Lyssna på nyheter

Med Google Home kan du lyssna på huvudnyheterna, få senaste nytt inom en viss nyhetskategori (till exempel sport, väder, ekonomi, teknik o.s.v.) eller be om nyheter om ett enskilt ämne.

Be om nyheter

Här hittar du några sätt att prata med Google-assistenten på Google Home när du väljer och lyssnar på nyhetsrapporteringar och huvudrubriker:

Om du vill göra detta: Säg ”Ok Google” eller ”Hey Google” följt av:
Lyssna på de senaste nyheterna ”Berätta det senaste”, ”Lyssna på nyheterna” eller ”Vad är senaste nytt?”
Lyssna på nyheter från en viss nyhetskälla  ”Lyssna på [nyhetsprogram eller podcast]” eller ”Spela upp [nyhetsprogram eller podcast]”
Lyssna på nyheter om ett visst ämne  ”Lyssna på nyheter om ESA”, ”Spela upp det senaste om allsvenskan” eller ”Läs upp rubriker om Google”
Lyssna på de senaste nyheterna om en viss nyhetskategori ”Vad är senaste nytt om sport/finans/teknik?”
Pausa  ”Pausa” eller ”pausa nyheterna”
Fortsätt ”Återuppta” eller ”Fortsätt spela”
Stoppa ”Stoppa” eller ”Stoppa nyheterna”
Ändra uppspelningshastigheten  ”Spela upp i två gånger hastigheten”, ”Spela upp långsammare/snabbare”, ”Spela upp dubbelt så snabbt” eller ”Spela upp hälften så snabbt”
Spela upp nästa nyhet   ”Nästa” eller ”Hoppa över”.
Spola tillbaka  ”Spola tillbaka” eller ”Spola tillbaka [x] sekunder/minuter”
Ta reda på vad som spelas upp (nyheter) ”Vad är det som spelas upp?”
”Vilka nyheter är det som spelas upp?”

Andra sätt att styra nyheter

Du kan också styra nyheterna genom att trycka på Google Home-enheten eller genom att använda Google Home-appen.

Med Google Home-enheten
Google Home Google Home
Gör det här: Genom att trycka så här på enheten: Bild
Spela upp/pausa/stoppa alarm eller timer   Tryck en gång på enhetens ovansida
Höja volymen

Svep medsols på enhetens ovansida.

Obs! Detta ändrar bara volymen för medier. Du kan när som helst ändra timer- och alarmvolymen i Google Home-appen.

Sänka volymen

Svep motsols på enhetens ovansida.

Obs! Detta ändrar bara volymen för medier och Google Assistent. På volymnivå 0 är alla medier tysta, men Google-assistenten talar fortfarande på den lägsta nivån.  Volymen för alarm och timer ändras inte.

Tala in din förfrågan  Tryck länge på enhetens ovansida
Aktivera/inaktivera mikrofonen

Tryck på avstängningsknappen för mikrofonen på enhetens baksida

Obs! Om du stänger av mikrofonen kan Google Home inte lyssna eller svara. Mikrofonen måste vara aktiverad om du ska kunna interagera med Google Home.

Återställa enheten till standardinställningarna Tryck och håll kvar fingret på återställningsknappen på baksidan av Google Home.
Stänga av strömmen Dra ur kontakten till Google Home.
Google Home Mini Google Home Mini
Gör det här: Genom att trycka så här på Google Home Mini: Bild

Spela upp/pausa/stoppa medier eller avsluta ett telefonsamtal

Tryck länge på valfri sida av Mini.

Stoppa alarm eller timer som ringer

Tryck på valfri sida av Mini.

Höja volymen

Tryck på höger sida av Mini.

Tryck till volymnivå 10 om du vill ha maxvolym.

Obs! Detta ändrar bara volymen för medier och Google Assistent. På volymnivå 0 är alla medier tysta, men Google-assistenten talar fortfarande på den lägsta nivån.  Volymen för alarm och timer ändras inte.

Sänka volymen

Tryck på vänster sida av Mini.

Sammanlagt 10 tryck stänger av allt ljud utom för Google-assistenten.

Obs! Detta ändrar bara volymen för medier och Google Assistent. På volymnivå 0 är alla medier tysta, men Google-assistenten talar fortfarande på den lägsta nivån.  Volymen för alarm och timer ändras inte.

Aktivera/inaktivera mikrofonen

Aktivera/inaktivera mikrofonen med reglaget bredvid strömsladden. Reglaget är orange när mikrofonen är inaktiverad.

Obs! Om du stänger av mikrofonen kan Google Home inte lyssna eller svara. Mikrofonen måste vara aktiverad om du ska kunna interagera med Google Home.

Återställa enheten till standardinställningarna

Tryck och håll kvar fingret på återställningsknappen under strömsladden på Minis undersida. Titta efter en cirkel som etsats in i basen.

Håll ned den i ungefär 12 sekunder.

Stänga av strömmen Dra ur kontakten till Mini.
Tala in din förfrågan

Obs! Du kan inte tala in en förfrågan till assistenten genom att trycka och hålla kvar fingret på Minis ovansida.

Säg i stället ”Ok Google” och tala in den.

Google Home Max Google Home Max
Gör det här: Genom att trycka så här på Google Home Max: Bild

Spela upp/pausa/stoppa medier.

Stoppa alarm eller timer som ringer

Avsluta ett samtal

Horisontell placering: Tryck på linjen på ovansidan av Max.

Vertikal placering: Tryck på linjen på högra sidan av Max.

Höja volymen

Horisontell placering: Svep från vänster till höger längs linjen ovanpå Max.

Vertikal placering: Svep uppåt längs linjen på höger sida av Max.

Sänka volymen

Horisontell placering: Svep från höger till vänster längs linjen ovanpå Max.

Vertikal placering: Svep nedåt längs linjen på höger sida av Max.

Aktivera/inaktivera mikrofonen

Aktivera/inaktivera mikrofonen med reglaget på baksidan av Max. Reglaget är orange när mikrofonen är inaktiverad. Du kan inte aktivera eller inaktivera mikrofonen med rösten eller Google Home-appen.

Obs! När du inaktiverar mikrofonen:

• Google Home kan inte lyssna eller svara. Mikrofonen måste vara aktiverad om du ska kunna interagera med Google Home.
  • Rumsanpassad equalizer stängs av.
Återställa enheten till standardinställningarna

Tryck och håll kvar fingret på återställningsknappen ovanför strömsladden på baksidan av Max. Titta efter en liten grå knapp.

Håll ned den i ungefär 12 sekunder.

Stänga av strömmen Dra ur kontakten till Max.

Google Nest Hub

Ändra volymen på alla högtalare i en grupp

1. Tryck på det aktiva mediekortet på startskärmen för Nest Hub. Tryck sedan på skärmen en gång till så att mediekontrollerna visas.
  2. Öppna volymkontrollerna genom att trycka på högtalargruppens namn nere till vänster på skärmen.
  3. Ändra volymen för högtalargruppen genom att svepa gruppreglaget åt höger eller vänster.

Ändra volymen på en högtalare i en grupp

1. Tryck på det aktiva mediekortet på startskärmen för Nest Hub. Tryck sedan på skärmen en gång till så att mediekontrollerna visas.
  2. Öppna volymkontrollerna genom att trycka på högtalargruppens namn nere till vänster på skärmen.
  3. Ändra volymen för en högtalare genom att svepa dess reglage åt höger eller vänster.
Med Google Home-appen
  1. Kontrollera att mobilen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som Google Home-enheten.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Välj Google Home-enhet på startskärmen .
  4. Nyheterna och titlarna som spelas upp just nu visas på enhetskortet.
  5. Du kan stoppa, pausa, återuppta och justera volymen för nyheterna från enhetskortet på samma sätt som du styr musiken.

Ange standardnyhetstjänst på Google Home

Ange vilken nyhetstjänst du vill använda som standard på Google Home
  1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Konto nere till höger på startskärmen.

3. Tryck på Inställningar följt av  fliken Tjänster följt av Nyheter.

Så här ändrar du ordningen i listan:

1. Tryck på Ändra ordning följt av tryck länge på markeringen bredvid nyhetskällan. Dra nyhetskällan uppåt eller nedåt.

Så här anpassar du listan:

1. Om du vill lägga till en nyhetskälla trycker du på Lägg till nyhetskällor följt av bockmarkeringen bredvid nyhetskällan du vill lägga till.
  2. Om du vill ta bort en nyhetskälla trycker du på X bredvid nyhetskällan du vill ta bort.
  1. Tryck på nedåtpilen bredvid namnet på det aktuella inloggade Google-kontot.
    1. Om kontot du vill länka finns i rullgardinsmenyn väljer du det.
    2. Om du behöver länka ett helt nytt Google-konto fortsätter du till nästa steg.
  2. Tryck på Hantera konton följt av Lägg till konto.
Lägg till nyhetskällor
  1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.

2. Tryck på Konto  nere till höger på startskärmen.

3. Kontrollera att Google-kontot som visas är kontot som du använde när du konfigurerade Google Home-enheten. Du byter konto genom att klicka på triangeln till höger om kontonamnet.

4. Tryck på Inställningar  följt av rulla ned till Lägg till nyhetskällor.

5. Välj de nyhetskällor som önskas.

Obs! Om du vill se nyhetskällor på andra språk ändrar du språkinställningen högst upp på skärmen.

Nyhetskategorier som stöds

Allmänt

Ekonomi

Teknik Teknik
Sport Hälsa
Världen Konst och livsstil
Politik Nöje
Lokalt

Felsökning

Om du inte hör de nyheter du förväntat dig gör du följande:

1. Kontrollera att du har valt standardnyhetstjänst.
  2. Var mer specifik i din begäran.