftijd in je land) koppelt aan je apparaat met de Assistent, kan het web geblokkeerd worden, tenzij je websites toestaat.
  • Apparaten met de Google Assistent kunnen het web openen via de SafeSearch-technologie, die expliciete websites kan blokkeren. Bepaalde apparaten van derden ondersteunen SafeSearch niet. Als je websites op deze apparaten van derden toestaat, kunnen mensen die apparaten met de Assistent van derden gebruiken, het web niet bekijken met SafeSearch.
  • Websites toestaan: Je apparaat met de Assistent opent websites.
  • Websites blokkeren: Je apparaat met de Assistent opent geen websites.

Waarom internet of een website mogelijk niet beschikbaar is

Aanvullende instellingen voor YouTube, YouTube Music en YouTube TV

De beperkte modus aanzetten voor YouTube Music en YouTube-video's zoeken

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Favorieten  of Apparaten .
  3. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  4. Tik op Instellingen  en dan Meldingen en digitaal welzijn en dan YouTube-instellingen.
  5. Zet onder Beperkte modus gebruiken de optie Beperken voor mij of Beperken als iemand niet wordt herkend aan.

Meer informatie over de beperkte modus van YouTube

Contentfilters voor YouTube TV aanzetten

Je kunt alleen programma's met de classificaties YT-Y, YT-G, G en PG toestaan.

Opmerking: YouTube TV is beschikbaar in de Verenigde Staten.

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Favorieten  of Apparaten .
  3. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  4. Tik op Instellingen  en dan Meldingen en digitaal welzijn en dan YouTube-instellingen.
  5. Ga naar Content filteren voor YouTube TV en zet Filteren voor mij uit.

Volgende video automatisch afspelen uitzetten voor YouTube

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Favorieten  of Apparaten .
  3. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  4. Tik op Instellingen  en dan Meldingen en digitaal welzijn en dan YouTube-instellingen.
  5. Tik onder Volgende video automatisch afspelen op Uitzetten voor mij of Uitzetten als iemand niet wordt herkend.