Mer om datasäkerhet och integritet på enheter som kan användas med Google Assistent

Vi tar din sekretess på allvar. Du styr vilken information som lagras och delas med Google. Läs mer om hur vi samlar in och skyddar din data när du använder Google Home. Läs även Googles åtagande gällande sekretess i hemmet.

Insamling av data

Hur får Google Home information om mig?

Du kan dela dina inställningar och andra uppgifter i inställningarna för Google Home och via dina röstinteraktioner med Google-assistenten.

Vilken typ av data samlar Google in?

Google samlar in data vars syfte är att göra våra tjänster snabbare, smartare, relevantare och mer användbara för dig. Med tiden lär sig Google Home och kan ge dig bättre förslag och svar som är mer anpassade efter dig. Du kan läsa mer i Googles sekretesspolicy.

Vilka uppgifter samlar Google in när jag tillåter att Google använder felrapporter och användarstatistik för att förbättra enheten?

Nedan hittar du de uppgifter som samlas in när du delar enhetsstatistik och felrapporter via inställningen Hjälp till att förbättra enheten.

Kan Google Home få uppgifter från, använda eller styra andra appar?

Med hjälp av de uppgifter du ger Google Home åtkomst till kan Google-assistenten ge dig bättre och mer användbara svar. När du väljer att använda tjänster från tredje part med Google Home kan tjänsterna dela uppgifter med Google Home i enlighet med tjänsternas sekretesspolicyer.

Har Google Home åtkomst till min sök- eller platshistorik?
Ja. Om du har gett Google Home åtkomst till sökhistoriken används den till att ge dig bättre och mer användbara svar.  Google Home ber dig att ange adress under konfigurationen. Om du väljer att inte göra det uppskattar Google Home din ungefärliga plats med hjälp av IPA-adressen och andra signaler och kan på så sätt ställa in alarm på rätt tidszon och tillhandahålla mer relevant väder- och trafikinformation.
Vad vet Google Home om mig?
Om du har valt att dela uppgifter med Google används uppgifterna tillsammans med historiken i Google för att underlätta anpassningar som ditt namn och dina intressen. Du kan radera historiken, men då begränsas den anpassade användningen i funktioner som Google-assistenten. Du hittar historiken för Google-assistenten under Min aktivitet i Google Home-appen och online på myactivity.google.com. Du styr över din data och kan radera historiken när du vill.

Dataanvändning

Vad händer med den data som Google samlar in?
Först och främst använder vi data för att göra våra tjänster snabbare, smartare och mer användbara för dig. Tack vara den kan vi till exempel tillhandahålla bättre sökresultat och snabba trafikuppdateringar. Med denna data skyddas du även från skadlig programvara, nätfiske och annan misstänkt aktivitet. Vi varnar dig till exempel när du försöker besöka farliga webbplatser. Vi använder dessutom data för att visa annonser som är relevanta och användbara på ytor där vi visar annonser. På så sätt kan vi se till att våra tjänster är kostnadsfria för alla. Med tiden lär sig Google Home och kan ge dig bättre förslag och svar som är mer anpassade efter dig. Du hittar mer information i Googles sekretesspolicy.Läs även Googles åtagande gällande sekretess i hemmet, särskilt om du vill förstå hur vi begränsar användningen av vissa av dina uppgifter för personliga annonspreferenser.

Datalagring

Var sparas min data?
Google lagrar data om dina interaktioner med Google-assistenten på sina servrar, vilka finns i datacenter. Du kan läsa mer på https://www.google.com/about/datacenters/. I Min aktivitet kan du visa och radera tidigare interaktioner med Google-assistenten.
Hur länge lagrar Google min data?
Historik över dina röstinteraktioner med Google-assistenten via Google Home och sparas tills du väljer att radera den.
Kan jag se vad jag har frågat Google Home eller vad Google Home har hört?
Du kan se historiken för assistenten i Min aktivitet (myactivity.google.com) eller via länken till Min aktivitet i Google Home-appen. Där kan du se vilka frågor du har ställt och ta bort dem om du vill. Läs mer om Google Assistent och vilka val du kan göra här.
Hur ändrar jag det Google Home vet om mig?
I inställningarna kan du redigera uppgifterna du har gett Google Home åtkomst till. Du kan även radera historiken över röstinteraktioner i Min aktivitet.

Datasäkerhet

Lagras min data på ett säkert sätt med Google?
Din säkerhet är högsta prioritet i allt vi gör. Om din data inte är skyddad är den inte privat. Därför ser vi till att Googles tjänster är skyddade av en av världens mest avancerade säkerhetsinfrastrukturer.

Radera data

Vad händer med mina uppgifter om jag avinstallerar Google Home, raderar mitt konto eller tappar bort mobilen?
Du kan se historiken för assistenten i Min aktivitet (myactivity.google.com) eller via länken till Min aktivitet i Google Home-appen. Där kan du se vilka frågor du har ställt och ta bort dem om du vill.
Sparar Google en kopia av min plats-, sök- eller konversationshistorik om jag tar bort den?
När du tar bort objekt från Min aktivitet tas de bort permanent från Google-kontot. Google kan dock behålla tjänsterelaterade uppgifter om ditt konto, som vilka produkter från Google du har använt och när. Vi gör det i syfte att förhindra spam och otillåten användning samt för att förbättra våra tjänster. Läs mer om uppgifterna vi samlar in och varför.
Hur raderar jag sök- eller platshistorik och röstinspelningar?
Du kan radera aktivitet i Google Home-appen eller på myactivity.google.com.

Integritet

Spelas alla konversationer in av Google Home?
Nej. Google Home lyssnar efter kommandoord i korta fragment på några sekunder. Fragmenten raderas om kommandoordet inte upptäcks och ingen information skickas från enheten förrän den har hört kommandoordet. När Google Home upptäcker att du har sagt ”Ok Google”, ”Hey Google” eller att du har tryckt länge på Google Home-enhetens ovansida lyser LED-lamporna på enhetens ovansida upp. Det betyder att inspelningen har startat och att Google Home spelar in det du säger och skickar inspelningen (inklusive den korta inspelningen med kommandoordet) till Google för att slutföra begäran. Du kan radera inspelningarna när du vill i Min aktivitet.

När du interagerar med assistenten med hjälp av rösten kan vi använda interaktionerna som underlag för att avgöra vad du är intresserad av i syfte att anpassa annonser. Du kan när som helst granska dina inställningar på Google och styra vilka annonser som visas, även genom att välja bort anpassade annonser helt och hållet. Läs mer om Google Assistent och vilka val du kan göra här.

Vem kan höra min plats-, sök eller konversationshistorik?
Alla som är i närheten av Google Home-enheten kan begära information från den. Om du har gett Google Home åtkomst till kalendrar, Gmail och andra personliga uppgifter kan andra be Google Home-enheten om de uppgifterna. Google Home får även information om dig från dina interaktioner med andra tjänster från Google.
Delar Google Home uppgifterna med andra personer, mina kontakter, Google, andra appar, annonsörer eller andra företag?
Vi säljer inte dina personliga uppgifter till någon. Under vissa omständigheter som beskrivs i vår sekretesspolicy kan vi dela uppgifter med tredje part. Om du vill använda en tjänst från ett företag som Uber på Google Home skickar vi uppgifter du har gett oss till tjänsten för att fullfölja bokningen och bekräfta körningen. I dessa fall har vi tidigare bett om behörighet att dela uppgifterna med tjänsten i fråga.
Hur stänger jag av Google Home?
Om du vill stänga av Google Home helt och hållet måste du dra ur nätadaptern från eluttaget.

Google-konto och inställningar

Vad händer om jag ansluter mitt Google-konto till Google Home?
Google Home måste anslutas till ett Google-konto för att fungera, och din sökhistorik för Google Home visas i kontots sökhistorik.  Om du ger Google Home behörighet kan den även komma åt din data som finns sparas i andra tjänster från Google, som Kalender och Gmail för att kunna svara på frågor du ställer.
Hur tar jag bort mitt Google-konto?

Tjänster

Obs! Tjänsterna som nämns nedan inkluderar inte tjänster för musik, hemstyrning, nyheter och video som är kompatibla med Google Home.

Säljer Google Home uppgifterna till andra personer, mina kontakter, Google, andra appar, annonsörer eller andra företag?
Vi säljer inte dina personliga uppgifter till någon. Under vissa omständigheter som beskrivs i vår sekretesspolicy kan vi dela uppgifter med tredje part. Om du vill använda en tjänst från ett företag som Uber på Google Home skickar vi uppgifter du har gett oss till tjänsten för att fullfölja bokningen och bekräfta körningen. I dessa fall har vi tidigare bett om behörighet att dela uppgifterna med tjänsten i fråga.
Kan interaktionshistorik sparas av tjänster?
Tjänster kan använda information från tidigare interaktioner i syfte att hjälpa dig snabbare och enklare, även om konversationerna skedde på en annan Google Home-enhet.
Exempel: En tjänst som rekommenderar konserter i ditt område kan komma ihåg vilken musik du gillar så att du inte behöver säga det varje gång.
Alla tjänster måste registrera en sekretesspolicy som beskriver vilka uppgifter de registrerar och hur de används. Sekretesspolicyn måste även innehålla information om hur du styr det sätt uppgifterna används på. Du hittar tjänsternas sekretesspolicyer på deras sidor i Google Home-appen.
Har tjänster åtkomst till uppgifter i mitt Google-konto?

Du måste ge tjänster behörighet att se uppgifterna som lagras i ditt konto (till exempel e-postadress, namn eller kontakter). Vi delar inga personliga uppgifter som ditt namn, din e-postadress eller din adress med tjänster utan din tillåtelse.

Om du till exempel försöker hitta en rörmokare i ditt område med hjälp av en tjänst kan den fråga:
”Jag behöver hämta din gatuadress från Google för att kunna rekommendera en rörmokare i närheten. Är det okej?”
Du kan godkänna eller neka begäran.

Lagrar Google konversationshistorik hos externa tjänster?
Ja, vi sparar våra konversationer för att göra våra tjänster snabbare, smartare och mer användbara för dig. Det gör det även lättare att skydda dig mot skadlig programvara, nätfiske och annan misstänkt aktivitet. Du hittar mer information i Googles sekretesspolicy.
Du kan visa och radera konversationshistoriken på sidan Min aktivitet i Google-kontot. Läs mer om hur du raderar aktivitet som har sparats i Min aktivitet.
Får tredjepartsleverantörer en ljudinspelning av saker jag sagt?
Nej, inte vanligtvis. Google transkriberar det du säger och skickar texten, men inte ljudet, till tredjepartsleverantören.