To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Få information om väder och väderprognoser

Med en högtalare eller skärm från Google Nest eller Google Home kan du be om vädret just nu och kommande väderprognoser för platsen där du befinner dig och få informationen uppläst.

Steg 1. Hantera väderinställningarna

Du måste ange följande plats- och väderinställningar i Google Home-appen Google Home-appen för att få relevant väderinformation uppläst:

1. Ange enhetens adress.
  2. Ange önskad väderenhet.

Steg 2. Be om väderinformation

Det här är några exempel på saker du kan säga till Google-assistenten på en högtalare eller skärm när du vill få information om vädret och väderprognoser:

Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:
Be om aktuellt väder på enhetens hemadress ”Vad är det för väder?”
Be om en väderprognos på enhetens hemadress för:
  • i morgon
  • en viss dag
  • helg
  • vecka
  • de kommande [antal] dagarna (välj upp till tio dagar)
”Vad blir det för väder i morgon?”
”Vad blir det för väder [specifik dag]?”
”Vad blir det för väder i helgen?”
”Vad blir det för väder de kommande [antal] dagarna?”
”Hur blir vädret mellan [dag] och [dag]?”
Ställa specifika frågor om vädret eller prognosen på enhetens hemadress ”Ska det regna i morgon?”
”Är det soligt i dag?”
”Behöver jag paraply i morgon?
Ställa en specifik fråga om vädret eller prognosen på en viss plats för:
  • i morgon
  • en viss dag
  • helg
  • vecka
  • kommande [antal] dagar (välj 1–10 dagar).
”Kommer det att regna i [plats] i morgon?”
”Vad blir det för väder i [plats] i helgen?”
Ställa allmänna frågor om vädret på en viss plats ”Vad är det för väder i [plats]?”
Ange måttenhet ”Vad är det för väder i [enhet]?”
Obs! Du måste ställa en specifik fråga för att få rätt väderinformation uppläst.
  • Hey Google, vad är det för väder?” Du får väderinformation utifrån enhetens adress från högtalaren eller skärmen.
  • Hey Google, vad är det för väder i Göteborg?” Du får väderinformation om platsen du angav från högtalaren eller skärmen.

(Valfritt) Få väderprognoser upplästa för platser som du är intresserad av

Om du vill få väderprognoser för andra platser som du är intresserad av utöver enhetens adress kan du konfigurera Voice Match och Personliga resultat. Du får uppdateringar om betydande väderförändringar, till exempel om det väntas starka vindar, regn eller snö på platser som du skulle kunna besöka inom de närmsta timmarna.

Lösa problem

1. Kontrollera att du har angett väderenheter i Google Home-appen Google Home-appen. Obs! Det går inte att göra detta med rösten.
  2. Kontrollera att du har angett hem- och jobbadress i antingen Google Home-appen eller Google Maps. Obs! Det går inte att göra detta med rösten.
  3. Bekräfta enhetens adress.
  4. Om du inte får informationen du begärde från högtalaren eller skärmen kan du testa att göra begäran mer specifik.