Spill av YouTube-videoer på TV-er med Google Home

Start og kontrollér YouTube-videoer på en hvilken som helst TV med Chromecast eller Chromecast innebygd – ved bare å bruke stemmen.

Du kan se en demonstrasjon i YouTube-videoen nederst i denne artikkelen. Hvis du foretrekker en trinnvis veiledning, finner du det nedenfor.

Trinn 1. Tilknytt TV-er med Google Home-appen

Knytt TV-er til Google Home

Her ser du hvordan du knytter Cast-enheter med støtte for tale til Google Home:

Tilknytt en enhet

1. Konfigurer Google Home.
  2. Sørg for at Chromecast Audio-enheten eller høyttaleren med Chromecast innebygd er konfigurert og koblet til det samme Wi-Fi-nettverket som Google Home.
  3. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  4. Trykk på Konto  nederst til høyre på skjermen.
  5. Bekreft at Google-kontoen du ser, er den som er knyttet til Google Home. For å bytte konto, trykk på trekanten til høyre for kontonavnet.
  6. Trykk på Innstillinger
  7. Trykk på TV-er og høyttalere TVs and speakers under TJENESTER. Du ser en liste over alle tilknyttede enheter.
  8. For å tilknytte en ny Chromecast Audio eller høyttaler med Chromecast innebygd, trykk på  nederst til høyre på skjermen.
  9. Google Home-appen søker etter høyttalere som har støtte for tale, på det samme Wi-Fi-nettverket som Google Home. Merk: Det kan hende du ser en liste med enheter som ikke har støtte for tale. Det er for øyeblikket ikke mulig å knytte slike enheter til Google Home, men de gjøres snart tilgjengelige.
  10. For å legge til en enhet, trykk på avmerkingsboksen ved siden av navnet på én eller flere enheter. Trykk på Legg til
  11. Du ser alle tilknyttede enheter under TV-er og høyttalere TVs and speakers i Google Home-appen Google Home-appen.

Merk: Hvis du ser feilmeldingen «Feil ved tilknytning av enheten», må du tilbakestille Chromecast-enheten til fabrikkstandard.

Fjern tilknytningen til en enhet

1. Sørg for at mobilenheten eller nettbrettet du bruker, er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket som Google Home-enheten.
  2. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Trykk på enheten du vil fjerne, på startskjermen.
  4. Trykk på Innstillinger  og deretter Fjern enheten og deretter Fjern.
Talekompatible Cast-enheter for YouTube-videoer

Disse Cast-enhetene kan spille av YouTube-videoer på TV-er via Google Home.

1. Chromecast
  2. TV-er med Chromecast innebygd
  3. Android TV-enheter

Viktig: Det kan hende at enkelte smart-TV-er ser ut til å støtte Cast-teknologien fordi de har funksjonalitet som ligner på casting. Her ser du hvilke smart-TV-er som har støtte for Cast-teknologi

Trinn 2. Kontrollér YouTube-videoer på TV-er med talekommandoer

Her er noen ting du kan si til Google-assistenten på Google Home for å spille av YouTube-videoer på TV-er.

Handling: Si «Ok Google» eller «Hey Google» og deretter …
Spill generelle videoer fra TV-program/YouTube-kanal/artist «Spill videoer fra Senkveld <på  TV-en>»
«Spill videoer med Harm & Hegseth <på TV-en i stua>»
«Spill videoer med Adele <på Chromecast>»

Spill bestemte videoer/sanger

«Spill traileren for Kjæledyrenes hemmelige liv <på TV-en>"
«Spill videoen for Rise av Katy Perry <på TV-en på soverommet>»
Spill videoer etter kategori «Spill yogavideoer <på TV-en>»

Slå på undertekster

Slå av undertekster

«Slå på undertekster», «Slå på teksting», «Undertekster på», «Teksting på»

«Slå av undertekster», «Slå av teksting», «Undertekster av», «Teksting av»

Slå undertekster på <språk>

Merk: Hvilke språk som støttes, avhenger av innholdstjenesten (f.eks. YouTube eller Netflix) og videoinnholdet.

«Slå på undertekster på fransk»
Du kan bruke alle initierings- og kontrollkommandoene på den eksterne enheten din – legg til <på enhetsnavn> i kommandoene dine.  «Sett på pause <på TV-en>»
«Fortsett <på TV-en>»
«Hopp over <på TV-en i stua>»
«Stopp <på TV-en>»
Hvis du bare har én tilknyttet Cast-enhet med støtte for tale, trenger du ikke å ta med navnet på den i kommandoer. Du trenger bare å si for eksempel «Ok Google, … <på TV-en>» eller «Ok Google, … <på Chromecasten>».

Andre måter å kontrollere videoer på

Fra Google Home-appen
  1. Sjekk at mobilenheten eller nettbrettet du bruker, er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket som den andre enheten.
  2. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Trykk på Discover  nederst til venstre på startskjermen.
  4. Rull til du finner enhetskortet for Google Home-enheten.

Enhetskortet inneholder denne informasjonen om det som spilles av:

• Innholdsleverandør
  • Tittel (navnet på sangen/programepisoden/radioprogrammet)
  • Artist (hvis tilgjengelig)
  • Samling (spilleliste/album/program/radiostasjon) (hvis tilgjengelig)

Du kan også sette på pause / gjenoppta, stoppe og kontrollere den andre enheten via enhetskortet.

Løs problemer