Je speaker of scherm voor Google Nest of Home instellen

De Google Home-app leidt je door de stappen waarmee je je speaker of scherm voor Google Nest of Home kunt instellen. In dit artikel beschrijven we het instelproces voor de volgende apparaten:

Speakers

• Google Home
  • Google Nest Mini (2e generatie)
  • Google Home Mini (1e generatie)
  • Google Home Max
  • Google Nest Audio

Schermen

• Google Nest Hub
  • Google Nest Hub Max
Als je een ander apparaat wilt instellen, vind je de instructies in Smartapparaten instellen in de Google Home-app.

Wat je nodig hebt om aan de slag te gaan

• Een speaker of scherm.
  • De nieuwste versie van de Google Home-app.
  • De nieuwste versie van de Google-app.
  • Een Google-account.
  • Een mobiele telefoon of tablet:
    • met Android 6.0 of hoger,
    • die werkt met een wifi-netwerk van 2,4 of 5 GHz (een WPA2-Enterprise-netwerk werkt niet), en
    • waarop bluetooth is aangezet.
  • Een internetverbinding en een beveiligd draadloos netwerk.
  • Als je Duo al gebruikt voor videogesprekken, moet je hetzelfde Google-account in Duo en in de Google Home-app gebruiken.

Aan de slag

Gebruik de tool voor begeleid instellen of volg de onderstaande instructies.

Klik hier voor de tool voor begeleid instellen

1. Sluit je speaker of scherm aan.
  2. Verbind je mobiele apparaat met het wifi-netwerk dat je wilt gebruiken voor je speaker of scherm.
  3. Open de Google Home-app Google Home-app op je telefoon of tablet.
  4. Tik op het icoon Toevoegen  Apparaat instellen plus Nieuw apparaat volg de stappen in de app.
    1. Als je de knop Apparaat instellen niet op het scherm ziet:
      1. Als je het eerste apparaat wilt instellen in de Home-app, tik je op Aan de slag Nieuwe apparaten instellen Nog een huis maken Volgende geef een bijnaam en adres voor het huis op.
      Opmerking: Je moet een bijnaam opgeven, maar je kunt ervoor kiezen je adres niet op te geven.
      1. Als je alle andere apparaten wilt instellen, tik je linksboven op het icoon Toevoegen  Apparaat instellen plus Nieuw apparaat.
      2. Volg de resterende stappen.
  5. Je kunt je afmelden voor bepaalde instellingen, zoals Voice Match of persoonlijke resultaten. Je kunt deze instellingen op elk moment aanpassen nadat je de installatie hebt afgerond.

Problemen tijdens het instellen oplossen

Speaker of scherm wordt niet weergegeven in de Google Home-app

Start je speaker of scherm opnieuw op

1. Koppel je apparaat los.
  2. Wacht 10 seconden en sluit de camera weer aan.

Start de Home-app opnieuw op

1. Sluit de Home-app Google Home-app. Meer informatie over hoe je apps sluit
  2. Open de Home-app Google Home-app.

Het instellen loopt vast of kan niet worden voltooid

Start je speaker of scherm opnieuw op

1. Koppel je apparaat los.
  2. Wacht 10 seconden en sluit het weer aan.
  3. Start het instelproces opnieuw.

En nu?