To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Säätiedot ja ennusteet

Voit pyytää äänikomennoilla Google Nest- tai Home-kaiutinta tai ‑näyttöä kertomaan sinulle nykyisen sään ja sääennusteen sijainnissasi.

Vaihe 1. Valitse sääasetuksesi

Sinun on asetettava Google Home ‑sovelluksessa Google Home ‑sovellus seuraavat sijainti- ja sääasetukset, ennen kuin saat sinua koskevia säätietoja:

1. Aseta laitteen osoite.
  2. Valitse, mitä yksiköitä säätiedoissa käytetään.

Vaihe 2. Kysy säätietoja

Voit pyytää Google Assistantilta säätietoja ja ennusteita näytöllä tai kaiuttimella esimerkiksi näin:

Haluamasi toiminto Sano "Hey Google" ja sitten…
Katso säätiedot laitteesi kotiosoitteesta "What's the weather?"
Pyydä sääennustetta laitteesi kotiosoitteesta:
  • huomenna
  • tietylle päivälle
  • viikonlopulle
  • viikolle
  • seuraaville [number] päivälle (enintään 10 päivälle)
"What's the weather tomorrow?"
"What's the weather for [specific day]?"
"What's the weather this weekend?"
"What's the weather for the next [number] days?"
"What will the weather be like between [day] and [day]?"
Tarkkojen kysymysten esittäminen säästä tai ennusteesta laitteesi kotiosoitteen avulla "Is it going to rain tomorrow?"
"Is it sunny today?"
"Will I need an umbrella tomorrow?"
Tarkat kysymykset säästä tai sääennusteesta tietyssä paikassa:
  • huomenna
  • tietylle päivälle
  • viikonlopulle
  • viikolle
  • seuraaville [number] päivälle (valitse 1–10 päivää)
"Will it rain tomorrow [in location]?"
"What's the weather this weekend [at location]?"
Yleiset sääkysymykset tietystä paikasta "What's the weather [in location]?"
Yksiköt "What's the weather in [unit]?"
Tärkeää: Ilmaise kyselysi tarkasti, jotta kuulet oikeat säätiedot.
  • "Ok Google, miltä päivän sää näyttää?" Kaiutin tai näyttö kertoo säätietoja laitteen osoitteen perusteella.
  • "Ok Google, millainen sää on Mountain View'ssa?" – Kaiutin tai näyttö kertoo säätietoja mainitusta paikasta.

(Valinnainen) Sääennusteita sinua kiinnostavista paikoista

Jos haluat kuulla sääennusteita paikoista, jotka saattavat kiinnostaa sinua, mutta eivät vastaa laitteen osoitetta, laita päälle Voice Match ja henkilökohtaiset hakutulokset. Saat ilmoituksia merkittävistä säätilan muutoksista, esim. ennustetusta kovasta tuulesta, sateesta tai lumisateesta paikoissa, joissa saatat käydä parin seuraavan tunnin aikana.

Ongelmien korjaaminen

1. Varmista, että säätilan yksiköt on valittu Google Home ‑sovelluksessa Google Home ‑sovellus. Huom. Tätä ei voi tehdä äänikomennoilla.
  2. Varmista, että olet lisännyt koti- ja työsijaintisi Google Home ‑sovelluksessa tai Google Mapsissa. Huom. Tätä ei voi tehdä äänikomennoilla.
  3. Valitse laitteen osoite.
  4. Jos kaiutin tai näyttö ei kerro tietoja, joita pyysit, ilmaise pyyntö tarkemmin.