Spill av lyd på høyttalere og TV-er ved hjelp av Google Home

Bruk stemmen for å starte avspillinger og kontrollere lyden på høyttalere eller TV-er med en tilkoblet Chromecast eller Chromecast Audio eller med Chromecast innebygd.

Trinn 1. Tilknytt høyttalere og TV-er med Google Home-appen

Knytt høyttalere og TV-er til Google Home

Her ser du hvordan du kobler høyttalere og TV-er med støtte for tale til Google Home:

Tilknytt en enhet

1. Konfigurer Google Home.
  2. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Trykk på Konto  på startskjermen.
  4. Bekreft at Google-kontoen du ser, er den som er knyttet til Google Home. For å bytte konto, trykk på trekanten til høyre for kontonavnet.
  5. Sørg for at Chromecast Audio-enheten eller høyttaleren med Chromecast innebygd er konfigurert og koblet til det samme Wi-Fi-nettverket som Google Home.
  6. Trykk på Flere innstillinger.
  7. Trykk på TV-er og høyttalere TVs and speakers under «Tjenester». Du ser en liste over alle tilknyttede enheter.
  8. For å tilknytte en ny Chromecast Audio eller høyttaler med Chromecast innebygd, trykk på plusstegnet nederst til høyre på skjermen.
  9. Google Home-appen søker etter høyttalere som har støtte for tale, på det samme Wi-Fi-nettverket som Google Home. Merk: Det kan hende du ser en liste over enheter som ikke har støtte for tale. Det er for øyeblikket ikke mulig å knytte slike enheter til Google Home, men de gjøres snart tilgjengelige.
  10. For å legge til en enhet, trykk på avmerkingsboksen ved siden av navnet på én eller flere enheter. Trykk på Legg til
  11. Du ser alle tilknyttede enheter i «TV-er og høyttalere»-delen av Google Home-appen Google Home-appen.

Merk: Hvis du ser feilmeldingen «Feil ved tilknytning av enheten», må du tilbakestille Chromecasten til fabrikkstandard.

Fjern tilknytningen til en enhet

1. Sørg for at mobilenheten eller nettbrettet du bruker, er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket som Google Home-enheten.
  2. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Trykk på enheten du vil fjerne, på startskjermen.
  4. Trykk på Innstillinger  og deretter Fjern enheten og deretter Fjern.
Høyttalere og TV-er med støtte for tale

Disse enhetene kan spille av lyd fra Google Home:

1. Chromecast.
  2. Chromecast Audio.
  3. TV-er og høyttalere med Chromecast innebygd. Merk: TV-er og høyttalere med Chromecast innebygd og Android TV-er må ha Cast versjon 1.21 eller nyere. Denne funksjonen lanseres for de fleste enheter i løpet av de neste månedene. Her ser du hvordan du sjekker hvilken fastvareversjon du har.
  4. Android TV-enheter. Merk: For øyeblikket er det ikke mulig å caste Spotify til Android TV.

Viktig: Det kan hende at enkelte smart-TV-er og høyttalere ser ut til å støtte Cast-teknologien fordi de har funksjonalitet som ligner på casting. Her ser du smart-TV-er med støtte for Cast-teknologien og høyttalere med støtte for Cast-teknologien.

Trinn 2. Kontrollér lyden på høyttalere og TV-er med talekommandoer

Her er noen ting du kan si til Google-assistenten på Google Home for å spille av innhold på høyttalerne eller TV-en.

Handling: Si «Ok Google» eller «Hey Google» og deretter …

Spill musikk på en navngitt enhet

Du kan bruke alle start- og kontrollkommandoene for musikk på den andre enheten ved å ta med <på enhetsnavn> i kommandoene.

Merk: Nyheter og podcaster støttes ikke

«Spill <artist> med <Spotify> på <høyttalerne på soverommet>»

«Sett avspillingen på pause på <TV-en i stua>»

«Spill klassisk musikk på <terrassegruppen>», «Stopp <terrassegruppen>»

Hvis du bare har én tilknyttet videoenhet, trenger du ikke å ta med navnet på den i kommandoer. Du trenger bare å si «Ok Google, … <på TV-en>» eller «Ok Google, … <på Chromecasten>».

Andre metoder for å kontrollere lyd på høyttalere og TV-er

Fra Google Home-appen
  1. Sørg for at mobilenheten eller nettbrettet du bruker, er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket som Google Home-enheten.
  2. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryk på Utforsk  nederst til venstre på startskjermen.
  4. Rull til du finner enhetskortet for Google Home-enheten.
  5. På enhetskortet ser du radiostasjonen eller programmet som spilles.

På enhetskortet kan du se følgende informasjon om musikken som spilles:

• Innholdsleverandør
  • Tittel (navnet på sangen/programepisoden/radioprogrammet)
  • Artist (hvis tilgjengelig)
  • Samling (spilleliste/album/program/radiostasjon) (hvis tilgjengelig)

Du kan også sette på pause / gjenoppta, stoppe og kontrollere den andre enheten via enhetskortet.

Løs problemer