Meer informatie over gegevensbeveiliging en privacy op apparaten die werken met de Assistent

We nemen je privacy zeer serieus. Je kunt zelf bepalen welke informatie wordt opgeslagen en gedeeld met Google. Hier geven we meer informatie over hoe we je gegevens verzamelen en beveiligen wanneer je de Google Home gebruikt. Lees ook hoe Google zich inzet voor privacy in huis.

Gegevens verzamelen

Hoe komt de Google Home aan informatie over mij?

Je kunt je persoonlijke voorkeuren en andere informatie delen via de instellingen voor de Google Home en door je spraakinteracties met de Google Assistent.

Welke gegevens verzamelt Google?

Google verzamelt gegevens die bedoeld zijn om onze services sneller, slimmer, relevanter en nuttiger voor je te maken. De Google Home leert in de loop van de tijd betere en persoonlijkere suggesties en antwoorden te bieden. Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie.

Welke gegevens verzamelt Google wanneer ik Google toestemming geef om crashrapporten en gebruiksstatistieken te gebruiken om mijn apparaat te verbeteren?

Je kunt hier lezen welke gegevens worden verzameld wanneer je ervoor kiest apparaatgegevens en crashrapporten te delen via de instelling 'Help je apparaat te verbeteren'.

Kan de Google Home informatie ophalen uit mijn andere apps en deze apps gebruiken en bedienen?

De Google Home gebruikt informatie waartoe je de Google Home toegang verleent om betere, nuttigere antwoorden te bieden via de Google Assistent. Wanneer je ervoor kiest services van derden te gebruiken via de Google Home, kunnen deze services informatie met de Google Home delen op basis van hun eigen privacybeleid.

Heeft de Google Home toegang tot mijn zoek- en locatiegeschiedenis?
Ja. Als je de Google Home hiervoor toestemming hebt gegeven, heeft de Google Home toegang tot je zoekgeschiedenis om je betere, nuttigere antwoorden te geven.  Tijdens de configuratie vraagt de Google Home je om je adres op te geven. Als je ervoor kiest dit niet te doen, schat de Google Home je locatie bij benadering op basis van je IP-adres en andere signalen, zodat het apparaat wekkers kan instellen voor de juiste tijdzone en je relevante weers- en verkeersinformatie kan bieden.
Wat weet de Google Home over mij?
Als je ervoor hebt gekozen om informatie met Google te delen, gebruikt Google die informatie, samen met je Google-geschiedenis, om je beter te helpen met aanpassingen zoals je naam en interesses. Je kunt je geschiedenis verwijderen, waardoor de personalisatie van functies zoals de Google Assistent wordt beperkt. Je kunt je geschiedenis met de Google Assistent bekijken in 'Mijn activiteit' via de Google Home-app of online op myactivity.google.com. Je hebt volledige controle over je gegevens en kunt de geschiedenis op elk gewenst moment verwijderen.

Gegevensgebruik

Wat doet Google met de verzamelde gegevens?
We gebruiken de gegevens met name om onze services sneller, slimmer en nuttiger voor je te maken, bijvoorbeeld door betere zoekresultaten en tijdige verkeersupdates te leveren. Aan de hand van de gegevens kunnen we je ook beter beschermen tegen malware, phishing en andere verdachte activiteit. We waarschuwen je bijvoorbeeld wanneer je gevaarlijke websites probeert te bezoeken. Ook gebruiken we je gegevens op plaatsen waar we advertenties weergeven om advertenties weer te geven die relevant en nuttig zijn en om onze services voor iedereen gratis te houden. De Google Home leert in de loop van de tijd betere en persoonlijkere suggesties en antwoorden te bieden. Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie.Lees ook hoe Google zich inzet voor privacy in huis, met name om inzicht te krijgen in hoe we het gebruik van sommige van je gegevens voor het personaliseren van advertenties beperken.

Gegevensopslag

Waar slaat Google mijn gegevens op?
Google bewaart gegevens over je interacties met de Google Assistent op de servers in zijn datacenters. Ga naar https://www.google.com/about/datacenters/ voor meer informatie. Je kunt je eerdere interacties met de Google Assistent bekijken en verwijderen in Mijn activiteit.
Hoelang bewaart Google mijn gegevens?
De geschiedenis van je spraakinteracties met de Google Assistent via de Google Home wordt opgeslagen totdat je ervoor kiest deze te verwijderen.
Kan ik bekijken wat ik de Google Home heb gevraagd? /Kan ik bekijken wat de Google Home heeft gehoord?
Je kunt de Assistent-geschiedenis bekijken op de pagina 'Mijn activiteit' (myactivity.google.com) or of via de link 'Mijn activiteit' in de Google Home-app om te zien wat je hebt gevraagd en deze gegevens desgewenst te verwijderen. Bekijk hier meer informatie over de Google Assistent en de keuzes die je hebt.
Hoe wijzig ik wat de Google Home over mij weet?
Je kunt de informatie waartoe je de Google Home toegang verleent, bewerken in je instellingen. Je kunt de geschiedenis van je spraakinteracties ook verwijderen in Mijn activiteit.

Gegevensbeveiliging

Zijn mijn gegevens veilig bij Google?
Je veiligheid is voor ons het belangrijkst. Als je gegevens niet veilig zijn, zijn deze ook niet privé. Daarom zorgen we ervoor dat Google-services worden beschermd door een van 's werelds meest geavanceerde beveiligingsinfrastructuren.

Gegevensverwijdering

Wat gebeurt er met mijn gegevens als ik de Google Home verwijder/mijn account verwijder/mijn telefoon kwijtraak?
Je kunt de Assistent-geschiedenis bekijken op de pagina 'Mijn activiteit' (myactivity.google.com) of via de link 'Mijn activiteit' in de Google Home-app om te zien wat je hebt gevraagd en deze gegevens desgewenst te verwijderen.
Bewaart Google nog steeds een kopie als ik mijn locatie-/zoek-/gespreksgeschiedenis verwijder?
Wanneer je items uit 'Mijn activiteit' verwijdert, worden ze definitief verwijderd uit je Google-account. Google kan wel servicegerelateerde informatie over je account (zoals welke Google-producten je gebruikt en wanneer) bewaren om spam en misbruik te voorkomen en onze services te verbeteren. Meer informatie over de gegevens die we verzamelen en waarom we dit doen.
Hoe verwijder ik mijn zoek-/locatie-/gespreksgeschiedenis en spraakopnamen?
Je kunt je activiteit verwijderen via de Google Home-app of via myactivity.google.com.

Privacy

Neemt de Google Home al mijn gesprekken op?
Nee. De Google Home luistert binnen korte fragmenten (van enkele seconden) naar het hotword. Deze fragmenten worden verwijderd als het hotword niet wordt gedetecteerd. Er wordt geen informatie naar Google verstuurd totdat het hotword wordt herkend. Wanneer de Google Home detecteert dat je 'Oké Google' of 'Hey Google' hebt gezegd of dat je fysiek op de bovenkant van je Google Home-apparaat hebt gedrukt, gaan de ledlampjes bovenop het apparaat branden om je te laten weten dat er een opname plaatsvindt. De Google Home neemt op wat je zegt en stuurt die opname (inclusief de hotword-opname van enkele seconden) naar Google om op je verzoek te reageren. Je kunt deze opnamen op elk gewenst moment verwijderen via 'Mijn activiteit'.

Als je contact hebt met de Assistent via je stem, kunnen we de tekst van die interacties gebruiken om advertenties af te stemmen op je interesses. Je kunt in de Google-instellingen altijd de advertenties beheren die je ziet. Ook kun je je volledig afmelden voor het personaliseren van advertenties. Bekijk hier meer informatie over de Google Assistent en de keuzes die je hebt.

Wie kan mijn locatie-/zoek-/gespreksgeschiedenis horen?
Iedereen die zich in de buurt van je Google Home-apparaat bevindt, kan informatie bij het apparaat opvragen. Als je de Google Home toegang hebt gegeven tot je agenda's, Gmail of andere persoonlijke gegevens, kunnen mensen je Google Home-apparaat naar die informatie vragen. De Google Home krijgt ook informatie over jou via je andere interacties met Google-services.
Deelt de Google Home mijn informatie met anderen / mijn contacten / Google / andere apps / adverteerders / andere bedrijven?
We verkopen je persoonlijke gegevens niet. Soms delen we informatie met derden. Wanneer en hoe we dat doen, staat beschreven in het privacybeleid van Google. Als je via de Google Home een service van een bedrijf zoals Uber aanvraagt, verzenden we de informatie die je aan die service hebt verstrekt om een boeking te voltooien of een rit te bevestigen. In deze gevallen hebben we je eerder toestemming gevraagd om dergelijke informatie met die service te delen.
Hoe schakel ik de Google Home uit?
Als je de Google Home volledig wilt uitschakelen, haal je de stekker uit het stopcontact.

Google-account en -instellingen

Wat gebeurt er als ik mijn Google-account aan de Google Home koppel?
De Google Home heeft een Google-account nodig om te functioneren en je zoekgeschiedenis op de Google Home wordt weergegeven in de zoekgeschiedenis van dat account.  Als je de Google Home toestemming geeft, kan de Google Home ook toegang krijgen tot je gegevens die zijn opgeslagen in andere Google-services, zoals Agenda en Gmail, om je vragen te beantwoorden.
Hoe verwijder ik mijn Google-account?

Services

Opmerking: De hieronder genoemde services omvatten geen services voor muziek, bediening voor in huis, nieuws en video die werken met de Google Home.

Verkoopt de Google Home mijn informatie aan anderen / mijn contacten / Google / andere apps / adverteerders / andere bedrijven?
We verkopen je persoonlijke gegevens niet. Soms delen we informatie met derden. Wanneer en hoe we dat doen, staat beschreven in het privacybeleid van Google. Als je via de Google Home een service van een bedrijf zoals Uber aanvraagt, verzenden we de informatie die je aan die service hebt verstrekt om een boeking te voltooien of een rit te bevestigen. In deze gevallen hebben we je eerder toestemming gevraagd om dergelijke informatie met die service te delen.
Kunnen services mijn interactiegeschiedenis opslaan?
Een service kan informatie uit eerdere interacties met jou (ook als deze op andere Google Home-apparaten hebben plaatsgevonden) gebruiken om je sneller en gemakkelijker te helpen.
Een service die je aanbevelingen voor concerten in jouw regio stuurt, kan bijvoorbeeld je muziekvoorkeuren onthouden, zodat je deze niet elke keer hoeft aan te geven.
Van alle services wordt vereist dat deze een privacybeleid hanteren waarin wordt uitgelegd welke informatie wordt geregistreerd en hoe deze wordt gebruikt. In het privacybeleid moet ook worden uitgelegd hoe je kunt beheren op welke manier de service je informatie gebruikt. Als je het privacybeleid van een bepaalde service wilt lezen, dan vind je het op de pagina van de service in de Google Home-app.
Kan een service mijn Google-accountgegevens opvragen?

Voordat een service de gegevens in je account (zoals je e-mailadres, naam of contacten) kan bekijken, vraagt de service je om toestemming. Zonder je toestemming delen we geen persoonlijke gegevens (zoals je naam, e-mailadres of adres) met een service.

Als je bijvoorbeeld een service gebruikt om lokale loodgieters te vinden, kan deze het volgende vragen:
'Ik moet je adres opvragen bij Google om een loodgieter in de buurt aan te bevelen. Is dat goed?'
Je kunt het verzoek accepteren of weigeren.

Slaat Google mijn gespreksgeschiedenis met externe services op?
Ja, we slaan je gesprekken op om onze services sneller, slimmer en nuttiger voor je te maken, en ook om je beter te beschermen tegen malware, phishing en andere verdachte activiteit. Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie.
Je kunt je gespreksgeschiedenis bekijken en verwijderen via de pagina Mijn activiteit van je Google-account. Meer informatie over hoe je activiteiten verwijdert die zijn opgeslagen in 'Mijn activiteit'.
Ontvangt de externe serviceprovider een audio-opname van wat ik heb gezegd?
Nee. Google maakt wel een transcript van wat je zegt en stuurt de tekst, maar niet de audio, naar de externe serviceprovider.