Få information om väder och väderprognoser

Med Google Home kan du lyssna på den aktuella vädret och kommande väderprognoser för platsen där du befinner dig med hjälp av ett röstkommando.

Steg 1: Hantera väderinställningarna

Du måste ange följande plats- och väderinställningar i Google Home-appen Google Home-appen för att höra relevant väderinformation:

1. Ange adressen för Google Home-enheten.
  2. Ange önskad väderenhet.

Steg 2: Be om väderinformation

Nedan visas några exempel på hur du prata om väder och väderprognoser med Google-assistenten på Google Home.

Om du vill göra detta: Säg ”Ok Google” eller ”Hey Google” följt av:
Be om aktuellt väder ”Vad är det för väder?”
Obs! Det här kommandot visar väderinformation för Google Home-enhetens adress
Be om en väderprognos för
  • morgondagen
  • en viss dag
  • helgen
  • veckan
  • kommande X dagar (välj 1–10 dagar)

”Vad blir det för väder i morgon, på en viss dag, i helgen, de kommande fyra dagarna osv?”

”Hur blir vädret mellan en veckodag och en annan?”

Obs! Det här kommandot visar väderinformation för Google Home-enhetens adress

Ställa specifika frågor om vädret/prognosen

”Ska det regna i morgon?”

”Är det soligt i dag?”

”Borde jag ta med ett paraply?”

Obs! Det här kommandot visar väderinformation för Google Home-enhetens adress

Ställa specifika frågor om vädret  på en viss plats för

• morgondagen
  • en viss dag
  • helgen
  • veckan
  • kommande X dagar (välj 1–10 dagar)

”Kommer det att regna i Stockholm i morgon?”

”Vad blir det för väder i Eskilstuna i helgen?”

Ställa allmänna frågor om vädret på en viss plats ”Vad blir det för väder i Stockholm?”
Ange måttenhet ”Vad blir det för väder i Celsius?”

Viktigt! Du måste ställa en specifik fråga för att få höra rätt väderinformation.

• ”Hej Google, vad är det för väder?” – Google Home ger väderinformation för Google Home-enhetens adress.
  • ”Hej Google, vad är det för väder i Göteborg?” – Google Home ger väderinformation om platsen du angav.

(Valfritt) Få väderprognoser upplästa för platser som du är intresserad av

Om du vill få väderprognoser för andra platser som du är intresserad av än Google Home-enhetens adress, konfigurera Voice Match och Personliga resultat. Du får uppdateringar om betydande väderförändringar, till exempel om det väntas starka vindar, regn eller snö på platser som du skulle kunna besöka inom de närmsta timmarna.

Lösa problem

1. Kontrollera att du har angett väderenheter i Google Home-appen Google Home-appen. Obs! Det går inte att göra detta med hjälp av rösten.
  2. Kontrollera att du har angett hem- och jobbadress antingen i Google Home-appen eller i Google Maps. Obs! Det går inte att göra detta med hjälp av rösten.
  3. Bekräfta Google Home-enhetens adress.
  4. Om du inte får den information du vill ha från Google Home måste du ställa en mer specifik fråga.