Spill YouTube-videoer på Chromecast-kompatible TV-er ved hjelp av Google-høyttaleren eller -skjermen din

Start og kontrollér YouTube-videoer på en hvilken som helst TV med Chromecast eller Chromecast innebygd – ved bare å bruke stemmen.

Merk: Hvis Digital balanse er slått på, kan denne funksjonen være begrenset eller blokkert av enten Pause, Filtre eller Ikke forstyrr. Du finner mer informasjon om Digital balanse her.

Trinn 1. Tilknytt TV-er med Google Home-appen

Knytt TV-er til høyttaleren eller skjermen

Tilknytt en enhet

Merk: Trinnene nedenfor er valgfrie. Hvis du har flere Chromecast-enheter og TV-er, kan du følge disse trinnene for å knytte sammen alle enhetene dine og velge en TV du vil bruke som standard når du spiller videoer fra høyttaleren eller skjermen din.

1. Sørg for at Chromecasten eller den Chromecast-kompatible TV-en er konfigurert og koblet til det samme Wi-Fi-nettverket som mobilenheten/nettbrettet og høyttaleren/skjermen.
  2. Åpne Google Home-appen Google Home app.
  3. Øverst til høyre trykker du på kontoen din.
  4. Bekreft at Google-kontoen du ser, er den som er knyttet til Google Home- eller Google Nest-enheten din. For å bytte konto, trykk på en annen konto eller Legg til en annen konto.
  5. Gå tilbake til startskjermen, og trykk på Innstillinger .
  6. Rull ned til «Google Assistent-tjenester», og trykk på Flere innstillinger.
  7. Trykk på Enheter   Legg til …
  8. Google Home-appen søker etter andre enheter på det samme Wi-Fi-nettverket som høyttaleren eller skjermen. Merk: Det kan hende du ser en liste over enheter som ikke har støtte for tale. Det er for øyeblikket ikke mulig å knytte slike enheter til høyttaleren eller skjermen, men de gjøres snart tilgjengelige.
  9. For å legge til en enhet, trykk på avmerkingsboksen ved siden av navnet på én eller flere enheter. Trykk på Legg til.
  10. Du ser andre enheter som er tilknyttet, i «TV-er og høyttalere»-delen av Google Home-appen Google Home app.

Merk: Hvis du ser feilmeldingen «Feil ved tilknytning av enheten», må du kjøre en tilbakestilling til fabrikkstandard for Chromecast-enheten.

Fjern tilknytningen til en enhet

1. Sørg for at mobilenheten eller nettbrettet du bruker, er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket som høyttaleren eller skjermen.
  2. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Trykk på enheten du vil fjerne, på startskjermen.
  4. Trykk på Innstillinger  etterfulgt av Fjern enheten etterfulgt av Fjern.
Talekompatible Cast-enheter for YouTube-videoer

De følgende Cast-enhetene kan spille YouTube-videoer på TV-er via Google Nest- eller Home-enheter:

1. Chromecast
  2. TV-er med Chromecast innebygd
  3. Android TV-enheter

Viktig: Det kan hende at enkelte smart-TV-er ser ut til å støtte Cast-teknologien fordi de har funksjonalitet som ligner på casting. Her ser du hvilke smart-TV-er som har støtte for Cast-teknologien.

Trinn 2. Styr YouTube-videoer på TV-er med talekommandoer

Her er noen ting du kan si til Google-assistenten på høyttaleren eller skjermen for å spille YouTube-videoer på TV.

Handling: Si «Ok Google» eller «Hey Google» og deretter …
Spill generelle videoer fra TV-programmer/YouTube-kanaler/artister «Spill John Oliver-videoer <på  TV-en>»
«Spill Casey Neistat-videoer <på TV-en i stua>»
«Spill Adele-videoer <på Chromecast>»

Spill bestemte videoer/sanger

«Spill Secret Life of Pets-traileren <på TV-en>»
«Spill videoen for Rise av Katy Perry <på TV-en på soverommet>»
Spill videoer etter kategori «Spill yogavideoer <på TV-en>»

Slå på undertekster

Slå av undertekster

«Slå på undertekster», «Slå på teksting», «Undertekster på», «Teksting på»

«Slå av undertekster», «Slå av teksting», «Undertekster av», «Teksting av»

Slå undertekster på <språk>

Merk: Hvilke språk som støttes, avhenger av innholdstjenesten (f.eks. YouTube eller Netflix) og videoinnholdet.

«Slå på undertekster på fransk»
Du kan bruke alle initierings- og kontrollkommandoene på den andre enheten ved å ta med <på enhetsnavn> i kommandoene dine.  «Sett på pause <på TV-en>»
«Fortsett <på TV-en>»
«Hopp over <på TV-en i stua>»
«Stopp <på TV-en>»
Hvis du bare har én tilknyttet talekompatibel Cast-enhet, trenger du ikke å ta med navnet på den i kommandoer. Du trenger bare å si for eksempel «Ok Google, … <på TV-en>» eller «Ok Google, … <på Chromecasten>».

Andre måter å kontrollere videoer på

Fra Google Home-appen
  1. Sjekk at mobilenheten eller nettbrettet du bruker, er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket som den andre enheten.
  2. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Trykk på Medier , og sveip for å finne enhetene det spilles noe på.

I medieavspilleren ser du denne informasjonen om den aktive økten:

• Innholdsleverandør
  • Tittel (navnet på sangen/programepisoden/radioprogrammet)
  • Artist (hvis tilgjengelig)
  • Samling (spillelisten/albumet/serien/radiostasjonen) (hvis tilgjengelig)

Du kan også sette på pause / gjenoppta, stoppe og kontrollere den andre enheten via enhetskortet.

Løs problemer