Spela upp ljud på högtalare och tv-apparater med Google Home

Starta och styr ljud på valfri högtalare eller tv med Chromecast, inkopplad Chromecast Audio eller inbyggd Chromecast – med hjälp av rösten!

Steg 1. Länka högtalare och tv-apparater med Google Home-appen

Länka högtalare och tv-apparater till Google Home

Så här ansluter du högtalare och tv-apparater med röststyrning till Google Home:

Länka en enhet

1. Konfigurera Google Home.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på Konto  på startskärmen.
  4. Kontrollera att Google-kontot som visas är kontot som är länkat till Google Home. Du byter konto genom att klicka på triangeln till höger om kontonamnet.
  5. Kontrollera att din Chromecast Audio eller högtalare med inbyggd Chromecast har konfigurerats och är i samma Wi-Fi-nätverk som Google Home.
  6. Tryck på Fler inställningar.
  7. Under Tjänster trycker du på Tv-apparater och högtalare TVs and speakers. En lista med alla länkade enheter visas.
  8. Om du vill länka en ny Chromecast Audio eller högtalare med inbyggd Chromecast trycker du på plustecknet nere till höger på skärmen.
  9. Google Home-appen söker efter högtalare med röststyrning i samma Wi-Fi-nätverk som Google Home. Obs! Du kan få se en lista över enheter som inte har röststyrning. Det går just nu inte att länka dessa till Google Home, men de blir tillgängliga inom kort.
  10. Tryck på kryssrutan bredvid enhetsnamnet för att lägga till en enhet. Du kan välja flera enheter. Tryck på Lägg till
  11. Du ser alla dina enheter i avsnittet Tv-apparater och högtalare i Google Home-appen Google Home-appen.

Obs! Om felmeddelandet Det gick inte att länka enheten visas måste du återställa Chromecast-enheten till standardinställningarna.

​Ta bort en länkad enhet

1. Kontrollera att mobilen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som Google Home-enheten.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. På startskärmen trycker du på enheten som du vill ta bort.
  4. Tryck på Inställningar  följt av Ta bort enhet följt av Ta bort.
Högtalare och tv-apparater med röststyrning

Ljud från Google Home kan spelas upp på följande enheter:

1. Chromecast
  2. Chromecast Audio
  3. Tv-apparater och högtalare med inbyggd Chromecast. Obs! Version 1.21 eller senare av Cast måste användas på tv-apparater och högtalare med inbyggd Chromecast och på Android TV. Funktionen kommer att lanseras på de flesta enheter under de kommande månaderna. Så här kontrollerar du vilken firmware-version du har.
  4. Android TV-enheter. Obs! För närvarande går det inte att casta Spotify till Android TV-enheter.

Obs! Vissa smart-tv-modeller och högtalare kan se ut att ha stöd för cast-teknik, eftersom funktionerna påminner om att casta. Här ser du vilka smart-tv-modeller som har stöd för cast-teknik och vilka högtalare som har stöd för cast-teknik.

Steg 2. Styr ljud på högtalare eller tv-apparater med röstkommandon

Här följer några sätt du kan prata med Google-assistenten på Google Home för att spela upp innehåll på högtalarna eller tv:n.

Om du vill göra detta: Säg ”Ok Google” eller ”Hey Google” och …

Spela upp musik på en bestämd enhet efter namn

Du kan använda alla kommandon som du startar och styr musik med på fjärrenheten – lägg till <på enhetens namn> i kommandot.

Obs! Nyheter och poddradio stöds inte.

”Spela <artist> med <Spotify> på <högtalarna i sovrummet>”

”Pausa på <tv:n i vardagsrummet>

”Spela upp klassisk musik på  <uteplatsgruppen>”, ”Stoppa <uteplatsgruppen>”

Om du bara har en länkad videoenhet behöver du inte säga namnet på den i kommandot. I stället kan du säga ”Ok Google, …<på tv:n>” eller ”Ok Google, …<på Chromecast>”.

Andra sätt att styra ljud på högtalare och tv-apparater

Med Google Home-appen
  1. Kontrollera att mobilen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som Google Home-enheten.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på Upptäck  längst ned till vänster på startskärmen.
  4. Rulla till enhetskortet för Google Home.
  5. På enhetskortet visas radiokanalen eller programmet som spelas upp just nu.

På enhetskortet visas följande uppgifter om den aktuella musiksessionen:

• innehållsleverantör
  • titel (namnet på låten/avsnittet/radioprogrammet)
  • artist (om tillgänglig)
  • samling (spellista/album/programserie/radiokanal) (om tillgänglig)

Du kan även pausa/återuppta, stoppa och styra fjärrenheten från enhetskortet.

Lösa problem