Få vägbeskrivningar och information om pendling

Med Google Home kommer du alltid i tid till jobbet tack vare att du får information uppläst om din pendlingssträcka, trafikförhållanden och beräknad ankomsttid.

Steg 1: Hantera inställningar för pendlingsträckan

Du måste ange följande platser i Google Home-appen Google Home-appen om du vill få relevant information om din pendlingssträcka uppläst:

1. Ange jobb- och hemadress.
  2. Ställ in en adress för Google Nest- eller Google Home-enheterna.

Steg 2. Välj föredraget färdsätt

Google-assistenten ger information om trafik och pendlingssträckan för det färdsätt du föredrar.

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Inställningar .
  3. Skrolla ned till Tjänster för Google Assistent och tryck på Fler inställningar.
  4. Tryck på Ta sig runt.
  5. Välj ett färdsätt till jobbet.
  6. Välj ett färdsätt för att ta sig runt.

Steg 3: Be om vägbeskrivning och information om pendlingssträckan

Nedan visas några exempel på hur du kan prata med Google-assistenten på Google Home om pendlingsförhållandena, beräknad ankomsttid och mycket annat.

För att: Säg ”Ok Google” eller ”Hey Google” följt av: Detta säger eller gör Google Home:
Få pendlingsinformation uppläst ”Hur lång tid tar pendlingen?”

Den beräknade tiden det tar att köra till jobbet från hemadressen
Trafikförhållandena för den snabbaste rutten

Ange färdmedel ”Hur lång tid tar det att gå/cykla/åka buss/åka tåg till biblioteket?”

Den beräknade tiden för att gå/cykla/åka buss/åka tåg till en destination från hemadressen

Trafikförhållandena om du kör bil

Ange destination ”Hur lång tid tar det att åka till Coop Forum?”

Den beräknade tiden för att köra till destinationen från hemadressen

Trafikförhållandena för den snabbaste vägen

Ange plats för avfärd och destination ”Hur lång tid tar det att åka till jobbet från Arlanda?”

Den beräknade tiden till destinationen

Trafikförhållandena för den snabbaste vägen

Viktigt! Du måste ställa en specifik fråga för att få höra rätt trafikinformation.

• ”Hey Google, hur lång tid tar pendlingen?” – Google Home delar trafikinformation från hemadressen till jobbet.

Felsökning

1. Kontrollera att du har angett hem- och jobbadress i Google Home-appen Google Home-appen eller i Google Maps.
    Obs! Det går inte att göra detta med hjälp av rösten.
  2. Kontrollera att du har angett hemadressen.