Spill lyd på Chromecast-kompatible høyttalere og TV-er med Google-høyttaleren eller -skjermen din

Bruk stemmen for å starte avspillinger og kontrollere lyden på høyttalere eller TV-er med en tilkoblet Chromecast eller Chromecast Audio eller med Chromecast innebygd.

Merk: Hvis Digital balanse er slått på, kan denne funksjonen være begrenset eller blokkert av enten Pause, Filtre eller Ikke forstyrr. Du finner mer informasjon om Digital balanse her.

Trinn 1. Tilknytt høyttalere og TV-er med Google Home-appen

Knytt TV-er til høyttaleren eller skjermen

Tilknytt en enhet

Note: The following steps are optional. If you have multiple Chromecast devices and TVs, you can follow these steps to link all your devices and choose a default TV when playing videos from your speaker or display.

1. Sørg for at Chromecasten eller den Chromecast-kompatible TV-en din er konfigurert og koblet til det samme Wi-Fi-nettverket som mobilenheten/nettbrettet og høyttaleren/skjermen.
  2. Åpne Google Home-appen Google Home app.
  3. Øverst til høyre trykker du på kontoen din.
  4. Bekreft at Google-kontoen du ser, er den som er knyttet til Google Home- eller Google Nest-enheten din. For å bytte konto, trykk på en annen konto eller Legg til en annen konto.
  5. Gå tilbake til startskjermen, og trykk på Innstillinger .
  6. Rull ned til «Google Assistent-tjenester», og trykk på Flere innstillinger.
  7. Trykk på Enheter   Legg til …
  8. Google Home-appen søker etter andre enheter på det samme Wi-Fi-nettverket som høyttaleren eller skjermen. Merk: Det kan hende du ser en liste med enheter som ikke har støtte for tale. Det er for øyeblikket ikke mulig å knytte slike enheter til høyttaleren eller skjermen, men de gjøres snart tilgjengelige.
  9. For å legge til en enhet, trykk på avmerkingsboksen ved siden av navnet på én eller flere enheter. Trykk på Legg til.
  10. Du ser andre enheter som er tilknyttet, i «TV-er og høyttalere»-delen i Google Home-appen Google Home app.

Merk: Hvis du ser feilmeldingen «Feil ved tilknytning av enheten», må du kjøre en tilbakestilling til fabrikkstandard  for Chromecast-enheten.

​Fjern tilknytningen til en enhet

1. Sørg for at mobilenheten eller nettbrettet du bruker, er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket som Google Nest- eller Home-enheten din.
  2. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Trykk på enheten du vil fjerne, på startskjermen.
  4. Trykk på Innstillinger  etterfulgt av Fjern enheten etterfulgt av Fjern.
Høyttalere og TV-er med støtte for tale

Disse enhetene kan spille av lyd fra Google Home:

1. Chromecast.
  2. Chromecast Audio.
  3. TV-er og høyttalere med Chromecast innebygd. Merk: TV-er og høyttalere med Chromecast innebygd og Android TV-er må ha Cast versjon 1.21 eller nyere. Denne funksjonen lanseres for de fleste enheter i løpet av de neste månedene. Her ser du hvordan du sjekker hvilken fastvareversjon du har.
  4. Android TV-enheter. Merk: For øyeblikket er det ikke mulig å caste Spotify til Android TV.

Viktig: Det kan hende at enkelte smart-TV-er og høyttalere ser ut til å støtte Cast-teknologien fordi de har funksjonalitet som ligner på casting. Her ser du smart-TV-er med støtte for Cast-teknologien og høyttalere med støtte for Cast-teknologien.

Trinn 2. Kontrollér lyden på høyttalere og TV-er med talekommandoer

Her er noen ting du kan si til Google-assistenten på Google Nest- eller Home-enheten din for å spille innhold på høyttalere eller TV-er.

Handling: Si «Ok Google» eller «Hey Google» og deretter …

Spill musikk på en navngitt enhet

Du kan bruke alle start- og kontrollkommandoene for musikk på den andre enheten ved å ta med <på enhetsnavn> i kommandoene.

Merk: Nyheter og podcaster støttes ikke

«Spill <artist> med <Spotify> på <høyttalerne på soverommet>»

«Sett avspillingen på pause på <TV-en i stua>»

«Spill klassisk musikk på <terrassegruppen>», «Stopp <terrassegruppen>»

Hvis du bare har én tilknyttet videoenhet, trenger du ikke å ta med navnet på den i kommandoer. Du trenger bare å si «Ok Google, … <på TV-en>» eller «Ok Google, … <på Chromecasten>»
.

Andre metoder for å kontrollere lyd på høyttalere og TV-er

Fra Google Home-appen
  1. Sørg for at mobilenheten eller nettbrettet du bruker, er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket som Google Nest- eller Home-enheten din.
  2. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Trykk på Medier , og sveip for å finne enhetene det spilles noe på.

I medieavspilleren ser du denne informasjonen om den aktive musikkøkten:

• Innholdsleverandør
  • Tittel (navnet på sangen/programepisoden/radioprogrammet)
  • Artist (hvis tilgjengelig)
  • Samling (spillelisten/albumet/serien/radiostasjonen) (hvis tilgjengelig)

Du kan også sette på pause / gjenoppta, stoppe og kontrollere den andre enheten via enhetskortet.

Løs problemer