Konfigurera en Google Home-högtalare eller Google Nest-skärm

Du får hjälp med att konfigurera Google Home-högtalaren eller Google Nest-skärmen steg för steg i Google Home-appen.

Det här behöver du för att komma igång​

• en Google-högtalare eller Nest-skärm
  • den senaste versionen av Google Home-appen Google Home-appen
  • den senaste versionen av Google-appen Google Sök
  • ett Google-konto
  • en mobiltelefon eller surfplatta
    • med Android 5.0 eller senare
    • som fungerar med Wi-Fi-nätverk på 2,4 GHz och 5 GHz (ett WPA-2-Enterprise-nätverk fungerar inte)
    • med Bluetooth aktiverat
  • en internetanslutning och ett säkert trådlöst nätverk.
  • Om du redan använder Duo för videosamtal kontrollerar du att du är inloggad på samma Google-konto i Duo som på högtalaren eller skärmen.

Kom igång

1. Koppla in Google-högtalaren eller Nest-skärmen.

2. Anslut den mobila enheten till samma Wi-Fi-nätverk som högtalaren eller skärmen.

3. Öppna Google Home-appen Google Home-appen på mobilen eller surfplattan.

4. Följ anvisningarna.

1. Om inga konfigureringsanvisningar visas gör du så här:

1. Tryck på Lägg till på Google Home-appens startskärm följt av Konfigurera enhet plus följt av Konfigurera nya enheter.

2. Följ de återstående anvisningarna.

Åtgärda problem med konfigureringen

Högtalaren eller skärmen visas inte i Google Home-appen

Starta om enheten

1. Koppla från strömmen till enheten.

2. Vänta tio sekunder och koppla sedan in den igen.

Starta om Home-appen

1. Stäng Home-appen Google Home-appen. Läs mer om hur du stänger appar.

2. Öppna Home-appen Google Home-appen.

Konfigureringen hänger sig eller går inte att slutföra

Starta om enheten

1. Koppla från strömmen till enheten.

2. Vänta tio sekunder och koppla sedan in den igen.