Konfigurera en skärm eller högtalare från Google Nest eller Google Home

I Google Home-appen får du hjälp att konfigurera en skärm eller högtalare från Google Nest eller Google Home.

Det här behöver du för att komma igång:​

• En högtalare eller skärm från Google Nest eller Google Home.
  • Den senaste versionen av Google Home-appen Google Home-appen.
  • Den senaste versionen av Google-appen
  • Ett Google-konto.
  • En telefon eller surfplatta
    • med Android 5.0 eller senare
    • som fungerar med Wi-Fi-nätverk på 2,4 GHz och 5 GHz (ett WPA-2-Enterprise-nätverk fungerar inte)
    • med Bluetooth aktiverat
  • en internetanslutning och ett säkert trådlöst nätverk.
  • Om du redan använder Duo för videosamtal kontrollerar du att du är inloggad på samma Google-konto i Duo som på högtalaren eller skärmen.

Kom igång

1. Anslut din högtalare eller skärm.
  2. Anslut den mobila enheten till samma Wi-Fi-nätverk som högtalaren eller skärmen.
  3. Öppna Google Home-appen Google Home-appen på en telefon eller surfplatta.
  4. Följ anvisningarna.
    1. Om inga konfigureringsanvisningar visas gör du så här:
      1. Tryck på Lägg till  uppe till vänster Konfigurera enhet plus  Konfigurera nya enheter i hemmet .
      2. Följ de återstående anvisningarna.

Åtgärda problem med konfigureringen

Högtalaren eller skärmen visas inte i Google Home-appen

Starta om högtalaren eller skärmen

1. Koppla från strömmen till enheten.
  2. Vänta tio sekunder och koppla sedan in den igen.

Starta om Home-appen

1. Stäng Home-appen Google Home-appen. Läs mer om hur du stänger appar.
  2. Öppna Home-appen Google Home-appen.

Konfigureringen låser sig eller går inte att slutföra

Starta om högtalaren eller skärmen

1. Koppla från strömmen till enheten.
  2. Vänta tio sekunder och koppla sedan in den igen.